reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Hej dziewczyny!
U mnie ok. Mdłości łapią mnie tylko czasami i ogólnie czuję się bardzo dobrze. Mam ogromny apetyt, ale to też spowodowane tym, że po zrobieniu testu od razu rzuciłam papierosy i chyba je teraz "zajadam" :-)

Najbardziej uciążliwa jest dla mnie bezsenność. Czytam, że raczej dziewczyny spałyby całe dnie a ja mam na odwrót, tzn po południu trochę mnie muli ale noc jest moja! Kręcę się nawet do 4 rano. Już nie wiem co mam robić. Mąż śpi obok, słyszę jak lekko pochrapuje i jak jemu dobrze a ja się męczę. Czytam, oglądam tv, siedzę na necie i wpadłam na pomysł, że jeżeli dziś w nocy znowu tak będzie to zacznę robić bigos albo gołąbki, może to mnie trochę zmęczy :-)

reklama
Hejka:) No mnie jak do tej pory mdlosci nie zlapaly (jeszcze) ale caly czas dokucza mi bol brzucha, tak dziwnie boli.. Biore narazie kwas foliowy + asmag i do nastepnej wizyty za tydzien mam nie brac na wlasna reke zadnych witamin, dopiero po wynikach krwi... Nie jestem senna ale chodze spac ok 23 i spie do 8:) Zauwazylam ze jak tylko doprowadzam do stanu ze czuje glod to zaczyna mnie mulic a tak to nie. Narazie he he

kamilaedi u mnie ciężko, nałóg daje znać, ale na razie jestem twarda, ale też po teście trochę popalałam niestety...Zastanawiałam się czy nie kupić sobie tego elektronicznego ale tam też jest nikotyna, więc chyba mija się to z celem. Ogólnie wcześniej baardzo dużo paliłam i teraz jest mi ciężko, ale cóż przecież dziecka truć nie będę.
Słyszałaś już serducho na usg?
Mojemu bratu urodził się syn w zeszły czwartek, również w Szkocji (Oban). Ale jego narzeczona miała komplikacje (maluch w trakcie porodu obrócił się pupą w dół) musieli ją helikopterem zawieźć jakieś chyba 100km do innego szpitala na cesarkę, więc stresu mieli mega dużo.Ale całe szczęście wszystko dobrze się skończyło.
Kahaka mnie za to tylko cycki bolą a apetytu brak. W ogóle to jestem dość niska a biust mam ogromny! Ale teraz to nic, już się boję nawału mlecznego, bo wtedy to mam wielkie jak dwie piłki do kosza:-D

szuszu888 ile wypalalas przed ciaza dziennie?? Ja tak do pol paczki i jestem w podobnej sytuacji niestety.... a tak bardzo chcialam zeby fajki w ciazy mi smierdzialy.. kilka razy sie skusilam na calego ale mam wyrzuty sumienia. tez myslalam o elektronicznym ale w ten sposob nalogu nie rzucisz.

Hejka:) No mnie jak do tej pory mdlosci nie zlapaly (jeszcze) ale caly czas dokucza mi bol brzucha, tak dziwnie boli.. Biore narazie kwas foliowy + asmag i do nastepnej wizyty za tydzien mam nie brac na wlasna reke zadnych witamin, dopiero po wynikach krwi... Nie jestem senna ale chodze spac ok 23 i spie do 8:) Zauwazylam ze jak tylko doprowadzam do stanu ze czuje glod to zaczyna mnie mulic a tak to nie. Narazie he he

Kochana ja również nie moge czuć głodu bo jak jestem głoda i zjem pól kromki to walcze żeby jej nie zwrócić ! Oj a myślałam ze jestem jestem z tym sama:) ! Teraz własnie przyszedł głud i zajadam żelki (od nich mnie nie mdli) a póżniej zjem coś porzadnego ;)

Witam,
Pierwsza wizyta za mną:)
Najpierw wywiad :) więc mówię że mam córkę 1,5 roczną. A on na to: Aha, przyszła Pani po tabletki:), dobrze już piszemy:D Rozbawiło mnie to :) mówię, że trochę za późno :)
Zrobił USG:) potwierdził ciąże i powiedział że wszystko jest ok! Kazał się zjawić za 3 tyg.

Aga2627 ja mam to samo z bezsennością:/ kręcę się z boku na bok.

Jeżeli chodzi o dolegliwości to pobolewa mnie brzuch i trochę plecy :/ a tak poza tym to ok!:)

Witam ...
Wstaliśmy o 8, zjedliśmy śniadanko razem z Patrykiem. Ja juz mam wolne do 3 stycznia (prezent na swieta od szefa:-D) więc nie poszłam do pracy. Teraz Patryk jest przy mnie, patrzymy w internecie co się dzieje w mamy brzuszku teraz i wcinamy jogurty:tak: Z Patrysiem juz lepiej przesyła "cmocki e-siosiom" :-D (dokładnie to buzi buzi tam tam i pokazuje na moitor ale przetlumaczylam na bardziej po polskiemu)

musia dobrze że Patrykowi już lepiej, buziaczki wyzdrowiaczki od nas też ;*

WNM- wiara.nadziej.miłość chyba tak bede skracać twój nick :) Ja ma wilczy aptety...juz nawet mówie na siebie Głodzilaaaa a mój mąż na siebie Danio. Troche mnie przeraża ten apetety ale cóż zrobić jak mi w brzuchu burczy :/

Dziewczyny jak wy z kalendarza sprawdzacie płeć??

Kurcze, nawet nie wiedziałm ze nasze dzieciaczki beda spod znaku Lwa az sobie sparwdziła co to za znak no i wyglada na to ze beda dzieciaczki z ciezkim i trudnym charakterem, choc licze ze to sie nie sprawdza :/

devi głodżilla :-) dooobreee hehehe to ja też jestem taki głodomorkiem, no a najdziwniejsze że schudłam 1kg (?) hm...więc chyba mogę dalej jeść ;-) a co do lwów to znani mi faceci lwy są straszni natomiast kobitki znam same ciepłe, miłe i takie...uczuciowe. btw ja nie do końca wierzę w te zodiaki bo jestem baranem a nic z niego nie mam. już bardziej w znaczenie imion ;-)

A u mnie apetytu brak, w ogóle o jedzeniu nie myślę, wręcz przeciwnie, zmuszam się żeby zjeść cokolwiek:eek:

szuszu też tak miałam w pierwszej ciąży, zmuszaj się i jedz bo w pewnym momencie musiałam nadrobić 2kg i to była istna katorga przy moim ówczesnym braku apetytu.

mdłości, brak męża dopiero wróci w nocy z trasy bycie samemu mnie wykańcza czekam az sie to zmieni ...nic mi sie nie chce jakos nie czuje swiat moze dotrze do mnie w piatek??
Dzieki ze pytasz :*

sagaa ;*** też nie lubię być sama więc pocieszam. myślałam że mając Michałka będę się czuła mniej samotna, ale czaem kiedy padam twarzą na pysk a M nie ma obok żeby pomóc, wyręczyć to jest mi bardzo samotnie, ostatnio coś się płaczliwa stałam i często jak mi smutno to płaczę. a w niedziele na kazaniu w kościele płakałam, w sumie było o życiu człowieka od poczęcia i ksiądz tak ładnie opowiadał...

nadrobic was to normalnie.....
witam dziewczynki :D ja dzis humor wysmienity (od 13,30) bylam na usg i wszystko jest super termin sie zmienil z 11 na 14 i tu musia prosba do ciebie o poprawke na liscie )
nerwy przed usg mnie wykonczyly i teraz padam ze zmeczenia,
mi z kalendarza wychodzi dziewczynka a przeczucie mam ze bedzie chlopiec :S zobaczymy :D

musia pozdrow mame i powiedz ze trzymam za nia kciuki :D i e-buziak dla malego lobuza:))

kamilaedi gratuluję udanej wizyty! znam ten stres przed USG, odpoczywaj Kochana!

tak, tak, smiejcie sie, śmiejcie z koleżanki! :-D a serio to ja mam często pecha do takich rzeczy. A ta moja klasa to jest w ogóle bardzo pechowa co do wycieczek szkolnych - w tamtym roku mieli ze 4 razy odwołaną - a bo to powódź, a to żałoba narodowa, a to coś jeszcze. Teraz mieliśmy jechać 6 gru, ale zatrzymała nas śnieżyca :no: No i wczoraj w końcu się udało, ale też nie było łatwo :-D

Ja byłam u mamy, upiekłyśmy pierniczki. Nawet niezłe wyszły.
U mnie objawów jakichkolwiek dalej brak, no może jem więcej niż zwykle, ale wolałabym, żeby mnie te cycki chociaż trochę bolały ;-)

kahaka biedulko najwazniejsze że już wszystko za Tobą, moja mam też nauczycielka i to w klasach 1-3 od wieeeluuu lat tak więc różne rzeczy się działy i wiem ile nerwów ją to wszystko kosztowało, tak więc jestem z Tobą Kochana!

Witam,
Pierwsza wizyta za mną:)
Najpierw wywiad :) więc mówię że mam córkę 1,5 roczną. A on na to: Aha, przyszła Pani po tabletki:), dobrze już piszemy:D Rozbawiło mnie to :) mówię, że trochę za późno :)
Zrobił USG:) potwierdził ciąże i powiedział że wszystko jest ok! Kazał się zjawić za 3 tyg.

Aga2627 ja mam to samo z bezsennością:/ kręcę się z boku na bok.

Jeżeli chodzi o dolegliwości to pobolewa mnie brzuch i trochę plecy :/ a tak poza tym to ok!:)

rybka gratuluję udanej wizyty!

DZIEŃ DOOOBRYY!!

W końcu jest dobry dzień ;-) wczoraj byłam u rodziców, zostawiłam im Miśka na 2godziny, połaziłam po sklepach porobiłam sobie zakupy i tak odpoczęłam psychicznie, że nawet woda w butach nie sprawiała mi problemu ;-) Kupiłam braciszkom perfumki, mężusiowi sweterek i spodnie (jak ta wariatka chodziłam po sklepach z jego ciuchami i mierzyłam żeby pasowało :D:D) no i mamie w imieniu taty taką zarąbistą bluzkę, że aż sobie bym ją chętnie pożyczyła ;-)

Czuję się więc świetnie, gdyby tylko nie fakt że od 5:40 nie śpię bo Miś się wyspał to w ogóle byłaby bajka. Dzisiaj więc sprzątam łazienki, odkurzam dywany i rozmrażam lodówkę. Dobrze znowu być sobą ;-)

Pozdrawiam Was Kochane
Miłego dnia!!

Witajcie dziewczyny :-)
rybkaa super wieści od Ciebie, gratulacje!!! Jak na razie wszystkim się dobrze wizyty udają, oby tak dalej :-)
Dziś antymdłościowo stosuję migdały i na razie działają bardzo dobrze, chyba nawet uda mi się coś posprzątać...jak się odpowiednio zmotywuję. Ja bynajmniej nie mam problemu z bezsennością, raczej wręcz przeciwnie...mogłabym spać i spać.
Trzymam kciuki za palaczki - nie dajcie się dziewczyny nałogowi, dziecko ważniejsze
anuszek zazdroszczę Ci energii do działań, mnie ktoś od prądu odłączył jakieś dwa tygodnie temu...;-)

reklama
Cześć dziewczyny:-) a ja od rana w pełnym ruchu jestem;)sprzątam, piorę, gotuje;) mdłości cały czas mi dziś towarzysza ale nie przeszkadzają aż tak bardzo:-) Wczoraj byłam na spacerku z mężusiem a potem jak wróciłam byłam taka wykończona ze poszłam odrazu spać :) Gratulacje dla kolejnych przyszłych mamus:-D

Do góry