reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

maggie, ale chociaż ruszył dupsko :-). Myślisz, że mojego zagonić jest łatwo? :-D. Tylko ja tak męczę bułę, że on nie ma wyjścia :-).

reklama
czesc dziewczynki dziękuję bardzo za kciuki i życzenia szybkiego powrotu do zdrowia
Ja czuję się dużo lepiej w poniedziałek powiedzą mi co i jak i kiedy mnie wypuszczą :)
Jutro postaram się trochę was nadrobić

maggie a kiedy to ten Twój kochany jechał po ten wałek, niech no znajdę :-D:-D

igasia Uważaj na siebie, bo będziesz jeszcze z nogą w gipsie rodzić;-)

akutan Ty to masz dobrze z tym netem w komórce- zawsze to jakieś łącze ze światem. Wracaj szybko do domku:tak:

mal-gosia obyś już w poniedziałek była w domu, bo w niedzielę chyba wypisów nie ma?:dry:

Czy wie któraś kiedy można rodzić najwcześniej by załapać się na te dodatkowe 2 tyg.?

Witam:)
juz po sniadanku szpitalnym.dzisiejsze menu zupa mleczna i pasztet. Mysle, ze to zzastapi z powodzeniem moja dzienna porcje blonnika. Oby skutecznie mnie przeczyscilo;)
Jak sie wam spalo?
maly moj cos tam sie smera. Okropnie cierpie z bolu plecow. Ciagnie mnie w dole brzucha strasznie. Ech ciaza piekny okres. A do tego mam brzuch jak skala

No i mam CRP- 9,7- dostalam nastepny antybiotyk, chyba 6 juz w tej ciazy. Skoncze sie

Ostatnia edycja:
ja to Cię podziwiam, bo moja cirpliwoś już by się dawno skończyła.... tylko ja bym pewnie złapała wałki sama pomalowała :zawstydzona/y:
normalnie to bym się strasznie wkurzała ale on ostatnio strasznie dużo pracuje i jeszcze ma studia do nadrobienia więc widzę ,że jest przemęczony... a praca w ogródku go naprawdę relaksuje... chciał zacząc tapetowac wczoraj o 21 więc sama mu to odradziłam bo niewiele by zrobił. Ja to jestem czasami za dobra:-D Obiecał,że w tym tyg będzie zrobione...
maggie a kiedy to ten Twój kochany jechał po ten wałek, niech no znajdę :-D:-D
Czy wie któraś kiedy można rodzić najwcześniej by załapać się na te dodatkowe 2 tyg.?

no daleko ma:)

ja mam termin na początek sierpnia i mój księgowy kazał napisać podanie o te dodatkowe 2 tyg...

Hej laski:-)
Dzisiaj znowu zero słoneczka :-(w dupe z takim latem nie wymagam 30 stopni ale te 22 i słonko mogłoby być:tak:
Macierzyński trwa 20 tyg. dodatkowe 2 tyg. obowiązują juz od zeszłego roku lub nawet od 2 lat a od następnego roku zamiast 2 dodatkowych ma być podobno 4 tyg.Z tym ,że na te dodatkowe 2 tyg. trzeba napisać podanie do pracodawcy jeszcze w trakcie trwania tego pierwszego macierzyńskiego (20tyg.) nie po nim ,bo przepadnie-matko ale namotałam mam nadzieję ,że jest to dość zrozumiałe:-D
akutan-trzymaj się dzielnie a na menu szpitalnym napewno nie przytyjesz porcje jak dla anorektyków i te zestawienia smaków -masakra na maxa:szok:i tak na dodatek karmią kobietę w ciąży -szok za co my tyle tych składek zdrowotnych płacimy:no:

Ostatnia edycja:
reklama
na dzień dzisiejszy jest 20+2 macierzyńskiego. I pisze się o te +2 tak jak LANA mówi przed końcem tych 20 tygodni (ja jak mam działalność chyba musiałam 7 dni przed końcem złożyć w ZUSie). Od 2012 jest 20+4. Z tym że, dziewczyny pisały że jak 20+2 skończy się 1 stycznia 2012 to można o te kolejne 2 napisać czyli w sumie 20+2+2. Ale co do tego nie jestem przekonana, bo o te 4 tygodnie to chyba trzeba napisać 'ciągiem'. Tzn. myślę, że może nie przejść opcja, że piszemy dwa razy podanie po 2 tyg dodatkowe. Jeśli by tak było to wszystkie, które urodzą w sierpniu by się na to łapały (skoro mój macierzyński 20+2 trwał od 28.06 do 28.11) - bo 20+2 wypadałoby od 1.08-1.01.12 i kolejne 2 do 14.01. A jeśli jest jak myślę, to należy urodzić na pewno w drugiej połowie sierpnia.
A dlatego myślę, że nie można - bo ojcowskiego też dzielić nie można, które po 2012 jak weźmiecie będzie wynosiło 2 tyg (do 2012 1tydzień).

Do góry