reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

o właśnie ja myslę tak samo jak mucha napisała ,wyszło jej to bardziej składnie i zrozumiale niż mi :tak:

reklama
karolaola ja kiedyś liczyłam i wyszło na to, że trzeba urodzić po 16 sierpnia, żeby mieć te 4 tygonie bez łączenia 2+2 ( chociaż nie wiem czy tak można będzie robić).

Dzień dobry Kochane:))
U nas dzisiaj pogoda jakby lepsza, a na pewno cieplej niż wczoraj, słonko próbuje się przebić, ale czy da radę to nie wiadomo...

Akutan współczuje tego szpitalnego menu z całego serca, co oni tam serwują to można by książkę napisać, ja jak ostatnio leżałam na patologii to była tajemnicza zupa, a to dlatego że nie dało rady ani po zapachu ani po smaku ani po wyglądzie rozpoznać co to:tak: i zostawiłyśmy specjalnie dla odwiedzających, ale nikomu też się nie udało rozszyfrować zamiarów kucharki;-)a na drugi dzień z tajemniczej zupy powstał...tajemniczy sos:-)

Miłej niedzieli Kobitki

agulalula, też napisałam że w drugiej połowie :-).

Ale.. jak dzwoniłam do ZUSu w Poznaniu (gdzie należę) to mi powiedzieli, że o 4 tyg mogę zapomnieć, że liczy się data urodzenia, i dziecko powinno urodzić się w 2012 żeby było 20+4, no ale w centrali w Warszawie mówili co innego. Tylko oznacza to, że niektóre z nas pewnie będą musiały się ostro kłócić, żeby te 4 tyg. jednak mieć, bo w zusie to każdy interpretuje po swojemu. Już kiedyś miałam sytuację, że dzwonię o coś zapytać (wydawało mi się że miałam błąd w papierach), to mi odpowiedziała, że to są nowe druki i oni do końca jeszcze nie wiedzą jakie są nowe przepisy, ale że jak jest po staremu to na pewno przejdzie, bo one to uznają, gdyż nowego same za bardzo nie znają :|.

Hej Dziewczyny!!!
Ja zaczęłam mieć dziwne noce. Dzisiaj znowu zgaga mnie męczyła, siku + krew z nosa i skurcz łydki. Wiem, że żyje!!!:p
Ale dalej się nie załatwiłam :((( i zaczynam się juz martwić! jem activie, owoce i nic , nie chce mi sie :(

a u nas pogoda porazka, lipiec, za oknem 10 stopni i od rana leje!!!! bleeee

Megmarion, jak chcesz od dnia porodu, to po prostu jesteś na L4, nagle rodzisz, wychodzisz ze szpitala i zanosisz do pracodawcy (czy do zusu jeśli masz dg), zaświadczenie lekarskie o urlopie macierzyńskim (wystawia szpital przy wypisie), skrócony odpis aktu urodzenia, i pracodawca wypełnia za Ciebie druk o Twoich zarobkach, na podstawie których będzie wypłacane macierzyńskie (jest = l4 ciążowemu), a jeśli dg to sama wypełniasz druk z3-a

reklama
Do góry