reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Karolinkaz, cokies - najlepszego z okazji urodzin. Przyjemnego porodu :-D

Ewak- ale masakra :|:|:| I właśnie dlatego jestem ostatnią, która sobie da wstrzyknąć coś w kręgosłup. Już chyb a wolę jak pipka pęka :-D

I więcej nie pamiętam :-)

reklama
Hej!

Cookies, Karolinkaz wszystkiego najlepszego na kolejny roczek.:tak:
Ewcia, to się porobiło. Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy.
Mucha, Twoje posty są tak naturalistyczne, że ja wymiękam, hehehe

Co do znieczulenia, to przede wszystkim trzeba duuuużo pić (minerałka niegazowana), aby uzupełnić płyny. Nie wiem czemu lekarze tego nie mówią. Ja miałam dwa razy wkłucia w kręgosłup ( raz znieczulenie, drugi raz punkcja) i zawsze było zalecenie leżeć min. 24h i dwa razy więcej pić.

I nie wiem, co jeszcze napisać. Jestem lekko ostatnio bez humoru bez konkretnego powodu. Po prostu chyba mi hormony walą na dekiel i wolę ostatnio czas spędzać w kuchni albo czytać.

A poza tym pogoda mnie wykańcza, bo mam okrutną wilgoć w domu :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
asiacur, nic na to nie poradzę :-D.
A co do czytania, to odnoszę wrażenie, że moje jakiekolwiek zapotrzebowanie na czytanie jest zaspokajane przez to forum. Kiedyś dzień zaczynałam od onetu i wszystkich wiadomości(żeby socjal minimum przeczytać danego dnia), teraz zaczynam od BB i już nie mam siły wchodzić na onet. Mało tego, jestem przeładowana tak informacjami stąd że w ogóle TV nie włączam :-D. Czasem kontrolnie, bo jakby wysadziło pół świata to bym nawet o tym nie wiedziała ;-)

Agula – super sprawa z baby shower. O mnie nikt niestety nie pomyślał,ale takie jest życie.
Cokies, Karolinka – wszystkiego dobrego z Okazji Urodzin : jak najszybszego rozwiązania, ciągłego uśmiechu na twarzy i spełnienia najskrytszych marzeń
Sagaa – nasza Wojowniczka :* P.S coś czuję,że ja będę tak jak Ty tak długo nosiła tą ciążę
Ignasia – chyba się zaczęło….aaaaaaaaaaaaa
Ewa – ale szok z tym mlekiem…kto by pomyślał… dużo zdrowia dla twojego ukochanego.
Tonya - Kochana... a Ty gdzie się turlasz???

Dzisiaj pierwsza jako tako przespana noc .. więc i humor lepszy chociaż sił na cokolwiek na razie brak. Kurcze pytałam się mamy jak to było u niej z ciążami i moją siostrę urodziła w terminie,ale mnie i brata przenosiła 10 dni... mam nadzieję,że nie jest to uwarunkowane jakoś genetycznie... ciągle wydaje mi się,że jeszcze taaaaaak daleko....

Miłego dzionka!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cokies, Karolinkaz wszystkiego najlepszego dla Was! Szybkiego porodu, spokojnego malucha i samych szczęśliwych dni:-)

Ewa trzymajcie się. Oby szybko wszystko wróciło do normy, a Ty i B. do zdrowia.

Ja w nocy dość dobrze śpię, ale rano nie mogę wstać. I dziś już jestem bez fenoterolu:sorry2: i nie wiem czego się spodziewać, oby niczego jeszcze:-D

Wszystkim, które opadły z sił ~~~~~~~~ ja mam energii za dwóch:-)

Megmarion, urlop wychowawczy przysługuje na 3 lata, ale nie później niż do ukończenia 4 lat przez dziecko. Chyba, że zaistnieją inne okoliczności. Można wziąć go tyle ile się chce, ale czy można tak szatkować i wracać do pracy na dwa miechy a później znów na urlop. Nie wiem.Teoretycznie niby tak, ale wszystko zależy od pracodawcy, czy chce mieć pracownika, który pojawia się i znika, hehehe...

Ale, ale znalazłam coś takiego:

"
Urlop wychowawczy przysługuje łącznie na okres trzech lat. Przyznawany jest na wniosek pracownicy (pracownika). Rodzice będący pracownikami mogą złożyć wnioski o jednoczesne udzielenie im tego urlopu na okres nieprzekraczający trzech miesięcy.
Taki urlop może być też dzielony i wykorzystywany w kilku częściach, jednak nie więcej niż w czterech. Wniosek powinien być złożony w formie pisemnej, zawierać datę rozpoczęcia urlopu, wskazywać sposób wykorzystania, gdy jest w częściach.
Pracodawca musi honorować taki wniosek, jeżeli został złożony na dwa tygodnie przed wskazanym w nim terminem."

Czyli jednak może być dzielony na części i pracodawca musi to zaakceptować, ale jak jest w praktyce, i dont know.

Ostatnia edycja:
akutan, nie pomoge, od 3 dni nie wyskakuje z pizamy ani z lozka :-) Ale torbe spakuj, bedziesz miala z glowy. Ja jak zaczelam sie pakowac, to okazalo sie, ze kilka razy musialam cos dokupowac. Pozatym im dalej, tym mniej bedzie Ci sie chcialo. Jak porownuje siebie teraz do 35 tygodnia to zmiana straszna, normalnie na rezerwie jade... Mialam mlodemu ciuszki poprasowac ale mi sie nie chce...

Moja kuzynka i mama, obie przenosily swoje ciaze o tydzien, ehhhh:-(

reklama
Cześć kobietki :-)
Nadrabianie tylko wczorajszego wieczoru zajęło mi ponad pół h - ale produkcję macie wieczorami :-D I proszę jak się temat zapachów rozwinał od mojego sidoluxu na podłodze :-D
Zapach pachy po pracy i szmat po myciu korytarza chyba najbardziej mnie rozwalił :szok::-D Zastanawiam się czy ja mam jakieś odchyły w tym względzie...lubię zapach siarki :-)

Cookies i Karolinkaz wszystkiego czego Wam trzeba niech się spełni, a najbardziej to szczęśliwego porodu i zdrowych pociech!!!!!

Taycia dzięki za troskę :-) kulam się kulam po domu na razie...wczoraj się narobiłam za trzech i nic, więc dziś mam w planach nicnierobienie :tak:

Igasia czekamy na wieści od Ciebie!!!!

Blackberry dobrze, że dziś trochę lepiej się czujesz, oby już tak zostało

Ewa ale macie mały sajgon w domku. Zdrówka życzę dla Was i oby szybko się wszystko unormowało.

Mucha Twoja wersja o sexie po SN jest mega pesymistyczna, wolę się trzymać opowieści JJ :-)

Ostatnia edycja:
Do góry