reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Nikose ja boje sie strasznie przejscia na butle bo Maja nie umie pic z butelki, bawi sie smokiem wiem ze ten dzien kiedys musi nadejsc ale jakos nie spieszno mi

reklama
Nikos My już tylko butla. Z pewnością będzie Wam coraz trudniej skończyć karmieniem, bo maluch już takie mądre.

taycia kochana gratulacje!;-) Na kiedy termin? ;-) Podziwiam i cicho zazdroszczę, ale my jeszcze poczekamy z kolejnym maleństwem.
Co do siateczki to mojemu nie przypadła do gustu:no: a kawałka jabłka też mu nie podam bez niej, bo ostatnio 'odgryzł' i w ostatniej chwili moja mama mu wyciągnęła go.
A nie wiesz co u Tonyi?

OOOO Taycia GRATULACJE!! a jednak a pamiętam że pisałaś że cosik @ nie masz ale byłaś u gina i nic nie potwierdził wtedy
nonono to teraz bedziesz miała niezły kociołek :)updatuj nas ciągle co tam u Ciebie i jak się czujesz jak badania :D

kubek niekapek też mamy z TT ale mała nie używa bo ... NIE PIJE NIC!więc Jagienka moja też ewenement :tak:generalnie do niedawna myślałam że ona po prostu nie potrafi pić z butelki ale okazało się jak poszła do żłobka że potrafi pięknie wypić mleczko za to wody nei chce i koniec bawi się smoczkiem tak jak pisała Karolap

czy u Waszych maluchów też wykształcił się już ten precyzyjny chwyt? Karolinka wybierała w weekend okruszki z dywanu a jak jej dałam szyneczkę taką domową na stół to pięknie sobie chwytała w paluszki i wkładała do buzi oczywiście czasem samo powietrze :p
Generalnie nie chciała mi w sobotę nic jeść tylko ode mnie z talerza zbierała a to żółteczko a to szyneczkę, chlebusia na obiad akurat miałam pierś z brokułami robioną w zepterze i pzryprawianą tylko tymiankiem więc też wcinała

edit.
Karolaoala pewnie o większości rzeczy wiesz ale moja siostra była teraz z małym tydzień u rodziców a ja byłam na weekend i:
- spory wybór wózków i fotelików jest w sklepie KIDI jak się jedzie na cmentarz komunalny po lewej stronie (tak schowany w bramie)
- o dziwo w Brzdącu mimo że normalnie drożyzna to chusteczki Bobini (jak dla mnie najlepsze zwłaszcza że z zamykaniem) są w cenie 5,3
- w Coccodrillo są fajne czapeczki (po 9 i 15) i buciki tekstylne/skórkowe (chłopięce moja sis kupiła po 20 i 25)

Ostatnia edycja:
Dzięki Dziewczyny!

Karolaola - u Tonyi wszystko w porządku . Starali się o Maluszka,ale niestety ma torbiela na jajniku i gino polecił się wstrzymać im na jakiś czas. Wiem,że bardzo chciała zajść w ciążę w niedalekim czasie,ale wierzę,że uda im się raz, dwa :-):-)

Flower - no właśnie. Jaja jak berety,bo 18 lutego byłam u ginekologa i wtedy byłam już w 3 tygodniu,a ona wykluczyła ciążę. Potem poszłam tydzień temu,a babka,że dziecko ma ponad 8 tyg. :szok::szok:

Planowaliśmy dzidzię na 2013,ale jak zwykle życie samo zweryfikowało nasze plany no i mam termin na końcówkę października :szok::szok::szok: a jak się czuję? gorzej niż z Szymkiem. Jestem bardzo przemęczona, od 2 dni mam brązowe plamienia i kucie brzucha co nie powiem bardzo mnie denerwuje i martwi :-:)-:)-:)-( ciężko dbać o siebie,gdy się ma 10,5 kg Kluchę w domu i pracuje,ale mam nadzieję,że Fasolinka będzie silna i da radę...
Buziaki!

taycia wszystkiego dobrego ,dbajcie o siebie
jagienka mojej znajomej synek - w tym samym wieku co nasze bobasy tez odmawia inego jedzenia niz cycek , miala isc teraz znim do lekarza i podpytac o to- jak bede cos wiedziala to napisze co lekarz powiedzial

taycia trzymamy kciuki za fasolinkę!! Musi być dobrze:-)

flower
dzięki za informacje. Buciki skórkowe to ostatnio kupiłam w brzdącu ?:dry: chyba tak się nazywa ten sklep-koło PKS. Z 79zł n a 25 przecenione- super, ale do cocodrillo się wybiorę po jakieś czapeczki:tak:

Idziemy na spacer:-)

reklama
kubek niekapek też mamy z TT ale mała nie używa bo ... NIE PIJE NIC!więc Jagienka moja też ewenement :tak:)

Karolcia chociaż je :tak: Laura nie chce dosłownie NIC :no: ani jeść ani pić...

jagienka mojej znajomej synek - w tym samym wieku co nasze bobasy tez odmawia inego jedzenia niz cycek , miala isc teraz znim do lekarza i podpytac o to- jak bede cos wiedziala to napisze co lekarz powiedzial

Będę wdzięczna za każdą wskazówkę :tak:

Jutro zamierzam ją posadzić do krzesełka,dać w miseczkę kaszkę i..no właśnie,to wszystko,niech sobie pogrzebie rączkami,pobawi się,może ją to zachęci..:confused:

Taycia,dbaj o siebie kochana,dasz radę chociaż łatwo nie będzie,w końcu masz malutkie dzieciątko,jednak myślę że dużo korzyści przyniesie tak mała różnica wieku między rodzeństwem ;-) życie weryfikuje wiele planów i decyzji które nierzadko musimy zmieniać,ja np bardzo chciałam małą różnicę wieku ale niestety się nie udało,mimo że się starałam :sorry2:

Do góry