reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

agu-la ty lepiej leż a nie rób porządków!!! Nie może ci ktoś pomóc? Trzymam kciuki za jak najdłuższy dwupack:)

suszu megg wielkie dzięki za dobre słowka:-)
megg staram sie leżec jak najwiecej!! do pomocy mam kochana i niezastapione mamuskę!! Ale nie uleze za długo zreszta jestem słaba i szybko się męcze wiec jakos staram sie funkocjonowac chociaz chwilowo w domu a przecież wrzucenie prania do pralki to az nie taki wielki wysiłek;-):-)poza tym zaraz sie na mnie drą w domu jak cos za bardzo chcem zrobic:-(dam jakos rade ze wszystkim najwazniejsze ze w domu nie w szpitalu jestem:-)

reklama
Hej kochane :)
Karolinkaz - ja mam termin na 09.08 ale wg ostatmiego usg 11.07 :D wiec ze tak powiem albo rosnie mi gigant albo w polowie lipca bedziemy rodzic. Lekarz mowi ze jak sie skonczy 37 tydzien bedziemy sie umawiac a dzis koncze 34 wiec 3 zostaly:szok::szok::szok: A ty na kiedy masz termin? czemu Strzelce wybralas?
agu_la - lez spokojnie i daj sie rodzince wykazac, niech malenstwo jeszcze rosnie :)
poprawie wam nastrój - moj obwód - 130 cm :szok::szok: brzuch mam taki ze polozna sie przerazila - takiego w pierwszej ciazy nawet na koncowce nie mialam. Podobno to przez to ze duzo wod mam. Ale juz nie mam sily, z domu nie wychodze bo poprostu nie dam rady, czuje sie jak staruszke i chce juz rodzic. Wstawanie z łóżka to jest koszmar a jak siedze to mam ten brzuch na kolanach. Takze glowa do gory dziewczyny - inni maja gorzej. Aha do przodu 12 kg. ale mam wrazenie ze to sam brzuch i ta woda ktora powoduje opuchlizna nóg i rąk.

CZEŚĆ KOBITKI:-)
Ja dziś jakaś kiepska jestem,ciśnienie od rana chyba jakieś słabe mam i jeszcze ta bezsenność w nocy znowu obudziłam się po 3 i nie mogłam zasnąć ,na dodatek bioderka zdrętwiały noga również i tak do 6 rana połozyłam się i zasnełam obudziłam sie o 9.30 z taki m masakrycznym samopoczuciem ,że szok.Bóle od krzyża paraliżują mi całą nogę trochę przechodzi jak biorę nospę forte ale biorę ją codziennie z innymi lekami na skurcze 3x1 wtedy trochę mi mija ale po jakimś czasie wraca.Nie chcę brać więcej bo już bardzo dużo pożeram tych leków jakoś muszę przeczekać.
U mnie Dni Morza i cała impreza obok mojego bloku bo mieszkam nad wodą obok kanału i przeprawy promowej a tu właśnie jest scena i cała ta impreza nie musze wychodzić z domu bo w kuchni jak mam otwarte okno to słyszę wszystkie koncerty.Mąż wczoraj poszedł na kocert "Velwetu" z córą o g.21 i wrócili przed 23 a o 24 STALIŚMY NA KLATCE W PIŻAMACH MAMY TAKIE ODKRYTE GALERIE (klatka schodowa na świeżym powietrzu:-)) i puszczali przepiękne sztuczne ognie -normalnie lepiej niż w Sylwestra
Ewa.K-widzę ,że ty też lada chwila się sypniesz ja właśnie dziś 35 tydź.i 1 dzień cesarka około 39 tyg.ale czy wytrzymam to się okaże:tak:
Młody tez mnie wczoraj tak kopnął z główki w szyjkę ,że jak siedziałam na wypoczynku a na przeciwko mnie stał stolik to z bólu nogą go przesunełam aż mąż się wystraszył no tak mi dowalił ,że aż podskoczyłam.
agu_la-witaj ponownie dobrze ,że nadal w 2-paku:tak:

Ostatnia edycja:
Mi dzisiaj tez sie snilo ze rodziłam ale w drodze do szpitala. Im blizej tym bardziej sie boje tego calego cc. Powoli zaczniemy wszystkie sie wypakowywac. Ja jestem juz w 34t.c
Lana co do cisnienia to ja tez tak mam i to od wczoraj, nic nie robialam nie przemeczalam sie a lewdo chodzialam jakbym byla na 3dniowej imprezie.

widze ze wiekszosc dzis zdycha...ja tez bez humoru...a P. tylko mnie drazni bo lazi za mna i pyta co moze dla mnie zrobic.....
Zgaga mnie meczy od 4:30 rano---tak strasznie mnie pali, nic mi sie nie chce,humoru nie mam....nie cierpie takich dni....

Jutro mamy sesje brzuszkoa i przez to wsztsko nie mam na nia ochoty.......

Devi mam nadzieje że Ci do jutra przejdzie i że będziecie się dobrze bawić . masz dużo pomysłów jakie chcesz mieć te zdjęcia? ja pobrałam sporo swoich "akcesoriów" które później będzie miała Agatka. No i koniecznie wklej jakieś foty jak je będziesz miała :-)

agulalua- mam nadzieje ze do jutra przejdzie bo do sesji tylko jedno podejscie :) Mam przygotowane akcesoria ale zdjecia pewnie standard-wstazeczka, literki, buciki itd. :)
Jak cos bede miala to napewno sie pochwale:)

hejka
Biedroneczka ja z ciuchami jakos mam narazie luzik, zawsze na lato kupowalam luzniejsze rzeczy, tuniki ( bo puszysta zawsze bylam) i teraz sa jak znalazl hee, co do spodni to mam tez jedne takie co na polowie brzucha sie koncza- guma i troche piluje jak sedze a najlepsze spodenki ciazowe mam wlasnie z lumpka, mysle ze do porodu dam rade, legginsy w razie co sa, ale co do gatek to tez tak mam ze potrafia pilic mimo z eobnizam je pod brzuszek
Lemoniada mi tez coraz czesciej twardnieje brzuch, czaami nawet przejscie do lazienki jest wyczynem jak zlapie, ale po nospie i krotkim odpoczynku przechodzi

zaraz bede wcinac desr zrobiony przez mezulka - zobaczymy co mu wyszlo bo to taki wymyslny....

co do snow mi sie dzis snilo z ebylam na jakichs zajeciach w szkole, zjezdzie - ciezko okreslic co to bylo, z zaplecza wylania sie moj byly( moj 1 chłopak ) i zdziwiony ze w ciazy jestem, i proponuje ze zajmie sie dzieckiem, bo ze ja sama jestem a on chetnie nam pomoze- szok co za sen- tlumacze mu ze dzidzia ma ojca tylko ze ma taka prace w delegacji dlatego czesciej sama mnie widzi!
normalnie nie wiem skad sie takie sny biora

reklama
i jak KAROLA deser? zrob nam smaka!

mi dzis brzuch sie stawial tylko troche, pogoda sie poprawila wiec bylismy rodzinka w parku, na placu zabaw, kaczuszki w stawiku obejrzec...fajny rodzinny dzien:tak:
a wlasnie wczoraj tez mialam SZUSZU i DEVI taki podly nastroj i nie wiem czy twardnienie brzucha od nastroju czy nastroj od twardnienia brzucha...
no wlasnie co mnie troche wczoraj zdziwilo twrady brzuch nie ustawal caly dzien niemalze, niezaleznie czy na siedzaco czy na stojaco...no coz najwazniejsze ze dzis jestlepiej!

LANA, EWA jejku Wy juz takie zaawansowane...ale bedzie fajnie od polowy lipca jak posypia nam sie dzieciaczki...pamietam ten nastroj na forum jak bylam w ciazy z Lusia- to wzajemne dopingowanie sie i oczekiwanie...no ale jeszcze te pare tygodni czekamy...

a tak w ogole niezle sny macie, u mnie na poczatku ciazy tez cuda dziwy sie snily a teraz jakos spokojniej...zobaczymy jak bedzie w ostatnich tygodniach..

Do góry