reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Ja też miałam badaną cytomegalię, wyszło że przechodziłam tuż przed ciążą.
Powinno to badanie być zrobione, wtedy i ciąża jest badana intensywniej itd..

reklama
Kasica - przykro mi :-(
ja robiłam sobie te badania 3 przed ciążą : cytomegalię, na przeciwciała różyczki i toxo,ale to było w czerwcu ,zaszłam w ciążę w grudniu,a potem już nie miałam powtarzanych badań :confused:

Mlody mi sie tak rozpycha, ze zaraz mi zebra zlamie i rozerwie skore!!! Auuuuuuaaaaaaa!:szok:

Czy wy tez tak macie?
MALGO00-ja też tak mam ,żebra po prawej stronie mam tak skopane i nie wspomne o kręgosłupie na tej samej wysokości -jak mi sie tam wciśnie to sie ruszyć nie moge i to trwa juz od jakiegoś dłuższego czasu ale pocieszam się ,że jeszcze tylko 2 tyg.-matko tylko 2 tyg.:szok:-WYTRZYMAM!!!!!!:tak:
karolaola-ja daję tak samo jak Ty 1 całą nakrętkę na 5 kg. wsadu w pralce jak wywieje na dworku to nie czuć zapaszku -najważniejsze ,że czyste :-) CO DO STANICZKA SPORTOWEGO -REWELA BARDZO WYGODNY CHODZĘ W NIM DZIŚ CAŁY DZIONEK :-) zakupię sobie jeszcze biały :tak:

Lana ja też sobie kupiłam ten stanik (różowy) bo w opisie aukcji pisało że rozmiar uniwersalny pasujący na panie noszące rozmiar xs,s,m,l, xl i niestety dduuuuupa.
jako że nie jestem wielkogabarytowa myślałam że będzie pasować - teraz noszę rozmiar stanika 75d i jest na mnie za mały i uwiera wszędzie.
więc Karaola i inne dziewczyny którym pomysł wydał się fajny zmierzcie dokładnie wymiary i zastanówcie się czy będzie pasować - też chciałam do spania i w szpitalu żeby mieć wygodnie (jeszcze przed porodem gdybym znowu wylądowała)
Flower szkoda ,że Ci nie pasi :-(tak właśnie najgorzej jak się kupuję bez przymiarki ja właśnie bałam się kupić na allegro więc kupiłam u siebie i tylko 1 szt. w razie W byłby dla córki ale jest ok ja noszę rozmiar teraz 75c-80c i jest ok jeszcze trochę cycka się zmieści jak urosną ale na takie naprawde biuściaste kobitki może być za mały.

Lana może mój egzemplarz jakiś mało rozciągliwy? bo wymiary mam w zasadzie trochę tylko większe w biuście od Ciebie :( może po ciąży i karmieniu się nada? albo dam siostrze bo ma mniejszy biust

No Ladies, ktora mnie przescignie!

Wlasnie wrocilam od poloznej i od poczatku ciazy mam 18kg na plusie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok: ZALAMKA!!!

Reszte ide opisac na odpowiedni watek. Poszalalam tez z aparatem wiec w odpowiednich watkach kilka fotek wrzuce.

Lana, 2 tygodnie tylko?! kurcze ale masz fajnie! Ja wlasnie tez mam prawa strone skopana, uwzial sie i caly czas tam celuje.

kurcze, pewnie czesc z nas nie ma badan na ta cytomegalie bo one sa odpaltne czy sie chodzi na NFZ czy nie...ja np. tez nie mam.

Kasica- pewnie w Korczaku jesteście?? Ponoc fatnlne tam warunki :( Jestem z Wro, jesli bedziesz potrzebować pomocy, rozmowy to pisz:)

a do mal-gosi przyjechała mama troche ja popilnowac wiec dziewczyna odpoczywa :)

Kasica strasznie mi przykro, że znowu maluszek jest w szpitalu, życzę żebyście trafili na dobrych lekarzy i może nie będzie potrzeby aż tak dlugo tam być.
Devi ja też chyba nie miałam na to badania, przejrzałam dziś wszystkie wyniki i nie widzę albo nie wiem czego szukać ? :-( jak oznaczone są te badania?

ja dziś w przypływie sił poszłam Agatkę do żłobka zapisać tak w razie co, ale już teraz wiem, że nie chcę żeby tam maluszka posyłać. Jestem 72 na liście na wrzesień 2012 - więc nie wiem co bym zrobiła z dzieckiem od marca do września- a grupa liczy 15 osób więc szanse raczej marne na to że się dostanie. w całej Bydgoszczy na 360 tys mieszkańców jest OSIEM żłobków! to jakiś żart i kpina czyli 120 dzieci rocznie jest przyjmowanych we wszystkich żłobkach w całym dość sporym mieście?!

reklama
Do góry