reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

A ja znam chyba wszystkich mieszkających wokół mnie :-D ale mieszkam tu już 13 lat :szok: Bachorów na szczęście mało (napisała matka dwójki a już niedługo trójki dzieci), sasiedzi nawet nawet, z wyjatkami. Ale mam takich dziadkówco to mi bez przerwy przynoszą coś ze swojego ogrodu :-D nawet kompot z czereśni dla małego przyniesli.
Byłam troche w mieście, polatałam po szmateksach, ale bez wiekszych zdobyczy. Nie ma nic dla chłopców, natomiast dla dziewczynki mnóstwo. A i spotkałam panią doktor, pediatre, zaprzyjaźnioną i chyba przekonała mojego do sexu :-D:-D bo nie zaprzeczył, a nawet sie zastanawia :-D

reklama
Witajcie Sierpnióweczki,
agulalula mam pytanko do Ciebie - czy w mswia dostajesz swój zapis ktg czy zostaje on w szpitalu? Dzisiaj zgodnie z planem wybrałam się tam na ktg i ku mojemu zdziwieniu położna mi tylko oznajmiła że jest w porządku, a zapisu nie dostałam.

hello!

Widzę,że apetyt u Was dopisuje:) Może też jutro upiekę jakieś ciasto?

A co do sąsiadów to do nas po 1,5 roku mojego mieszkania u M. zadzwonił gość do drzwi i pyta,czy moglibyśmy od czasu do czasu zerknąć na jego dom bo jadą na cały dzień na komunię. A ja na to 'a który to dom?' Okazało się ,że to nasz najbliższy sąsiad ,który ma dom może 30m od nas:)

Marcelina a jak Twój nowy sprzęcik się sprawuje?

meggy ja też dziś byłam :-D i moje też tam zostaje, przyszedł lekarz zobaczył powiedział że jest OK i kazał przyjść w dzień kiedy mam termin czyli 12 sierpnia.

Znajomi powiedzieli, że będą chwile później bo se uśpią malucha (3 latka)- oj jak dobrze :-D

Kurde, co Wy macie z tym ciastem :-D
Ale nie będe ściemniać.. jak mi tylko mąż w sobotę wypłatkę przyniesie to robię chatkę baby jagi, znacie takie ciasto ? :-D
Chodzi za mną od jakiegoś czasu...

Marcelina a jak Twój nowy sprzęcik się sprawuje?

Pytasz o Kaśkę, pralkę czy zmywarkę? :-D
Kaśka jest bajeczna.. odkurzacz wyciągam już tylko co niedziela, a tak codziennie Kaśka pyk z kąta, każdy pokój rachu ciachu, filc z włosów i piasku do kibla spłukany i czyściuuuutko :) Bajera !!!
Zmywarka? Już zapomniałam jak to było bez niej a pralka jeszcze się nie popsuła :-D

Maggie - napatrzeć się na Twoją córcię nie mogę, chcę już swoją !
W ogóle powiedz mi Rybka, bo masz to już za sobą, na co mam się przygotować, co nie wzięłaś do szpitala a mogłaś, co miałaś zbędne itd Mnie na niewiadoma stresuje, zwłaszcza że ja NIGDY w szpitalu nie leżała...

Witajcie!

Gratuluję wszystkim mamusiom
malinowa, sagaa, Nadzieja dobrze, że już tulicie maleństwa!

Super, że mamusie, które już są z maleństwami tak dobrze sobie radzą w domu!

Niedawno miałam tyle energii, a teraz zero... Czytam, ale nie piszę brak mi sił na cokolwiek...
Acha czy któraś odstawiła ostatnio fenoterol?? Bo mam pytanie..

Ja odłożyłam tydzień temu...

agulalula dzięki za odp. - ja byłam przed 16 i byłam jedyna - a położna mówiła, że wcześniej to była niezła kolejka tyle ciężarnych się stawiło na zapis :) Ja dotąd robiłam prywatnie w Centrum Victoria i tam dostawałam zapis - stąd moje zdziwienie i podejrzenie, że może zostałam potraktowana nie tak jak powinnam, ale widać taki u nich zwyczaj.
Termin mamy podobny, bo ja mam na 10.08 :-) więc niewykluczone, że się spotkamy. Położna pokazała mi trochę oddziału - nie powiem żebym była pod wielkim wrażeniem, ale liczę na dobrą opiekę, bo to jest najważniejsze, a słyszałam wiele dobrych opinii na temat tego oddziału - mam nadzieję, że nie jest przereklamowany;-)

Marcelina chodziło mi o Kaśkę:)
Ja też nie mogę się napatrzeć na moją córcię:-)

A jeżeli chodzi o szpitalne rzeczy to wszystko co pisałyśmy w wątku co zabrać do szpitala raczej się przydało... Przygotuj jedynie może swojemu chłopu więcej ubranek,żeby mógł Ci ewentualnie donieść, bo mojej np bardzo się na początku ulewało i musiałam ją przebierać nawet 3 razy dziennie. Jak sobie jeszcze coś przypomnę to dam znać:)

reklama
meggy ja byłam przed 8 rano bo bylam oddac krew i mocz :-) no nie jest super tam przez ten remont ale panie są serio milutkie :-) bylam tam już 4 razy i fajnie było, nikt nie zbywał nie dawał odczuć że jest zajęty zmęczony itp. ja leżałam na patologi w miejskim i tam jest troche lepiej z warunkami - łazienki duzo wieksze , płaskie TV na scianie z kablówka :-) ale tam to się boję tego że to taki duży oddział i że te wszystkie dziewczyny co leżały tam na patologii pójdą tam rodzić i że bedzie wielkie boom i że będę jedną z wielu pacjentek a tu w MSWiA jest tak kameralnie :-)

Do góry