reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
Poruszyłyście bardzo ciekawy temat siusiaków - ja już nie wiem jak to ma być z tą pielęgnacją - ostatnio czytałam, że nic nie należy robić normalnie myć i nic nie kombinować z napletkiem - to jak to w końcu jest???.

Nam w szkole rodzenia mówili, żeby nie odciągać napletka. Mogą powstać mikro - blizny :(

dzieki dziewczyny za odpowiedź - no to chyba u mnie też wielkimi krokami się zbliża godzina 0. kursze wołałabym żeby włosy i cera zostały takie jak w ciąży...
co do wypadania włosów po porodzie to podobno tak jak mówi devi każdą dotyka (tylko że nie zaraz po ale jakieś chyba 3m późnej podobno termin ten zależy też od tego czy karmi się piersią) - chodzi o to że normalnie włosy po jakimś czasie wypadają i ciągle się wymieniają a w ciąży to wypadanie jest dużo mniejsze więc jak później hormony przestaną wpływać to nagle faza "żywotności" kończy się za dużej liczbie włosów.

sagaa- meza nie wykorzystalas a rodzic zamierzasz ?? :D Teraz to chyba na 2 dni powinnas nogi zacinac??
no [powinnam ale na to juz nie mam wplywu:p meza nie wykorzystalam bo on nie chcial a sam caly czas mowil maly wyjdzie wtedy kiedy bedzie chcial wiec ja mu przytaklam i czekam wyjdzie jak mu sie zachce;-)

Witam się z wami!

Niby jestem dostępna cały czas...wstaję rano,a tam tyleeee stron do przeczytania od 22 do teraz :-)

Sagaa - cieszę się,że humor już lepszy i czuję,że powoli zaczyna się u Ciebie :-) bądź wyrozumiała i cierpliwa,a nie obejrzysz się i będziesz jechała z torbą na porodówkę :-)
Oli - miło 'słyszeć',że jesteś zadowolona... :-)
Szuszu - piękne pieniądze i akurat się przydadzą na sam koniec ciąży :-)
Dominic - super,że Dominik possał Mamusi cycusia :-)
LANA - trzymam kciuki za ostateczną datę :-)
Marcelinaa - wracaj Kobito do Nas... pomyśl,że to już nasza koncówka,a wszystkie się jakoś tam ze sobą zżyłyśmy :-)

Ja odpukać nawet dobrze śpię... zaczyna mnie od kilku dni krocze mega ciągnąć i bóle @,ale bardzo delikatne i krótkie,więc na mnie jeszcze nie czas :-)
Pozdrowienia :-D

Witam się przy porannej kawie z pyszna tartą z borówkami :-)

Tyle od wczoraj naskrobałyście, że nie dam rady wszystkim odpisać...

Malgoo Ty pisałaś, że nie wpuszczają do szpitala jak skurcze nie są co 5 min., tak jest w większości szpitali. Nam położna poradziła, że jakby nam się przyjechało za wcześnie i wysłali by nas do domu to mamy rundę dookoła szpitala zrobić pieszo i na pewno akcja się przyspieszy ;-)

Mój M. też zaczyna odczuwać narastające emocje. Śpi o wiele czujniej niż zwykle, a wczoraj mi opowiadał jak to sobie w pracy wyobraził całą naszą trójeczkę razem w łóżku - słodkie to było :-)

I już nie pamiętam co komu miałam napisać :confused:

Sagaa dziś chyba humor nieco lepszy? cieszę się :-)

Lepszy lepszy ;-)
Tonya a ja myslalam ze rodzisz po tych bolach ;-) <lol>
Taycia maly wyjdzie jak bedzie chcial licze ze do terminu da rade ;-) w sobote idziemy jeszcze na wesele :D
Ja uciekam zjawie sie pozniej milego dzionka:-)

Cześć Dziewczyny!!!

Ja dzisiaj też nie spałam za dobrze, tyłek mnie bolał o 5 się obudziłam i bawiłam się z psem, nie mogłam zasnąć, ale później wkońcu się udało, niedawno się obudziłam (jakąś godzinę temu i od tamtej pory nadrabiam co tu napisałyście:) a teraz nie chce mi się nic!!!! a muszę się ogarnąć zaraz, bo jedziemy na szkołę rodzenia, Mały mi się w nocy tak wypina, że ciężko mi oddychać!

też jestem ciekawa jak to jest z pielęgnacją chłopczyka :p

zmartwilyscie mnie tym, ze po ciazy wypadaja mi wlosy, nie dosc, ze mam kilka piorek na glowie to jak zaczna mi masowo wypadac, bede lysa!!!

no i zmartwila mnie tez Marcelina i tak jak pisalyscie, kazda z nas teraz sie zastanawia czy napisala cos nie tak!

Marcelina mysle jak wiekszosc, musisz wrocic, wszystkie uwielbiamy twoje posty! ja pamietam od samego poczatku jak pisalas o Żółteczku :))):p a twój styl pisania jest taki, że jak napiszesz to nie można pomylić twojego posta z postem innej osoby, jest nas tutaj mnóstwo, a jak nie ma Twoich postów to od razu wszyscy działają: gdzie Marcelina, gdzie Marcelina? ja mogłabym nie pisać tydzień i nikt by nie zauważył, że mnie nie ma :pP ale nas sierpniówek jest tutaj tak dużo, że nic dziwnego!:))

miłego dnia sierpniówko-lipcówki :))))

Lepszy lepszy ;-)
Tonya a ja myslalam ze rodzisz po tych bolach ;-) <lol>
Taycia maly wyjdzie jak bedzie chcial licze ze do terminu da rade ;-) w sobote idziemy jeszcze na wesele :D
Ja uciekam zjawie sie pozniej milego dzionka:-)

Bóle były w nocy i nadal z przerwami się odzywają, ale to raczej te przepowiadające ;-) zaczęły się takie konkretne odkąd zaczełam pić herbatkę z liści malin, nie wiem czy to przypadek czy tak rewelacyjnie działa :confused:

Ty jesteś szalona kobieta, jeszcze na wesele idziesz??!! Jestem pod wrażeniem :szok:

reklama
Maggie, to Wasz ostatni weekend bez córci:-)
Maggie, a może jak Twój mąż zobaczy córeczkę to sam stwierdzi, że tylko Lenka pasuje:-)
Jeszcze cały tydzień następny mam spotkania, coś czuję że dopiero dzień przed porodem odpocznę;-)

Maggie a masz ju to imie jakie wam sie podoba obojgu bo nie jestem na bierzaco:-)

No własnie, tez mysle jaka macie alternatywe dla Lenki?? choc tak jak szuszu pisze, jak zobaczycie Wasza krolewne to moze sie okaze ze Lenka i nic wiecej :)
alternatywą dla Lenki jest Milenka:-) a mój się nakręcił na Dominikę. i ja tak sobie myślę,że w sumie też mogłoby być. Ale jak widzicie mi się tak wszystko zmienia ,że za parę dni znów będzie inna opcja. Albo jak pisze devi ,zobaczymy królewnę i zadecydujemy..

szuszu masz tyle spotkań,że może uda się jeszcze zarobić przed porodem:)
a ja mam dziewczęta pytanko:
przez praktycznie całą ciążę miałam ładną cerę bez krostek, ładniejszą niż przed, i to samo włosy- błyszczące, zdrowe, gęste choć jakby mi pociemniały a od jakiegoś tygodnia mam pełno krostek i syfków no i łupież... też tak ma któraś? czyżby to zmiana poziomu hormonów przed rozwiązaniem?
mam to samo:( przez cały czas lśniące włosy i cera jak dupcia niemowlaczka a teraz jest już gorzej:(
Dla mnie wygodniej byloby urodzic w białym ale tutaj nie chodzi o moja wygode a dobro dziecka i raczej pojedziemy do Wawy. Pisałyscie ze musicie zrobic badania do cc, mozecie napisac jakie?? ja o badaniach nic nie wiem, nic mi nie powiedzieli.
Flower wydaje mi sie ze to od hormonow.

jutro będę u lekarza i ma mi jeszcze zlecić badania więc dam ci znać..

Do góry