reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

aankaa Maja bez problemu zjada rybke ze sloiczkow, tylko z gerbera duzy sloik ryba z ziemniakami i cos tam jeszcze jej nie podchodzi i wcale sie nie dziwie paskudne to jest, ale z hipa jadla i smakowala z gerbera maly sloiczek warzywa z delikatna rybka tez

dzis Maja gada "mama" :-)wczesciej krolowalo baba dada, a wczoraj gadalismy z mezem ze moze pojdziemy na spacerek a maja "gdzie?"- tak zabrzmialo mielismy ubaw po pachy

reklama
Jagienka a te kwasy to z przeznaczeniem jakimś czy ot tak?

Ja mam wbite w książeczkę że mamy podawać od 6 m-ca (w załączniku) ale chłopcom też dawałam tylko Mollers tran który do dzisiaj piją ;-)

Emili,jak malutki? Byliście u pediatry?

Flower,u mnie też "baba" króluje,czasem jeszcze "dada" i inne łamigłówki językowe,"mama" usłyszałam zaledwie parę razy...;-)

Karolcia zdecydowanie motorycznie na czele ;-)

Załączniki

• omegamed-dha-dla-niemowlat-i-dzieci-pochodzenia-roslinnego_tlarge.jpg
    omegamed-dha-dla-niemowlat-i-dzieci-pochodzenia-roslinnego_tlarge.jpg
    19,5 KB · Wyświetleń: 31
Jagienka O kurcze ja mam takie samo zalecenie:confused2:

Wasze maluchy już takie rozgadane? U nas nic...

A jak podajecie wit.D, codziennie jedną kapsułkę?

Ostatnia edycja:
Pflaume Igor tez zajada sie ze smakiem tylko pozniej brzuszek sie buntuje. :(
Karolap maly jak zjadl maly sloiczek z niebieska etykietka bylo okki nie bylo wymiotow chyba z cukinia to bylo
Karolaola ja nie mam w zaleceniach omegi, ja nie podaje ale zaczne. A wit d daje 1 kapsulke. Mały tez za duzo nie gada tata dada baba ada a mama brak :(( chyba jak wyjde z "domku" to wtedy powie
Flower zycze udanych wakacji. Karolcia jest najbardziej rozbrykana z dzieciaczkow. Maly jak byl w szpitalu to tylko buczal i byl na raczkach.

Flower, moja też się denerwuje. Eee na z tymi sztucznymi ząbkami jeszcze się trochę wstrzymamy, (chociaż zawsze to jakieś rozwiązanie :-D) kiedyś muszą w końcu, wyjść. Z chodzeniem to nasze Niunie są na tym samym etapie. Z resztą po Twoich postach widzę, że oby dwie nie mogą usiedzieć w miejscu. Zazdroszczę Wam wyjazdu też bym sobie gdzieś wyjechała. Mam nadzieję, że urlop będzie udany;-)

Emili, to współczuje. A jak się czuje Synuś, lepiej?

Karola
, u nas jak na razie króluje baba i papa. A mama i tata powie od niechcenia. A dzisiaj nauczyliśmy Kasie robić „buc” . Kasi w ogóle śmieszne słowa wychodzą. Ostatnio dawałam Jej deserek, a mąż spytał się Niuni czy dobry, a Kasia "nie" i zaczeliśmy się śmiać, a Ona się rozpłakała. Strasznie śmiesznie to wyglądało.

Karolaola
, ja raz dziennie po jednej kropelce.

Aniu, to niedobrze.

Ostatnia edycja:
Jagienka O kurcze ja mam takie samo zalecenie:confused2:

:-D spokojnie,kiedyś się nie dawało i dzieciaki zdrowe były :tak:

Wasze maluchy już takie rozgadane? U nas nic...
Moja nauczyła się w ten sposób chłopców zaczepiać,wie że jak zacznie to od razu obaj przybiegną z nią "porozmawiać" :-) ze mną dyskutuje najwięcej jak trzeba iść spać :-p

A jak podajecie wit.D, codziennie jedną kapsułkę?

Do tej pory tak ale pediatra kazała nam jak jest słoneczko (i mała dużo na dworze) podawać co drugi dzień :tak:

Uciekam spać bo mój "budzik" jutro bezlitośnie mnie obudzi po 5.00 :sorry:
Dobrej nocki a co poniektórym miłego wieczorku!

Bo przeczytałam, że jak podajemy mleko modyfikowane to, żeby podawać co drugi dzień tę wit. D i już nie wiem, a ostatnio zmartwiło mnie,bo mały ma żeberka trochę wywinięte na zewnątrz. Wiecie o co mi chodzi i nie daje mi to spokoju. Muszę po ospie się z nim wybrać prywatnie, żeby go znów całego doktorka przebadała:confused2:
Wysłałam mojego po te kwasy omega, a le w aptece nie mieli. Jutro podjedzie do innej.

Dobrej nocy- ja spadam do wanny i do wyrka!:-)

ja nie podaje Mai omegi ale sama lykam pregna dha dla kobiet w ciazy i mam karmiacych

my mamy niby stawic sie u lekarza dopiero na roczek na szczepienie ale zamierzam sie wybrac za ok 2 miesiace zeby zbadal Maje zwazyl, sprawdzil czy wszystko ok

reklama
Do góry