reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Hej Mamuski.
Karolaola dzieki za pamiec. U neurologa dowiedzielismy sie ze te ruchy raczek sa najprawdopodobniej na tle emocjonalnym, ale dla swietego spokoju i lek z CZD mamy zrobic usg przez ciemiaczko, i EEG zeby wykluczyc padaczke i jakis zespol. Badania mamy w przyszlym tyg a wizyte za miesiac. A brak przewrotow itp mieszcza sie w normie jak chcemy przyspieszyc to raz na m-ac mamy przejsc sie na cw do rehab i idziemy w ta srode.Supoer ze u Was oki.
U mnie lipido jak karmilam cycem to bylo na -, dzis dostalam 2 okres i jest odrobinke lepiej.
maaga duzo zdrowka dla malenstwa
Flower188 my na zabkowanie mamy bobodent i raz dalam ibufen 2,5ml. Przez zabki mamy duzo mniejszy apetyt jestesmy tylko ma MM i jabluszku, zupek ani obiadkow nie chce jest. MM musi byc chlodne cieplego teraz nie chce pic.
jagienka jak Igorek nie chcial jesc obiadkow itp to raz dziennie dawalam 2-3 łyzeczki nowego posilku i powolutku sie przekonal. Obecnie ma maly apetyt przez zabki.
Kasica ale duzy jest juz Wasz Synek.
dziewczyny mam prosbe dajcie znac jak u Was wyglada grafik godz z jedzeniem i w jakiej kolejnosci.

reklama
flower te krwawienie to z pewnością czyszczenie było i pewnie już po wszystkim. OBY! My mamy dentinox (użyty na razie 2 razy) i widzę ulgę u małego. I też wieczorami marudzi.
U nas duży postęp z piciem. Dochodzimy do 250-300ml (woda i woda z sokiem-50ml wody i 10ml soku)

JJ ze mnie też ciekło, że hoho, ale bólu zero na szczęście ... U mnie z cycaniem podobnie, mleka już dużo mniej ... A jak nocki u Was? Ile razy Radek pije?

aankaa z pewnością wszystko będzie ok! Trzymamy dalej kciuki za Igorka!!;-)Obrotami ja się nie przejmuję- przyjdzie czas i na nas:) ale ćwiczenia nie zaszkodzą!
U nas w nocy cycanie i to różnie od 2-4 karmień, ale te niektóre karmienia to takie bardziej tulenie:blink: ok 10 cyc lub butla ok 60-90ml ok 13 obiadek ok 16 kaszka z owocami ok 19-20 butla 120-180 ml i pierwsza pobudka niestety koło 23.

JJ - oj ma ta moja mała charakterek woli cyca i koniec kropka ale juz jestem mniej zestresowana powrotem do pracy bo w najgorszym wypadku wiem ze zje mi kaszke (czyli jeden posiłek pelny choc w zasadzie wieczorem i tak potem dopija cycem...) pozniej troche warzywek, troche owockow i bedzie juz mama a moze jak nie bedzie mogla dopic cycem to zacznie mi zjadac wieksze ilosci obiadkow? poki co to mamy tak jeden sloiczek maly na dwa dni (raz chyba sie zdarzylo ze zjadla caly)

ano Jagienka cierpliwość i czas:zawstydzona/y: my od połowy listopada walczymy. niestety podczas jedzenia musze ja "zabawiac" szczeniaczkiem uczniaczkiem z FP bo inaczej ciezko. NIe ma słonko moje podzielności uwagi i jak się zagapi to "zapomina" że je i tak udaje mi sie cos pzremycic choc nie wiem czy nie krece sobie bata z tym zabawianiem. Probuje bez ile sie da no ale coz zrobic...

Kasica jaki Grzesiu juz jest duży chłopak!a jak jesteś w pracy to kto się nim zajmuje? gratki ząbka i siedzenia!

anka - u na schemat dnia wygląda nastepujaco:
koło 7:30 pobudka i cyc/10cyc i drzemka 40min/12:30 zupka 13:00 dojada cyc i zasypia tak do 15/ 16:30 owocki 17:00 dojada cyc i znowu drzemka 40 min/ 19:15 kaszka 20 dojada cyc i spi tak do 4:30 a wtedy cyc
edit. raz jak jej dałam kaszkę Na Dobranoc z bananami (bez cukru jest) to spała mi od 20 do 6:30!
niestety pobudek w nocy na smoczka nie zlicze bo jestem zbyt nieprzytomna :-D

Karolaola - oby to było czyszczenie bo niestety miesiąc temu miałam tez i nic się nie oczyscilo a myslalam ze to byl okres bo tak intensywnie krwawilam (lekarz po usg powiedzial ze to nie bylo to i nic nie dalo)

hmmm piszecie u zmniejszeniu produkcji mleka a u mnie melczarnia daje ze hoho czasem jak ide spac pozniej to odciagam nawet troche laktatorem albo jak wstane na karmienie nocne to z drugiej piersi odciagam bo nabrzmiala bardzo i wtedy dodaje małej do kaszki wieczornej zamiast wody. mam nadzieje ze utzryma sie jakos jak worce do pracy...

no właśnie :-( dzisiaj wpłaciłam wpisowe na żłobek (prywatny bo na państwowy nie ma co liczyć) więc sprawa już pzresądzona: mała zaczyna 16 lutego chyba ze coś z moim powrotem do pracy sie poprzesuwa przez L4 po ewentualnym zabiegu.
Mam nadzieję że cycanie ją jakoś choć trochę ochroni przed choróbskami i oby wytzrymać te 2 miechy do połowy kwietnia to później już okres mniej chorobowy!!

Matko jakoś sobie nie wyobrażam jak wygląda taka codzienność w żłobku.

Co dają takim dzieciakom jeść, pić. W prywatnym jest na pewno o niebo lepiej niż w państwowym.

flower niestety nie umiem ci odpowiedizecile Maja wypija mleka- bo je z cyca ja nie odciagam... Maja nie chce pic z butli probuje jej dawac soczki i herbatki zeby sie nauczyla- polubila butle, nawet kupilam juz innej firmy z innym ksztaltem smoka- dizs bedziemy ja testowac

Witam
Kasica piekny i duzy juz twoj szkrab :))

U nas w rozkład jedzenia jest jednostajny, sam cyc, jemy o 7, 10, 13, 16, 18, i 20.30. Do pracy wracam za póltora miesiaca, więc nie spiesze sie z rozszerzaniem diety. Za 2 tygodnie mala skończy 6 miesiecy i myślę że wg zaleceń alergolog zaczniemy wkońcu z warzywkami. Mała pije z butli czasami moje mleko jak gdzies mam wyść więc myśle że problemu nie bedzie zresztą wszystkie inne posiłki pewnie łyżeczka bedzie miala podawane, nawet kaszke bedziemy robic na tyle gęsta by jadla łyzeczką
Mała już mi po całej podłodze w salonie charcuje, turla sie z pleców na brzuch i odwrotnie i pelza sobie do tyłu, zaczyna tez ćwiczyć siadanie z brzuszka, ale po podciagnieciu lapek czesto pada na buźkę

karolap - chyba zle sie wyrazilam chodzilo mi o to ile wasze maluchy dokarmiane juz czyms oprocz cyca wypiajaja plynow takich jak woda, herbatka, soczek bo Karolinka starsznie nie chce pic z butelki i obawiam sie czy wystarczy to cycowe piciu bo stęka strasznie robiac kupke i sa takie zbite - oby nie wpedziła się w zatwardzenie nic nie pijac

Biedroneczka a gluten podajesz? piszesz o alergolog wiec twoj maluszek pewnie narazony na alergie lub ma to moze inaczej z tym u was? a moze bedziesz wprowadzac wg starego schematu po 10 mies?

kasica- wygodnie masz i ekonomicznie;-) nie wiem jaka jest twoja tesciowa ale ja to bym chyba z nerwow nie wytzrymala jakby nie pracowala i zajmowala sie mala bo ona wsyztsko na przekór mi robi i starsznie chce rozpuscic Karoline ciagle ja noszac i bujajac (a pozniej ja do wc nie moge isc nawet) - wiem ze dziadkowie są od rozpuszczania wnuków ale jak się mieszka pod jednym dachem to nie może to tak wyglądać...
jak był okres świąteczny to prosiłam po 100 razy dziennie zeby nie pozwalała małej dotykać bącek bo brokatowe były i wszędzie pózniej ten brokat był w buzi też no ale ona oczywiscie inaczej i Karolinka (mała psuja) jak weszłam do pokoju tzrymała rozwaloną bąbkę w ręku z dwoma szpilkami bedac u niej na rekach!!

reklama
witajcie!

moniek nie łam się, że młody nie robi pewnych rzeczy, moja ma podobnie, też się nie przewraca na brzuszek i z brzuszka, ale jak jej odrobinkę pomogę to się przewraca, więc myślę że to kwestia czasu (też ma ciężki tyłeczek);-) także głowa do góry!
marta saga dzięki za słowa na te pół roczku :-)

My po kolejnej lekcji na basenie, młoda po prostu rewelacja, w pozytywnyn szoku jestem, weszła z tatusiem i cała zadowolona, machała rączkami i nóżkami jak szalona momentami i tylko pod koniec coś marudzić zaczynała.
Dziś miałam na 1,5 h wychodne!! szok normalnie
wink2.gif

Do góry