reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Nikos - ojjj ja nie bede gotowac!!! Mieszkamy w duzym domu - my z mezem na pietrze a moja mama na dole i prawie caly ciezar gotowania spada na nia (ale ona to lubi) po za tym te 11 osob to moi tesciowie + babcia meza i jego siostry, takze oni przywioza ze soba nawet za duzo jedzenia :)

Ja już chyba pisałam kiedyś, że Ci zazdroszczę!!!:-D

karola, kochana będę gnić sama w domu. Mój R ma służbę - jest w pracy!

reklama
Z praca jest ok, mój mały to aniołek i przynim nie trzeba duzo robić więc tesciowa sobie radzi, ale i tak mam popołudniówki wiec siedzi z nim tylko godz. A ogólnie z powrotem to wiadomo troche sie bałam ale jest dobrze. Normalnie bym nie szła ale nas przycisło i nie było wyjścia.

pozdrawiam serdecznie wszystkie mamuśki :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Kasia:):), jak miło,że wpadłaś. Masz ślicznego synka:). Oj,to jak ty juz w pracy to faktycznie z czasem jest cieniutko...tesknisz pewnie za synkiem jak cały dzień go nie widzisz...Boooże. Na razie w ogóle nie wyobrazam sobie powrotu do roboty i zostawienia tej mojej ślicznej gromadki:)...eeeee! koniec! święta idą i nie bede myśleć teraz o takich niemiłych;-) sprawach.

NIkos,ojojjj to moze faktycznie jakies ząbki...mmm..współczuję.
No,ale śniegu to zazdroszczę:):).

Buźki,miłej niedzieli kochane:)

My Wigilia u teściowej,pierwszy dzień Świąt u moich rodziców a drugi u znajomych :tak: mam zrobić tylko karpia,sałatkę jarzynową i rybkę po grecku,całe szczęście bo ledwo ze sprzątaniem się wyrabiam a raptem parę dni zostało :szok:

karola, kochana będę gnić sama w domu. Mój R ma służbę - jest w pracy!

Ja tak samo,mąż wyjeżdża właśnie w Sylwestra :wściekła/y: ale nie ma tego złego,dobrze że mam chłopców :tak: już sobie zaplanowaliśmy maraton filmowy i mega niezdrowe jedzonko :-p (oczywiście w większości dla nich z wiadomych-Laurkowych powodów) potem obejrzymy fajerwerki i spać o ile dotrwamy wogule ;-)

Kasica-synek prześliczny!!!

Czy matka karmiąca może sobie suplementować magnez? Pytam bo cholernie bolą mnie kości (???) dosłownie od stóp do głowy...nie wiem,może to stawy...bolało w połogu a teraz jak musze nosić mojego klocka-wróciło z podwojoną siłą :(
W ciąży na ból kości ogonowej pomagał magnez,może i teraz by pomógł,jak myślicie?
Do lekarza nie widzę większego sensu się wybierać,chyba że tylko poszukać przyczyny bo leki i tak zakazane....

Ostatnia edycja:
Jagienka ja biore magnez 1 raz dziennie ten sam co w ciazy

co do pieluchowania ja pielu****e prawie codziennie zakladam pieluche tetrowa, ale na noc sobie odpuszczam no i cwiczymy prawie przy kazdym przewijaniu

Jagienka, ja mam magnez w Femibionie Natal Classic, który biorę codziennie.
Myślę, że skoro można w ciąży brać, to można również podczas karmienia.

Mnie od kilku dni bolą nie tyle kości co stawy. Do lekarza nie mam czasu iść. Pewnie bolą od noszenia mojego klocka.

A ktore stawy/ kosci was bola? bo ja myslalam, ze bola mnie stawy od boreliozy a okazalo sie, ze wyniki na borelioze mam bardzo dobre (nie musze brac antybiotyku!!!!!) ale mam fatalne wyniki TSH - niedoczynnosc tarczycy - mam przepisane leki (moge karmic!!!!) teraz musze zrobic badanie krwi pod katem bolu stawow - mnie bola w kostkach, kolanach, nagarstkach, palcach i lokciach, kregoslup miedzy lopatkami) moze to jest zapalenie stawow spowodowane niedoczynnoscia tarczycy a moze cos innego... zobaczymy

To co dopiero teraz piszesz, że możesz karmić!!!;-)
Super, bardzo się cieszę.
Ja leczę się na niedoczynność już naście lat. Również zażywam leki. Brałam je przez całe 2 ciąże i karmienia:-)

Bolą stawy w rękach (prawej), dokładnie staw w dłoni i łokciu. Nie wiąże tego bólu z tarczycą, bo mam dobre wyniki TSH i ft4.
Chora tarczyca może powodować różne dolegliwości, więc mną się nie sugeruj.

reklama
Nikos - Ja niedoczynnosc odkrylam w 2007r ale po 2 dawkach Euthyroxu do tej pory mialam spokoj. Nawet moj lekarz byl zdziwiony, ze tak dlugo utrzymuje mi sie wzorowy wynik. ciaza jednak - burza hormonow i sie popsulo mam TSH 19,86, do tej pory najgorszy to byl 5.16, wiec sie MOCNO zdziwilam.
A juz kupilam 4 butelki, wielka pake bebilonu, podgrzewacz :) ale moze sie przyda w czasie swiat, bo maly ciagle wrazliwy na bialko, glten, wiec moze da sie przekonac do MM a ja sobie zjem karpika, sledzika, grzybowa, ciasta.... uhmmm rozmarzylam sie :)

Do góry