reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Ja zastanawiam się czy nie jechac do Polski sie przebadac przed Świetami bo też sie niepokoje... Jak coś to wizyta wypadnie tak na 15grudnia (przyjmuje tylko w środy) i to bedzie 7tyg. i 3dzien - myśle że tak w sam raz :) No jeszcze sie zobaczy, mam nadzieje ze bedzie wszytsko dobrze !!!!

reklama
Witam Was Kochane, mam pytanko. Czy umowiłyście się już do lekarza, a jak tak to na kiedy? Bo ja jeszcze nie i nie wiem na kiedy sie zapisac i czy iść jeszcze na betę, no nie wiem. Podobno do lekarza idzie sie w 6,7 tygodniu. Jak wy robicie? A może iśc teraz, żeby potwierdził ciąży, a potem dop na usg????
Agnes rób jutro teściora i daj nasz szybko znac co i jak ;-)))
Wpadnę wieczorkiem, żeby sprawdzić co mi odpisałyście. Miłej niedzieli ...
]

Moim zdanie lepiej iść na przełomie 6 i 7 yg. wtedy wszystko już zobaczysz. Jak pójdziesz za wcześniej to lekarz i tak nic Ci nie powie konkretnego. Tylko że podejrzewa ciąże i będzie ci kazał przyjść za 2 tygodnie. Tak jak było u mnie. Ja poleciałam już w 4 tygodniu i lekarz powiedział że to za wcześnie. I nic mi nie powiedział konkretnego.

Ja również uważam ze w 4tyg. to nie ma po co iść no chyba że wcześniej lekarz tak zalecił... Ale każdy robi wedłóg siebie - jeśli ma ktoś siedzieć w domu i się stresowac to lepiej iść do ginka i być spokojniejszym :) - wizyta napewno nie zaszkodzi :)

AGNES jeśli chodzisz do jednego lekarza i jest z Twoimi sprawami na bieżąco na pewno kazał Ci przyjść od razu żeby reagować sprawdzić czy wszystko jest ok po tym co się działo wcześniej więc to dla mnie zrozumiałe tak sobie myslę.
MAGDA mój lekarza kazał mi przyjść 2 gudnia i zapytał ile sie spóźnia miesiączka jak powiedziałam ze kilka dni to powiedziała że wcześniej nie ma sensu. Wydaje mi się że rózni lekarze różnie reagują i radzą.
NADZIEJA myślę, że jeśli jest taka możliwość przemyślałabym to, ale z 2 strony skakać po lekarzach to tez nie dobre, poza tym ten temat musisz przerobić z mężem wszystkie za i przeciw ( czy podróż może zaszkodzić, jakie Twoje samopoczucie itd.). Nie wiem co bym zrobiła na Twoim miejscu ....
Ja też zajrzę później tym czasem kochane :)

no ja mam stałego lekarza od dwóch lat i on się pierwszy dowiedział o moim dwóch kreskach:)
dzisija niedziela a ja właśnie wróciłam ze spacerku a mój mężuś cały weekend z synem spędził wiec dopiero wieczorkiem wróci no i nudzi mi się

Nom Zazdroszczę Wam że jutro idziecie mnie czeka jeszcze 4 dni niepewności tez mam schizy czy to normalna ciąża mam nadzieję że nie ektopowa...;/

Oli.B trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę:)
Sagaa na pewno wszystko jest ok. Za 4 dni zobaczysz już może jak bije serduszko:)
Buźka dziewczynki. Miłej nocy:)

Oj chyba wszystkie w pracy;-)
Ja jestem na wychowawczym, ale wychowywanie takiego małego bąbla to praca na 24h:-D
Jutro testuję, ciekawe czy mi pokaże II kreski...

reklama
Do góry