reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Megmarion trzymam kciuki

Na usg wyszło, że miedniczki młodego się wyrównały i mieszczą w normie, ale mam nowy problem - młody ma pępowinę na szyjce...wprawdzie tylko raz owinięty i na razie przepływy ok, ale zaczęłam się o to bardzo martwić.
Nie martw się na zapas jeśli przeplywy są ok to najważniejsze ja jakies 3 tyg temu dowiedzialam sie że mala ma zawinięta pepowina podwojnie wokol szyjki. Dla uspokojenia moze sobie 2 razy w tyg na ktg podejsc by ci zrobili. Ja juz sie tym nie stresuje, po kilku usg gdzie przepływy wychodzily ok i ktg no i tym ze mala sie rusza sie uspokoilam. Licz ruchy , niepokoic cie moze jedynie brak ruchow lub bardzo gwałtowne ruchy maleństwa

No a tak wogole sie witam z dnia na dzien coraz blizej do eskapady do szpitala, jej powoli sie stresuje, wczoraj na wizycie doktorka zlecila mi ostatnie badania i zyczyla powodzenia, kurcze musze ogarnac dom, a tu sil troche brak i mam wrazenie ze mi sie wszystko w miednicy rozchodzi

reklama
Cześć dziewczyny
Nie było mnie tu troszkę, a tu tylt już rozpakowanych mamusiek, jeszcze raz gratuluje.
A u nas wszystko ok, Igorek przybiera na wadze w szpitalu przez 2tyg przytył 120g a w domu też przez 2tyg 980g, poprostu nadrabia, pije wszystko co możliwe ale najlepiej z butelki bo tam samo leci a przy piersi szybko zasypia i za godzinę znów trzeba dać. Więc odciągam i daję w butelce więc wystarcza na 3h. Rzadko tu ostatnio zaglądałam, ponieważ było trochę pogodnie i jak wychodziliśmy na spacer o 10/11 to wracaliśmy 17/18 w między czasie obiadek u teściowej. Odwiedziliśmy już parę poradni które były zlecone na wypisie szpitalnym - wszystko ok.
Dominic, trzymam kciuki
Mal-gosia, gratulacje dla siostry i oczywiście dla cioci
Megmarion- kciuki zaciśnięte

Megamarion – powodzenia !!! już zaraz będziesz trzymała swoje maleństwo w rękach…
Flower – gratulacje! Mam nadzieję,że szybko oddadzą ci córeczkę i,że nic poważnego się nie stało
Malgosia – pogratuluj siostrze . Super! :-)
LANA – ekstra,że dajesz sobie tak świetnie radę i ,że mały Krystek to dobry synuś :-) też chcę tyleee mleka :-D

Chyba zaczyna się na naszych sierpnióweczkach desperacja... ale czemu się dziwić... ja też chciałabym już tulić synka w ramionach,ale póki co... wariuje w brzuchu :-)
Pozdrawiam z deszczowej krainy :wściekła/y:

Blackberry, z jednej strony ciesze sie, ze z miedniczkami wszystko OK, z drugiej wspolczuje stresu o pepowine. Wiem jednak, ze to sie czesto zdarza i nie jest takie straszne, jesli owinieta jest tylko raz. Jestem pewna, ze wszystko bedzie OK.

Z tymi ruchami, to pod koniec ciazy kaza kazdemu pilnowac. Mi to ciagle do glowy wbijaja i musze przyznac, ze zaczynam od tego pilnowania dostawac szalu, bo wszystko w moim zyciu krazy teraz wokol ruchow mlodego. O np. dzisiaj rano jest malo ruchliwy i ja juz cala w nerwach!

Mal-Gosia, gratulacje dla siostry!

Lana, ciesze sie, ze u was wszystko dobrze sie uklada i maluch zdrowy. W przyszlym roku odbijecie sobie wakacje, a tymczasem fajnie ze masz meza przy sobie i cala rodzinka w komplecie.

A do mnie dzisiaj wpada kolezanka wiec bede piekla ciasto, bo ma dzisiaj urodziny. Bedzie jogurtowe z owocami lesnymi, takie lekkie.

Zadzwonili do mnie z fizykoterapii na te spojenie lonowe i terminu na ten tydzien juz nie ma. Dostalam termin na poniedzialek, jesli do tego czasu nie urodze. Zobaczymy.

Dzisiaj dzien sexu! Znaczy sprobuje, bo podbrzusze mnie caly czas boli jak na @ i na sama mysl mi sie wszystko zaciska :no:

Mlody sie ruszyl! :-)

kurde może ja w ogóle w ciąży nie jestem tylko jakieś takie wzdęcie mam :-D :-D :-D
A powiem Ci, że M często się mnie pyta czym się tak objadłam. Wczoraj mówił, że niedługo alkoholiczką zostanę bo taki mięsień piwny mi urósł:-D
aaa, jadę na tą cesarkę, trzymajcie kciuki!
Kciuki zaciśnięte!
Megmarion-
Dzisiaj przyjeżdżają do nas goście na kilka dni:) będzie wesoło
A ja powiedziałam wszystkim moim znajomym, że tych, któreych w ostatnim czasie nie widziałam u mnie nie mają prawa wstępu po porodzie:-DO! takiego focha strzeliłam!:cool2:
Mam nadzieję, że dzisiaj młody już wyjdzie ze szpitala. Równo miesiąc.
Oby tak było! Mam nadzieję, że dziś wieczorem będziecie mogli się cieszyć Swoją trójeczką w domku:))

Moja siostra urodziła dzisiaj rano :)))))
Super, gratuluję mamusi i cioci:)

Pojadę dziś chyba do weterynarza.. czas na ostatnie odrobaczenie przed godziną zero.
Wiedziałam, że o czymś zapomniałam... :eek:

Cała noc nie przespana... a przez kogo? Przez psa, który całą noc wymiotował, głupia cholera zjadła kaczke-zabawkę i żołądek nie dał sobie rady... A ja tylko latałam i sprzątałam całą noc....
Rano obudziłam się zalana zimnym potem, potem obudził mnie M, więc trochę mam nerwa, no ale jest gucio:-D

Ostatnia edycja:
A do mnie dzisiaj wpada kolezanka wiec bede piekla ciasto, bo ma dzisiaj urodziny. Bedzie jogurtowe z owocami lesnymi, takie lekkie.

Dzisiaj dzien sexu! Znaczy sprobuje, bo podbrzusze mnie caly czas boli jak na @ i na sama mysl mi sie wszystko zaciska :no:

Ja wczoraj robiłam drożdżówkę (pierwszy raz w życiu) i na 5 punktów dałabym jej 3+ :-) wszystko smaczne,ale mi nie wyrosła :-( a ciasto jogurtowe chodzi za mną już dłuuugo!!! ;-)

Sexik? :-) będzie dobrze... :-) u mnie może też...zobaczymy w jakim humorze wróci Mąż z pracy :-)

Sylvi - super,że Igorek tak pięknie rośnie i o rajku... to już miesiąc..ale ten czas leci :-)

Cześć Dziewczyny!
Ja po dzisiejszym KTG zostaje w szpitalu, wyszły jakieś skurcze, których nie czułam :p rozwarcia nie ma i trochę nie czaje po co mnie zostawili, ale ma dostać coś na przyspieszenie, na razie podpieli mi jakaś kroplowke i teraz denerwuje mnie ta igłą wbita w moja rękę! Torbę niby spakowalam a połowy rzeczy nie mam i już mi się nudzi! Mały ma fajna wagę, wg USG prawie 3,5 kg, czekam na rozwój sytuacji i trzese dupa!!!! Aha no i czoła dalej nie widać, a brzuch mam wysoko wg mnie przynajmniej,
miłego dnia :)))
i gratulacje Flower! Mam nadzieje, ze z Malutka po nocy wszystko w porządku!

Ej mogłam się chyba nie godzić na zostanie w szpitalu? Ale jestem beznadziejna i lykam wszystko jak młody pelikan, zestresowana nieswiadomka

witam sie z wami
ledwo zyje..
mialam masakryczna noc
cala noc bolal mnie brzuch, nie potrafie okreslic co to za bol alebolal caly nie tylko podbrzusze...
ogolnie mowiac prawie nie spalam tylko drzemalam, zasnelam prze 7 rano!!
kurcze gdybym miala auto pod domem i kogos w domu kto ma prawko od razu jechalabym na IP- skontrolowac, a tak meczylam sie i modlilam - jesli to juz to niech poprostu odejda mi wody zebym miala pewnosc!!
nie chcialam dzwonic w nocy po znajomych, sciagac meza z pracy ( a jest kawalek drogi od Gdyni..) jesli okazaloby sie ze to falszywy alarm
teraz spkoj czuje sie oki, mala leniwie sie rusza ale rusza...

reklama
a85 jeżeli nic nie będą Ci robić to zawsze możesz wypisać się na własne żądanie jeśli nie chcesz zostać. Ale teraz życzę powodzenia, może akurat urodzisz i będziesz miała Kruszynkę ze sobą już:-)

Do góry