reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

EwaK, tam raczej chodzi o to, że mimo wspólnego konta itp. to teściu decyduje na co idą pieniądze :-D.
Instrukcja w połowie gotowa.
Nie bój się, CC pójdzie gładko.

Edit. Bishopka, nie wiem co to za ból. Ale napierdziela tak, że mam ochotę sobie rozciąć i wyciągnąć ;-).
Nadzieja!, wszystko rozumiem.. że to normalne (z Li tak miałam) ale miałam to krótko przed porodem, a u mnie jeszcze hen hen...

Ostatnia edycja:
reklama
Mucha powinnaś znowu po uszach dostać, trzymam kciuki.

Flower super, że wyniki wyszły ok:-)

EwaK a nie myślałaś o Knurowie? Ja, gdyby to nie było 500 km, rudziałbym tam, najlepsza porodówka w okolicach Gliwic.

Nadzieja zaglądaj i skrob na forum częściej, mniej do nadrabiania będzie ;-)

Mucha wspomniała o alkoholu i przypomniała mi się sytuacja z wczoraj. Stoję w auchan w kolejce do kasy (kasa dla ciężarnych), ludzie udają, że mnie nie widzą. Moja połowa nie wytrzymał i podchodzi do kasjera mówiąc, że tam ciężarna stoi. Pan kasjer poprosił mnie do przodu a pan przede mną, że on ma mrożonki na zupę i mu się rozmrożą. Dzizassss. Wyrzuczam rzeczy z koszyka na taśmę, wyciągam malibu (moje kochanie sobie zafundował co należy zaznaczyć gdzieś w kalendarzu bo on niepijący) a pan kasjer do mnie, że jak alkohol mam to muszę stać w kolejce!!! Wymiękłam.

BTW gdzie anulek?

EwaK a nie myślałaś o Knurowie? Ja, gdyby to nie było 500 km, rudziałbym tam, najlepsza porodówka w okolicach Gliwic.

....Knurów ?? najlepsza porodówka ??!! Ja jestem mozna powiedzieć ze z Knurowa i nie chcialabym tam rodzić... Jednak nie oriętuje się jakie pordówki są w Gliwicach. Jednak uważam że Knurów jest obskurny i wogóle... Ale indywidualna spawa! :)

Bishopka mój mężuś taki sam wszystko robi ale tacy to ja mówię wygineli jak dinozaury :-D,właśnie wrócił z pracy wciągnął obiadek ,wyszedł z psem i poszedł z córą na ryneczek kupić owocka i zielsko do ogórów małosolnych:tak:-kochany człowiek:-)
Nadzieja witaj po długiej przerwie :tak:

SŁUCHAJCIE no myslałam ,że mnie dziś szlak jasny trafi-przyszła przesyłka z antyszczekaczem i drań jest popsuty kazali mi go odesłać do reklamacji i wyślą mi nowy a tak się cieszyłam :wściekła/y: mało tego od tego samego ludka zamówiłam jeszcze kilka rzeczy do laptopa m.i. podstawkę chłodzącą zamiast taką pożądniejszą którą zamówiłam wysłali mi ***** za 12,90 ale odeślą tamtą którą zamówiłam a tą zostawiają mi w ramach rękompensaty ale to nie koniec zasilacz do laptopa też jest felerny bo część która wchodzi do gniazdka jest w 2 miejscach walnięta też reklamuję ale miałam tą część od starego więc śmiga -ale co się nerwów najadłam i telefonów wykonałam to moje.Jeszcze żeby atrakcji na dziś nie było za mało czekam i czekam na moje łóżeczko wysłane kurierem 2 dni temu dziś sprawdzam na str.inter. stan przesyłki jest rano o 6 z groszami w Szczecinie no to do mnie to już tylko 100km.byłam pewna ,że dziś na bank będzie u mnie ale nie dzwonie do centali w Warszawie okazuje się,że kurier nie pobrał mojego łóżeczka cham jeden i przesyłak będzie dopiero jutro -no szlak by ich wszystkich trafiłco za gówniana firma (ta firma to UPS!!!!!):wściekła/y:Dawno już mi się nie zdażyły takie felerne zakupy przez neta-oj dawno:wściekła/y:

Hej Jagienka29, witamy wśród sierpniówek:-)

Nadzieja, ja sama urodziłam się w Knurowie (ale oczywiście to inne czasy), moja siostrzenica się tam urodziła, moje przyjaciółki tam rodziły i chwaliły sobie bardzo, chodziłam je odwiedzać, widziałam warunki. Zdania nie zmienię bo nie mam ku temu podstaw ale to ponad 500 km ode mnie.

Hej :))

Lana, ale Ci dziewczyny pozazdroscily antyszczekacza :p
moja suczka też szczeka, ale niech sobie szczeka, widocznie nie szczeka na takich częstotliwośiach i nie tak często, bo nie przeszkadza mi to, a dodatkowo słyszałam, że dobrze jak pies jest i sobie szczeka, bo Dzieciątko jeszcze jak jest w brzuszku słyszy to szczekanie i podobno później jest mniej wrażliwe na dzwieki i więcej rzeczy można zrobić, nie musi być całkowitej ciszy, żeby Maluszek sobie spokojnie spał, ale ile jest w tym prawdy to nie wiem :p

ja dzisiaj się zezłościłam, samochód mój ochrzciłam! patrzyłam czy tramwaj nie jedzie i wpadłam w mega wielką dziurę! myślałam, że koło zostawiłam, stan naszych dróg to jest jakaś porażka!

byłam na szkole rodzenia, postresowałam się trochę, ale dużo dziewczyn z terminem na sierpień, ja się pytam dlaczego ich tu na forum nie ma?????:p
była babka z jakiejś tam firmy i polecała żel skracający długość porodu o 30% u pierworódek, położna która prowadzi szkołę mówiła, że oni na razie mieli tylko 3 porody gdzie kobiety zdecydowały się na użycie takiego żelu i faktycznie poszło im szybciej i obyło się bez nacięć krocza, słyszałyście o czymś takim? 400zł taki żel, bez możliwości zwrotu gdy się go nie użyje, a poród zakończy się cesarką :p

Wqrwiłam się i zrobiłam przemeblowanie w balkonowym pokoju.. zakupiłam też skórzane posłanie dla psów, zabrałam im dywan, wsunie się go w całości pod rogówkę tak, że tylko niewiele będzie spod ławy wystawał, zrobiłam im kącik, wieczorem mąż upieprzy nóżki meblom co by mi kurz i koty się nie gromadziły pod meblami... troszkę mnie to pozytywnie nastroiło ..jak to nie pomoże to ja już nie wiem :)

komoda pojechała pod balkon a zamiast niej zaraz po lewej będzie psie posłanie

DSC02790.jpgDSC02793.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Marcelina - ja też zawsze jak już nic nie pomaga na mega wkurw to sprzatam , przestawiam i wymyślam , jakoś to głowę zajmuje i jest lepiej.
Ja dziś dzień zaliczam do udanych - koleżanka przyjechała ze stołem do masażu i przez 1,5 h masowała plecki i kark :-) i chcę tak codziennie :-p ale mieszka w innym mieście więc powiedziała, że raz przed porodem jeszcze przybędzie !
a brat mi dziś przywiózł papierki lakmusowe do wykrywania sączących się wód płodowych tak wrazie co, żebym miała w domu bo moja lekarka na 2 tygodnie na urlop wyjechała.
spadam na pocztę po paczkę od Muchy ;-)

Do góry