reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Mlodam, czytałam gdzieś, że faktycznie waga dziecka może wpływać na rozwój ruchowy. Wcale zresztą się nie dziwię, dorośli też jak mają trochę więcej kilo to są wolniejsi od chudzinek. Moja to kruszynka ( zaledwie 5.5 kg), więc zadek jej nie ciąży i może nim obracać w każdą stronę:sorry: Też mam problem z wierceniem się małej, ale tak około 6 rano. Przebudza się, wierci, ale butelki nei chce. Dopiero jak dam jej smoka to zaśnie. Zaznaczam, że zazwyczaj to jest tak, że ja jej daję, ona wypluwa i tak z trzy razy aż uśnie.
Wczoraj zrobiłam sobie wyjście z domu, oj jak było mi to potrzebne. Zostawiłam MAłą z mężem i miał zadanie ją wykopać, nakarmić i utulić do snu. A ja w tym czasie relaksowałam się z siostrą na basenie:tak: Jak założyłam strój, to trochę przeraził mnie mój gruby tyłek, no ale cóż to są dumne dodatkowe kilogramy, bo poporodowe :-) Później byłyśmy na pizzy i piwku, wypiłam pierwsze piwko po ciąży, oj dzisiaj główka boli :crazy:

reklama
Marta ooo to miałaś niezły relaksik :-) super, czasem to potrzebne.

Ja z Olą zaczęłam chodzić na basen, nauka pływania dla takich dzieci, 10 spotkań jedno już za nami. Jestem w szoku bo Olcia uwielbia się wieczorem kąpać w wanience a na basenie (malutki) niezbyt jej się widziało, trochę mi płakusiała:-(

Mlodam moze dlatego ze jest wiecej osob? a woda ile ma temp??
Moj mlody lubi sie kapac, wczoraj M byl caly mokry. Daje czadu w wodzie.
Karolaola mam problem w wyjasnieniem. Wyglada tak jakby chcial cos w powietrzu zlapac ale nie zlacza raczek w tym przypadku, dr nazwala to drzeniem. A Wy z jakiego powodu chodzicie d neurologa jak mozna wiedziec, Ty masz 2 maluszkow? czy ja cos pokickalam? Kupilam kaszke na allegro z holle, mam nadzieje ze Ty wlasnie taka podajesz.
marthha super wieczorek, dawno ja juz tak nie mialam. A nie w niedziele wypilam piwko i caly pon sie meczylam i zrobialam sobie kare na 6m-cy zero % Jak bede u mamy to planuje wyjsc do kina. a w pon zaczne chodzic na zumbe, zeby troche odreagowac,
A gdzie jest reszta mamusiek?

czesc dziewczyny

Maja wytrzymala wczoraj na brzuszku 6 min- to jej rekord jak dotad!

ogolnie to mam dolka... ech nie dosc ze czuje sie psychicznie do bani to jeszcze zwazylam sie- 4kg na plusie porownujac do wagi sprzed ciazy...
:-(

marthha to masz kruszynkę w domu- nie pamiętam kiedy mój chłopek tyle ważył:-D Mlodam, karolap może jak i Wy znajdziecie chwilę dla siebie to samopoczucie się poprawi?

aankaa mały za bardzo sztywniał, ale wystarczyło zmienić technikę noszenia i podnoszenia i problem zażegnaliśmy teraz natomiast chcemy sprawdzić czy dalej wszystko ok i lekarka pokaże nam kilka ćwiczeń itd by stymulować malucha.
Pierwszą ciążę straciłam dość wysoko (24tc).
Właśnie taką kaszkę podajemy i od 2 dni kupa idzie tak cicho, że jak nie poczuję to nie wiem, że jest:-D

Dziewczyny, które gotują już zupki dla maluchów czym je miksujecie na jednolitą masę. Mam jakiś stary blender od teściowej, ale on nie daje rady i nie wiem czy dlatego, że stary czy blender sobie z tym nie radzi? Chciałam kupić, ale nie wiem czy spełni swoje zadanie?

Ostatnia edycja:
dziewczyny mam ostatnią szansę z tą kuracją zeby uniknąc zabiegu no więc aplikowałam sobie dowcipnie wczoraj i dziś nad ranem i chyba dopiero nad ranem w odpowiedni sposob (bo wczesniej sie jakby nie rozpuszczala) no i się zaczeło: dreszcze, temperatura, mdłości, biegunka że hoho i bóle brzucha gorsze niż przy porodzie (tak prez ponad 3h) jako że mądra wyrzuciłam opakowanie z ulotką czytam na temat tego leku w necie i skutków ubocznych i aż mnie zamurowało co znalazłam: na czarnym rynku stosuje się go jako farmakologiczną metodę aborcji (ja mam z przepisu lekarza aby wywolac krwawienie -tego objawu akurat u mnie poki co brak) i jedyne co znalazlam to wpisy kobiet ktore chcialy usunac w ten sposob ciaze - NIE MYŚLAŁAM NAWET ŻE SKALA TEGO JEST TAK OGROMNA! jak ludzie mogą coś takiego robić??? duża część z nas walczyła o to aby zajść w ciążę i aby ją utzrymać a ja czytam wppis kobiety ktora jest w 5 mies ciązy i chce to zazyć zeby "pozbyc sie problemu"!!!

EDIT wlasnie zaaplikowalam kolejna dawke i znow sie zaczynaja dreszcze - fuck a jestem sama w domu z mala. mam nadzieje ze moj juz wraca do domu bo jak sie Karolinka obudzi to nie bede w stanie sie nia zajac....

Ostatnia edycja:
flower to Ciebie źle wyczyścili po porodzie? Czy nie czyścili, a powinni? Mogłaś nie zażywać drugiej dawki póki męża nie ma- odpoczywaj póki mała śpi i miej tel przy sobie!
O aborcji to ja pisać nie będę, bo za dużo zdrowia mnie to kosztuje:no:

flower o kurcze co za leki :szok:

Karola ja miksuję blenderem i jest ok. Kupiłam tydzień temu w Lidlu był. Jak nie daje rady to może ma małą moc. Mój ma 600 wat i mieli na przecier jak w słoiczkach :)
Kaszkę daję Holle jaglaną jabłko+gruszka w miseczce z owockiem i kupa ok. Nawet nie śmierdzi. U nas największa plastelina po marchwi.

reklama
Słyszlam ze sliwki suszone ze sloiczka tez dzialaja, ktorych niestety w mojej miescinie nie ma.
Flower 3mam kciuki aby M zaraz przyjechał i zebys nie czula sie tak jak po 1 dawce. Jestem w szoku ze leki moga miec az takie skutki uboczne. a na temat aborcji tez sie nie wypowiem.
karolaola moze i ja zle podnosze itp okaze sie w srode a poki co niemam co gdybac bo zaczynam sie nakrecac. Ja narazie nie gotuje ide na latwizne i sloiczki daje

Do góry