reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Black... trzeba wyjść z założenia, że w pierwszym miesiącu kolek nie będzie, hehehee... A tak na poważnie to zostają tylko herbatki z kopru włoskiego, masaże, okłady i dźwięk suszarki.
Inne preparaty powyżej pierwszego miesiąca życia, nie drugiego. :tak:

dzien dobry...
ja oszaleje z tym deszczem, ´kiedy on wreszcie sie skooonczy?!!!!!!!!!!!!

SAGAA fajnie ze jestes taka optymistyczna, ja tez cos czuje ze do konca tygodnia sie rozpakujesz!

FLOWER no wiem o kim mowiesz, ta babka to jeszcze swirnieta bo robi sie na Angelina Jolie (przeszla mnostwo operacji plastycznych itd) plus ta 14 dzieci....chce byc na sile slawna kosztem malusz´kow chyba...

ASIACUR jestes pewna co do tych lekow, bo mi sie kurcze wydawalo ze taki sab simplex mozna od 0 podawac...no ale moze to lepiej, najpuerw miesiac probowac naturalnych sposobow a jak dziecku nie ulzy a czlowiek bedzie bliski rozpaczy to szukac metod "sztucznych"
mnie strasznie nawalal brzuch w nocy....wiem co czujesz

jak tam BISHOPKA maz sie poddal/oddal?

dzień dobry :)
susumali- przsyłam troszke słonka bo we Wro sie przebija
szuszu- cos sie dzieje i od razu humorek lepszy :) Wszytskie już czekamy na Wiktorka!!! Kochany śiwta jest piękny...WYŁAZ!!!!!

taaa a ja sie w domu nudziłam wiec dzis wybralam sie do pracy...co za złosliwosc tak to sie budze z rana wyspana a jak trzeba bylo wstac to bym najchetniej pod kolderka została....ale może całodzinne siedzenie dociśnie młodego w dół :D

Black... trzeba wyjść z założenia, że w pierwszym miesiącu kolek nie będzie, hehehee... A tak na poważnie to zostają tylko herbatki z kopru włoskiego, masaże, okłady i dźwięk suszarki.
Inne preparaty powyżej pierwszego miesiąca życia, nie drugiego. :tak:

Obawiam się, że jest gorzej...

INFACOL krople 50 ml

Działanie: Związek obniża napięcie powierzchniowe pęcherzyków gazu w przewodzie pokarmowym, powodując ich łączenie się i ułatwiając usuwanie gazów z przewodu pokarmowego w wyniku perystaltyki. Zapobiega nadmiernemu gromadzeniu się gazów, zmniejsza wzdęcia i napięcie żołądka, łagodząc spowodowane nimi dolegliwości bólowe. Po podaniu doustnym nie wchłania się z przewodu pokarmowego i jest wydalany z kałem w postaci nie zmienionej.

Wskazania: Łagodzenie dolegliwości związanych z nadmiernym gromadzeniem się gazów w przewodzie pokarmowym (wzdęcia, bóle kolkowe spowodowane gromadzeniem się gazów). Stosowany u niemowląt od 2 m.ż. i u dzieci.

Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na simetikon. Nie podawać dzieciom poniżej 2 m.ż.

Czyli oprócz metod naturalnych na początku pozostaje nam optymizm, że kolki jeśli się zaczną to później...:tak:

Sab simplex można podawać 3tygodniowemu dziecku. Nam infacol nie pomógł. Słyszałam dobre opinie o boboticu, ale nie miałam styczności.

edit. i bobotic jest bardziej zbliżony do sab simplex, przynajmniej jeśli chodzi o simetikon.

reklama
Cześć kobietki!!!

Sagaa Ty chyba jesteś gwiazdą dzisiejszego dnia, kciukasy trzymam i oby optymizm Cię nie opuszczał - Wiktorek pchaj się pchaj :-D

Ciekawe co tam u Malinowej?

Ewa nas też za chwilę czekają te same problemy...trzymajcie się dzielnie!

Flower ale miałaś nockę....14 dzieciaczków - to jakiś szok :szok:

Blackberry ciekawe która pierwsza Ty czy Sagaa? :-)

Devi Ty pracusiu nasz, jeszcze nie masz dość czy tak Ci się w domu nudziło? ;-)

A mnie dziś tak brały bóle między 1 a 2, że myślałam, że to już poród (było jakoś tak inaczej niż zwykle, ból mocniejszy, skurczowy i trzymał długo)...ale niestety kolejny fałszywy alarm...połaziłam po domu, poszłam spać i przeszło :eek:

Do góry