reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Nikos - ja też zwykłą jaglaną robię z Sante. u nas w buźce też zero i co wizytę u lekarza słyszymy że już lada dzień:-D ale ja się nawet cieszę bo przynajmniej mnie nie gryzie (dalej cycamy) choć ostatnio się podśmiechiwaliśmy z niej że będzie bezzębna królewna
JJ - dzięki za pocieszenie z tą wagą:-( może taka jej uroda? gratki ząbków no i zdrówka dla Radzia no i żeby starszaka nie złapało

agula - głowa do góry to rutynowy zabieg a że się martwisz - taka natura matki

reklama
Karolap,nie martw się,nie Ty jedna...;-)ja też wciąż karmię małą,wyłącznie cycem i waga stoi w miejscu,tylko że ja mam winowajcę...zawsze wieczorem ssanie mi się włącza i po prostu MUSZĘ coś zjeść...:sorry: ratuję się sucharkami,waflami ryżowymi ale efektów nie widać....

JJ,ale Wam fajnie z tymi ząbkami! :tak: U nas też jak na razie nic nie widać.

Flower,ja też bym na Twoim miejscu się wagą nie martwiła,piszesz że mała ruchliwa,do tego często kupkę robi-ma dobrą przemianę materii-nic,tylko się cieszyć :tak:
Ja z kolei mam problem w drugą stronę..Laura nic poza cyckiem nie chce...chociaż z wagą jest zdecydowanie do przodu ;-) boję się jednak o jakieś niedobory witamin i składników których w moim mleku jest za mało albo wogule nie ma a dziecko powinno już dostawać...:-(
agu_la,trzymam kciuki żebyście mieli szybciutko zabieg za sobą i nie zamartwiaj się na zapas-na pewno wszytsko będzie dobrze :tak:

Co do gotowania to ja też na oko to robię: kroję warzywa, zalewam wodą o gotuję, dodaję jakiś składnik zagęszczający albo jaglaną, albo czerwoną soczewicę albo kleik kukurydziany, mięsko(na początku tylko królik ostatnio już indyk, cielęcinka, rybka) i miksuję krótko (owoce rozgniatam widelcem bo mała akceptuje grudki) Najczęściej mamy tak:
baza to marchewka (ale nie przesadzam z nią żeby mała nie miała zatwardzeń), ziemniaczek, trochę pietruszki, koperek, odrobina masełka albo oliwy z oliwek + albo burak, albo szpinak, albo brokuł, albo dynia, albo cukinia, ostatnio próbowaliśmy groszek zielony no i teraz dodaję pół żółteczka co 2 dzień. Co wyjdzie więcej to zamrożę no i ostatnio zaczęłam gotować w Zepterze - rewelka! czekam aż mi dojdzie wskazówka do czerownej kreski i wyłączam a to się samo jeszcze robi a smak inny niż przy zwykłym gotowaniu

Wybieramy się za miesiąc nad morze do Władysławowa - czy macie jakieś sprawdzone miejsca tam? muszę jakąś lekką i poręczną spacerówkę upolować....

Flower, a jakie masz te garnki Zeptera? Mozesz polecic?

Ps, Ja tez szukam jakiejs fajnej spacerowki? CZy polecacie Maclarena?

JJ gratulacje dla synusia!

Fikusowo - mi maclareny sie b. podobają, ale cena.. kogo nie zapytam z uzytkujących ten wózior- to zachwala. zwłaszcza techno xt model

karolap - nie zazdrość to wcale nie takie fajne bo z niedowagi mam różne komplikacje zdrowotne no i przytyć wcale mi nie tak łatwo jak się wydaje
Jagienka - a podajesz CebionMulti? może w ten sposób uzupełnisz ewentualne niedobory witamin z Twojej diety
Fikusowo - nie pomogę z Zepterem moja mama ma je od lat (i stały jak dotąd nieużywane ;-) a teraz rozdzieliła pomiędzy mnie i moją siostrę bo tez gotuje maluchowi no i patelnia została na nasze odwiedziny) ja mam taki ze wskaźnikiem temperatury w pzrykrywce dosyć wysoki i nieporęczny na takie Karolinkowe ilości jedzonka ale nie mam co wymyślać. wydaje mi się że one są wszytskie identyczne tylko rozmiarem się różnią - musisz się chyba tylko zastanowić jaki rozmiar byłby dla Ciebie odpowiedni no i koniecznie z przykrywką (najlepeiej z tym wskaźnikiem temp) ta patelnia też jest zarąbista a możesz na niej gotować tak samo jak w garnku więc może to byłby dobry wybór?

ehhh moja córcia wstaje koło godz 6 (ja budzik do pracy mam nastawiony na 7:-() i codziennie mnie pytając czy się dobrze czuję bo taka bladziutka jestem (niedowaga tez pewnie robi swoje) i jakby smutna a ja muszę się pilnować żeby nie pzryciąć komara na klawiaturze mojego laptopa:-D ehhh dzisiaj na dodatek były 3 pobudki w nocy (smok, cyc, cyc). widze że Wasze pociechy też ranne ptaszki są...

Flower,moja dieta jest urozmaicona tylko myślę że z moim pokarmem i tak tych zkładników jest za mało...Cebionu nie daję,jedynie Omega 3 ale chyba kupię,jak myślicie,na własną rękę mogę jej podawać czy skonsultować z pediatrą? I co z D3? Mała dostaje kasułkę ale w tym preparacie chyba też jest...

Jagienka - ja bym to skonsultowała bo może Twoja pediatra zaleci inny kompleks witamin np z żelazem bo w tym okresie mogą się niedobory ujawnić? Podobno do 6 mies pokarm pokrywa zapotzrebowanie dziecka na wszytskie skladniki odzywcze ale pozniej lepiej suplementowac dlatego tez kaszki/mm sa wzbogacane w witaminy, żelazo, cynk no ale Laurusia nie je.... My też zażywamy wit d3 (2 kropelki devikappu) i cebionmulti - 4 kropelki raz dziennie - choćby dlatego lepiej do pediatry czy nie pzrekroczy to jakiejś tam dziennej dawki bo przedawkowanie wit d tez niebezpieczne dla zdrowia dzieci

reklama
Do góry