reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Anulek super, że u Was wszystko jest w porządku!:-) Małemu rób zdjęcia i chwal się nam, z miła chęcią popatrzymy na małego Boryska:tak:
Ale Wam rozpakowane dziewczyny zazdroszczę, że macie już swoje pociechy przy sobie:-)

reklama
cześć kuleczki kochane!
ja Was nadrobiłam już o 5 rano bo miałam pzrerwę w śnie od 4:30-6 ale pozniej sobie pospalam, polezalam z mezulkiem, sniadanko nr 2 no i drobne zakupki spozywcze - teraz siedze sobie sama w domciu (mezus pojechal na mecz) może coś posprzątam, moze poprasuje jak mi sie bedzie chcialo ;-)ale jakiegos lenia mam (chyba takie cisnienie/pogoda) no i pogotuje dla calej familii (tesciowa chyba zachwycona bo od tygodnia nic nie gotowala a nie przepada za tym tylko trudno musza jesc wszyscy takie dietetyczne jak ja):tak:
pzrykro mi koteczki ze macie zle samopoczucie i ze dolegliwosci przerozne wam dokuczaja - ja sie czuje fantastycznie i psychicznie i fizycznie i chyba to widać po mnie bo mnie ostatnio nawet obce osoby w sklepie, na ulicy, na poczcie zaczepiaja jak to ladnie wygladam i jaki mam sliczny okragly brzuszek nie mówiąc o znajomych/rodzinie. wcześniej tak nie było bo tez cala w nerwach chodizlam i raczej pzrygaszona problemami z dzidzia/ciążą.

saga - bidulko 3-mam za ciebie caly czas kciuki ale pociesz sie tym ze jak urodzisz po 1 sierpnia to bedziesz miala 2 tyg wiecej urlopu macierzynskiego.
jeszcze wroce do tego co pisalas o pierwszych ruchach dzidzi a dacie porodu: sprawdzilismy jak to bylo u szwagierki-pierwsze ruchy 12-13 a urodzila 14 (od 12 byla w szpitalu)......
anulek az milo sie czyta :-) a ty mialas zzo? te bole krzyzowe to po tym?

czesc
ale spokoj naprawde, ja tu sie nastawilam na 10 str a tu tylko2 hmm
ja dzis noc mialam w miare ale ranek taki sobie... o 5 z min siku, wrocilam do lozka mala zaczela mnie ostro okadac ledwo oddech czasami moglam zlapac, i zasnac nie moglam, na dokladke poczulam glod- wstalam zjadlam kanapke i mysle sobie to pieknie pospalam sobie, ale polozylam sie 10 min i... malutka chyba byla glodna bo zasnela hihi
i wstalam po 10tej hehe

myszka z tego co ja sie orientuje to wypisuja ale po wypis trzeba przyjechac w dzien roboczy
devi ale pieknie wyglada to ciacho, a pewnie smakuje jeszcze lepiej...
anulek wlasnie tego sie boje po porodzie, czy dam rade naucze ie wszystkiego w miare szybko, ja nigdy nie mialam stycznosci z takimi maluchami...
saga a gdzie mezulek? kiedy wraca? ( bo chyba przeoczylam)

mucha a ty gdzie?

Flower wg kopniakow powinnam uodzic dzis albo na dniach <ale sama bez wspomagaczy> a watpie zeby bez tego sie obylo...niewazne nie chce juz narzekac ciesze sie ze u Ciebie wszytsko w porzadku:-)
Karola moj maz jak nie w pracy to gdzies daleko ode mnie ( nie dziwie sie ze mna juz wytrzymac sie nie da),moj maz ma sluzbe jutro 24 h nawet do szpitala mnie nie zawiezie tylko po pracy w pon przyjedzie i nie moze brac wolnego na zawolanie i od wtoreku caly czas do pracy okolicznosciowe wezmie jak bedziemy wycodzic z malym do domu a urlop moze konec sierpnia wrzesien...??? jak mu sie uzbiera .... to praca w wojsku poza tym robi tam dopiero od 1 lipca i nie chce naginac zeby go nie wywalili bo jak widza ze kombinujesz od poczatku to cie wywalaja...

czesc...widze nie ja jedna sie męcze w nocy....dzis umierałam z goraca...o 4 dopiero zasnełam....a rano bol glowy...a pies ból brzucha i taki biedny sie tulił i mnie budzil i kupki brzydkie....jak z dzidzia.teraz siedze w domu przy przenosnym klimatyzatorze i nosa nie wysciubiam bo na dworze chyba z 50 stopni.

anulek...jak tak czytam to nie moge uwierzyc ze czas tak szybko plynie i ze niedlugo z brzucha wyjdzie takie gotowe dziecko.

ciasto ze sliwkami mniam...ale ja od dzis nie szaleje...i sobie nie dogadzam i czas najważszy powiedziec dosc ...nawet kawa bez cukru rano byla.

a i nie wiem czy sie poce czy wody mi odchodza

Karolinkaz zaraz coś wrzucę na odpowiedni wątek...

Saga Kochana moja mnie już kciuki bolą od zaciskania, żebyś już urodziła, bo wiem jak bardzo byś chciała
yes2.gif

Flower nie miałam zzo i teraz tego żałuję, że nawet o tym nie pomyślałam, ja po wypadku samochodowym mam zmasakrowane nerwy lędźwiowe, a skurcze szły mi od krzyża, raz że one rzadko kiedy się piszą na KTG, w związku z czym sama musiałam położnej mówić zeby mierzyła rozwarcie, bo twierdziła, że przecież nie ma jeszcze mocnych skurczy to skąd niby rozwarcie miałoby być, dwa : bolą jak ja pier.....

Karolap ja też się boję, ale tak jak napisałam widok Dziecka upewni Cie, że dasz radę, zobaczysz:)

Dali ja do teraz nie wierzę i nie wiem jak to się wszystko wydarzyło :))

Ostatnia edycja:
saga uu to rzezywiscie nie fajnie, ale pociesze cie, u mnie nie lepiej, moj mezus ma prace w delegacji teraz jest w srodzie wielkopolskiej- wiec jakby sie zaczelo to na bank by go ze mna nie bylo, w pon bedzie juz w koszalinie czyli duzo blizej, ale... jak zacznie sie w nocy to tez moze nie dojechac, bo pociagi jezdza tragiczniew nastepny weekend bedzie w domu pozniej znow do 13-14 nie bedzie go w domku, z urlopem - tez jak pisalam ma wrednego ierownika i kazal mu zlozyc wniosek bez "mozliwosci modyfikacji" wiec ma urlop 16-29, jak przenosze ciaze( czego nie dopuszczam do mysli chce urodzic 10-15- oby malutka tez zechciala) to w ogole z nami nie bedzie... jak widzisz rozumiem cie doskonale, trzymam kciuki zeby wam sie udalo byc razem ;-)
dali daj troszke tego ciepelka- u mnie jesien :-:)wściekła/y:

dali zapraszam serdecznie ja samiuska i nudze sie strasznie, no ja kilka lat temu akochalam sie w Gdyni i powiedizalam ze chyba znalazlam swoje miejsce na ziemi... i osiadlam tu juz na stale ;-)

reklama
Sagaa, kurczę no..trzymam kciuki, żeby poród zaczął się wtedy kiedy będzie mąż:-)
Anulek, ślicznego masz synusia, cieszę się że się powoli poznajecie i w ogóle..;-)
Karolap, też zazdroszczę Ci Gdyni :-)
Akutan, współczuję bólu, też miałam takie ostatnio..przeszło po 2-3 dniach, chodzić nie mogłam..

Ja mam dzisiaj jakieś regularne twardnienia brzucha, ale prawie niebolesne..

Do góry