reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
ejj a ja mam pytanie właśnie odebrałam wyniki moczu z dzisiaj i mam że są swieże ślady krwii czy powinnam się martwić?!

Nie jestem pewna,ale to wyczytałam,że to może być problem z nerkami (podobno picie wody z cytryną oczyszcza nerki) lub infekcja moczowa. Mam nadzieję,że to nic poważnego!

właśnie nie wiem bo na czopie nie widze krwi ale też na wynikach jest napisane że "śluz dość znaczny" więc może to przez to ... ale nie wiem :-( bakterii nie mam a leukocyty 9 więc chyba nie jest źle. ale aż mi nie odpisze nie będe spokojna.

agulalula też uważam że te erytrocyty nie muszą pochodzić z układu moczowego - mogą być z dróg rodnych - a to że Ty nie widzisz krwi gołym okiem nie oznacza że w ogóle żadnych krwinek nie ma! Więc spokojnie.

Tak jak pisałam byłam dzisiaj na ktg w "naszym" szpitalu, też przyszła do mnie Pani doktor (być może ta sama co do Ciebie) i jak usłyszała, że jestem 2 dni po terminie to powiedziała, że w ósmym dniu po terminie jeśli nie urodzę mam przyjść już położyć się na oddziale (tak samo mówiła moja prowadząca). Nie powiedziała natomiast nic o kolejnym ktg, a ponieważ moja lekarka kazała mi robić po terminie codziennie to zamierzam się jej słuchać :sorry: A Tobie Twoja prowadząca dała jakieś zalecenia co do częstości ktg po terminie?

Wiele nadziei pokładam w tej pełni księżyca :rofl2: ... oby na mnie podziałała, bo mi już ręce opadają ;-)

moja lekarka odpisała - nie mam się czym martwić :-) no mi też mówiła że co 2 dzien na ktg , może ja ta lekarkę źle zrozumiałam a ona chciała mi przekazać że mam już sie u nich z torbą pokazać. a lekarka pewnie ta sama taka dość mloda szczupła babeczka?

agulalula tak jest :tak: z opisu to ta sama lekarka; też mi się wydaje że się źle zrozumiałyście, gdyż sądząc po dacie to 20.08 będzie u Ciebie 8 dzień po terminie; życzę Ci jednak żebyś nie doczekała tej daty w dwupaku

reklama
A ja jestem juz 4 dni po terminie i co ? i nic :baffled:nawet ktg nie kazali mi robić, a we wtorek na oxy. A teraz sie naczytałam, że bóle po oxy sa silniejsze i skurcze dłużej trwaja :szok::-( A ja mam taki niski próg bólu. Ciekawe czy na zyczenie podadza mi dolcontral ??:eek:

Do góry