reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

no ja widzę, że tutaj jak się akcjami porodowymi sypnie to się ze zbieraniem newsów nie pozbieramy
biggrin.gif

sagaa no trochę się wściekłam, wiesz leżałam już na oddziale położniczym z noworodkami, 2 ciężarne przyszły po mnie, obie na porodówkę po kilku godzinach a ja nic
realmad2.gif
no ale co poradzę???zasugerowałam lekarzowi jak mi robili amnioskopię, że może za nogę wyciągnąć albo co
embarrassed.gif
wink2.gif
ale się zaczął śmiać i mówi że przy moim rozwarciu to mogę sobie paznokcia zaostrzyć i przebić pęcherz...zawsze to jakaś opcja
biggrin.gif

a tak naprawdę to najbardziej mi szkoda mojego K, on strasznie się przejął tym wszystkim i dzisiaj rano jak przyszedł to oczy miał podkrążone, nocki nie przespał czyli, ale się nie przyznał, napięty jest strasznie...

szuszu co do odczuwania skurczy to może być, ze odczuwasz jako piekące bóle brzucha, mój Gin mówił, że będzie skurczać jak na miesiączkę z tym, że od góry mają iść, ale reguły podobno nie ma...

Poza tym Gin właśnie dzwonił i mówił, że go chyba olśniło i czy wydzielina jest śluzowa i rzeczywiście jest, no i mówi że to może tak u mnie czop odchodzić, ze nie ma reguły i wcale nie musi być krwawy...w każdym razie do szpitala mam iść jak skurcze będą regularne co 6-10 minut przez przynajmniej godzinę...

reklama
no widzicie chwile mnie nie ma i co dyskusja sie zaczyna:p
Maggie tak jeszcze tu wiem chcialabys sie mnie pozbyc :p ciesze sie ze u mamy w porzadku;-)
Anulek Szuszu Co do boli... wszystkie moje kumpele mowily ze bolalo je na dole nic od gory normalnie jak na @ tylko 1000000000000 monciej wiec ja juz sama nie wiem co to skurcz....;/ a czop hmm mamm dzis wiecej wydzieliny sluzowatej ciagnacej wiec moze u mnie tez cop sie zrywa?
Bylam w sklepie zjadlam loda i jem wafle posmarowane nutella ciekawa jestem czy pojde heftac czy nie????????????

A widzisz Szuszu może to to ;-) na szkole mówili jeszcze, że jak to porodowe to nie przejdą po prysznicu, a przepowiadające powinny ustąpić...

Saga może i tak, bo u ciebie to jak patrzę to tydzień do pełnych 40 tygodni, także rzeczywiście w każdej chwili może się zacząć...o żyganku też gdzieś słyszałam że organizm się oczyszcza przed akcją porodową:tak:

Ale się cieszę, że jest co podczytywać bo już nudno tu było bez Was:-)
Ja też chcę już dostać skurczy, najbardziej denerwuje mnie to, że będę musiała w szpitalu siedzieć po porodzie te kilka dni :laugh2: a nie chceeee! :-)

Anulek nie licze na nic serio bedzie co ma byc byle nie isc na wywolanie...czytalam tez duzo tez moga wprowadzic w blad takie oznaki ale czuje znowu jakies kurcze pomalu sie rozkrecaja i wlasnie,a wczesniej jak wchodzilam do cieplej wody przechodzily wiec na razie poki co przpowiadajace... a ty dosiadz tego swojego meza i do wtorku moze urodzisz ;-)
Karolinkaz zleca te dni z tym maluszkiem zobaczysz;-) ja nie chce zeby maly zoltaczki dostal bo wtedy to zwala siedzie sie dluzej;/

szuszu jakbyś urodziła w środę to by była niezła kolejność: Oli, ja i ty:-)
i ja !!!!!!! nie zapominajcie o mnie :-( ja w środe ranio na 8 do szpitala a w czwartek rodzimy!!!!!:-)
Sagaa-ja bym się nie ździwiła ,gdyby u Ciebie się zaczeło podejrzane te Twoje objawy jak na poród:tak:

Sagaa masz rację, żółtaczki nawet nie biorę pod uwagę bo to już za dużo dni w szpitalu.
Ciotka spędziła 9 dni i mówi, że na 4-5 dzień wszystkie chodziły po korytarzach i ryczały przez to siedzenie, no powiedzmy- nie uśmiecha mi się to:tak:
Czekam na te skurcze i czekam:-D Jakbym chciała już ten ból przeżywać:-D

czesc KObietki.
Pozno ale jestem obiadek u mamy jak co niedziela :))) Od poniedzialku do czwatku patrze ze jest juz obsada, jeszcze tylko pt,sb i niedziela zostala wolna :))
Karolinkaz ja tez narazie nie wiem co to sa za skurcze tz.chyba raz na dzien czuje cos w dole ale to chyba nie to. Jutro znowu jade do Wawy i zapewne mnie odesla ze wzgl na brak skurczy.
Anulek super ze nie trzymaja Cie bez potrzeby w szpitalu. Jednak czekasz do wtorku :))

reklama
Lana moje objawy sa podejrzane odkad wkroczylam za 37 tydzien heh l;-) teraz jem na potege po calym dniu mdlosci i ciekwaw jestem czy znowu zwroce czy sie przyjmnie heheh zaczyna mnie bolec brzuch na @ ale jak pojde sie kapac zobaczymy czy cos ruszy czy nie....??
Karolinkaz ja tez nie biore takij opcji pod uwage jedyne co to ze po sn dwie doby i wychodze z moim synkiem do domku;-)

Do góry