reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

anulek82 i nie bałabyś się skutków ubocznych?? Dokładnie tej depresji i zatrzymania okresu?? Mam wrażenie że żyłabym ze schizą że znowu w ciąży jestem;-) I biję się z myślami bo z drugiej strony wiem że to może być najlepsze wyjście ta Mirena....

Tonya Ty odważna jesteś:-) Ja na samą myśl o drugim dziecku wpadam w panikę....

reklama
beti rozumiem, ze to przytyk do mnie. nie podwazam opini mojego lekarza i widze, jak cierpi moj synek. zalaczam cytat ze str.
www.przychodnia.pl/bole/index11.php3?s=3&d=27&t=11

Termin i kolejność wyrzynania się pierwszych zębów mlecznych, czyli tzw. ząbkowania mogą być różne. Ząbkowanie może się opóźniać lub zacząć się wcześniej, niż w czasie 6 miesięcy od urodzenia się dziecka. Jednak u większość dzieci zaczyna ząbkować około 6. miesiąca życia, inne dużo później, nawet pod koniec pierwszego roku życia, lub sporo wcześniej – w 3.–4. miesiącu, a niektóre rodzą się z ząbkami.

żaden przytyk.... broń mnie Panie Boże.... ja tylko dodałam artykuł o ząbkowaniu a tam wyraźnie jest napisane to co ty napisałaś więc nie śmiem wątpić że twoje maleństwo zaczyna szykować się do ząbkowania a nawet śmiem podejrzewać że te nasze śliniące się maluchy właśnie się do tego szykują :tak:

Edit : ja mogę zapomnieć o baraszkowaniu z M. chociaż są podchody i próby to nasza córcia skutecznie nam w tym przeszkadza :-D:-D
a co do anty... ja biorę tabletki dla matek karmiących , biorę je ponad tydzień i chyba jest si . chociaż interesowałam się spiralą to jednak z niej zrezygnowałam , no niestety to nie dla mnie , za dużo było przeciw ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
hejka
ja tylko tak szybko dzis moja cora mnie zaskoczyla!!! jak poczla spac pare min po 22 to spala do 4.45!!!! normlanie sukces, ja chce tak zawsze!!!!

co do seksiku... u nas narazie nic.. chociaz biore juz tabletki dla mam karmiacych- nie tolerujemy zbytnio gumki, u nas cisza mam wrazenie ze mojemu mezowi sie nie chce - zadnych podchodow itp... ja nie zaczynam wrazie jakbym sie nagle rozmyslila bo cos tam- rozumiecie?

Myszko u mnie to trochę inaczej wygląda, bo ja nie planuję więcej dzieci i taka wkładka na 5 lat to super komfort moim zdaniem...zakładasz i zapominasz...a co do skutków ubocznych to wszystkie środki mają( ooo gumki nie:-)), ja już nie karmię, więc jestem na Yazie i dzisiaj mi ginekolog powiedział że niewykluczone że nie dostanę okresu po ukończeniu pierwszego opakowania a nawet kilku kolejnych...także to jak ze wszystkim, nie ma złotego środka, kazda z nas musi wybrać najbardziej odpowiednie dla siebie rozwiązanie, ja np nigdy nie brałam tabletek i też się bałam skutków ubocznych, ale póki co(kończę 1 opakowanie) jest super, na początku miałam huśtawkę nastrojów, ale nie wiem czy to od tabletek czy od miesiączki??teraz już jest spokój, nie tyję, nic się nie dzieje i jestem spokojna, bo jestem zabezpieczona...

anulek, maggie......oj jakie wyrodne ;-)......a jeszcze tak wiele może się Wam odmienić :tak:. Ja też zawsze odpowiadałam na pytanie o rodzeństwo, że nie każdy musi mieć dwójkę dzieci. Potem jak sobie pomyślałam, że w dorosłości mój Fran nie będzie miał poza nami nikogo - a wiem jak fajnie jest mieć (mam brata i siostrę), do tego kontakt rodzeństwa podpatrzony u znajomych no i pytania synka, kiedy będzie miał brata albo siostrę, bo bardzo by chciał. A jak Radek podrośnie i zobaczę tą iskrę w oku i roześmiany pyszczek na widok brata wracającego ze szkoły....BEZCENNE.....

Zaraz śmigam na zakupy, potem robię się na booostwo ;-). Jutro chrzciny. Tort już M. zawiózł do knajpki, więc zostaje mi oprasować chłopaków i się zająć sobą :rofl2:

Tonya Ty odważna jesteś:-) Ja na samą myśl o drugim dziecku wpadam w panikę....

Za późno zabraliśmy się z M. do roboty żeby z drugim czekać. Mam już swoje lata a zawsze chcieliśmy mieć dwójkę. Jak nie uda mi się z ciążą w przyszłym roku to już chyba wcale. Tak się nastawiam od dawna więc mnie to nie przeraża :-)

JJ ​miłego świętowania!!!!

Tonya no to trzymam kciuki za starania przyszłe.......

maggie oj tam, oj tam ;-)

My się zdecydowaliśmy w końcu. Mamy dwójkę.Teraz już "warsztat" na strych wynoszę hehehe

reklama
myszka ja miałam założoną mirenę i teraz też założę. Okresu prawie wogóle tylko plamienia przez 3 dni, dobra sprawa na urlop nie martwisz się czy cię okres nie złapie. Mój lekarz mówił, że ja byłam ten 1% skutków ubocznych:zawstydzona/y: bo na początku po włożeniu bolała mnie głowa (przez około 2 miesiące) no i co miesiąc plamiłam przez 3-5 dni a u większości kobiet zdażają się plamienia rzadziej i krócej albo wcale. Ale i tak założę bo okres zawsze mam mocny i długi, więc te skutki uboczne jakoś przeboleję i na 5 lat będę miała spokój.

Do góry