reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Dzięki dziewczyny! :-)
U nas jakoś dużego wysypu na razie nie ma. Od wczoraj przybyło ok 10 krostek. No i faktycznie ten puder długo zasycha ...

Jagienka u nas słoneczko, ale pewnie do czasu. Zapowiadali deszcze. O której kładziesz Laurę? Igor zasypia ok19-19.30 i śpi do 6.30 dostanie mleko i zasypia jeszcze na godzinkę, ale dziś i wczoraj już nie zasnął (jak zwykle jak mama może pospać to ten owsik nie da się wyspać, a jak muszę wstać to on sobie śpi) Teraz ma pierwszą drzemkę, które znów trwają do 40min, a spał już do 2h:confused2:

reklama
Nie znasz dnia ani godziny jeśli chodzi o ospę. Przynajmniej Wasze maluszki będą już ją mieli za sobą;-)

Jagieńka, już się powoli przyzwyczaiłam do rannego wstawania. Z tym że Kasia śpi tak do 6. A w każdą niedziele mąż daje mi dłużej pospać i zajmuje się Niunią, a ja odsypiam cały tydzień:-) Przeważnie śpię sobie do tej 8.30-9.00

Mama, z moją suczką już w porządku. W czwartek rano zwieźliśmy ją na zabieg, który trwał godzinę pod narkozą. Wyrwali jej 6 zębów górnych, aż do kłów. W domu do wieczora była jeszcze taka zamroczona, ale już jak do siebie doszła, to od razu była inna i mimo wyrwania zębów zaczęła wynosić Kasi pampersy. Najgorzej jak ją zobaczyłam po zabiegu, z językiem wyciągniętym, aż się poryczałam… :-(Jeszcze do jutra podajemy jej antybiotyk bo miała silny stan zapalny, ale poza tym jest już super:-)

Jagieńka, u nas pogoda też do d… i ze spaceru dzisiaj nici:-(

Karolaola, u nas też tak jest. Jak Kasia może dłużej pospać to nie śpi, a ja w środę szliśmy do lekarza na kontrole, to się rozespała.

A właśnie cieszę się bo Niunia przybrał 680g, poza tym wszystko ok:-)

My Kasie kładziemy po 19-stej. Budzi się o 3 dostaje mleko wypija 250 ml i śpi do 6.

Ostatnia edycja:
mama80

Tak to leci... :

Moje ustawienia

Twój Profil

Edytuj Sygnaturę

Wyskakuje Wam okienko jak na tekst

Tam klikacie w obrazek typu globus z "poziomą" ósemką :p - - - w załączniku

I należy wkleić link do suwaczka Który macie podany po jego wykonaniu na stronie np. Suwaczki na wszystkie okazje! - suwaczki.com

Najpewniej to będzie ten najkrótszy

Mi pomogła ta instrukcja- jedna z mam ją podała!

Igor fioletowy- jednak ten puder szybko się zmywa i długo schnie. Wykwitów mało na szczęście, ale na dworze tak pięknie aż szkoda w domu siedzieć ...

Maja przewaznie zasypia ok 20-20.30 byl czas ze spala do 7 rano teraz 2gi dzien z rzedu pobudka ok 3 w nocy na jedzonko i dalej spimy do ok 8.20

Pflaume,ja dużo nie wymagam,najwyżej do 6-7 rano ale 5.00 to dla mnie jakiś kosmos...niby tylko godzina wcześniej ale ja o tej porze nie mogę nawet podjąć rzeczowej komunikacji :sorry: potrzebuję kilkunastu minut żeby się dobudzić...

Karola,Laurkę kąpię o 18.00 a pół godzinki później już śpi,dotychczas spała mi 12h czyli do 6.30 rano,zaczęło jej się przestawić po zmianie czasu :eek: dzisiaj ją wykąpię 15 minut później i tak co parę dni będę jej przedłużać aż dojdziemy do 19.00...
Z wysypką u Igorka powinno już być tylko lepiej,u mnie pojawiała się w 2-3 rzutach :tak: (czyli 1-3 dni pierwszy i drugi najbardziej)

I uwaga...MAMY ZĄBKA!!! :-D:-D:-D (chyba Laura Lence pozazdrościła ;-))

Ostatnia edycja:
Karola, to dobrze masz;-)

Jagieńka, u mnie też są dni, gdzie kompletnie nie mogę się dobudzić i nie ważne o której się położe. Dla mnie 5 to jeszcze środek nocy :-D Gratuluje ząbka Lauruni, wygląda na to, że Kasia jako ostatnia dostanie pierwszego ząbeczka:-(

Nauczyliśmy dzisiaj Kasie dawać buzi i daje też nam spróbować jak coś je, wystarczy powiedzieć: „daj mamie am, am”. Coś dzisiaj mój Bąbelek śpi niespokojnie, trzy razy się budziła z wielkim płaczem i strasznie się kręci w łóżeczku…:crazy:
Jednak udało się wyjść dzisiaj na spacer, mimo kiepskiejpogody:-p

Ostatnia edycja:
reklama
Pflaume,spokojnie,pewnie lada dzień się pojawi..,u mnie z chłopcami było tak że czekałam..czekałam...codziennie sprawdzałam a ząbek i tak mnie zaskoczył :-D u Lauruni wypatrzył Dawidek ;-)
Nam też udało się wyjść na spacerek :-)
Dziewczyny,gdzie jesteście?? Flower,jak malutka?

Do góry