chyba będę musiała chodzić 7 razy w tygodniu
Dlaczego??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
chyba będę musiała chodzić 7 razy w tygodniu
Hej Kochane Sierpnióweczki!!
WRÓCIŁAM!!!! - w dwupacku;-)
Wróciłam w końcu do domu ale nie miałam nastroju ani sił aby tu wejsc i was poczytać , padłam tylko aby was poinformowac, ze jestem!!
Praktycznie zadnych badań mi nie robili poza cisnieniem , ktg i usg doppler! Dopiero na drugi dzień pobytu podali mi leki na nadciśnienie i dwa zastrzyki na rozwój płuc u maluszka - żeby nie było !!! Na drugi dzień pobytu dostałam skurczy no i juz mieli stracha zreszta ja tez:-(bo to przeciez był dopiero 31 tydzień!! no i było ryzyko ale potem jakos sie unormowało i skurcze ustały, ciśnienie zaczeło spadać po tabletkach a przepływy tetnicze poprawiły się troszke ale jeszcze nie na zadawalajacym poziomie!! wszytsko okaze sie w piatek na kontroli co i jak!! Oby było lepiej bo nie wyobrazam sobie szpitala dalej!! Mój organizm sobie poprostu nie radzi z tym wszytskim i macica słabo przetwarza krew do malucha ale naszczeście on rozwija sie wporzadku i wg norm w srodę ważył +/- 1600g:-)ale waidomo waga wg usg to tylko szacunkowa!!! No i rowarcie sie powieksza było na 1cm ale tym mam sie na razie nie martwić najwazniejsze jest aby przepływy były ok i moje ciśnienie sie unormowało bo własnie przez te przepływy pojawiło sie ono u mnie!!! no to było by na tyle!!!
Od jutro zaczynam wielkie pranie i szykowanie gdyby maluchowi sie poszpieszylo na swiat!!!:-)ale jeszcze niech posiedzi z jakies 5tygodni i bedzie ok!!!
Niewiem kiedy znajde chwile was nadrobic ale sie postaram;-) buziaki i dzieki za słowa otuchy!!! Zyczę udanej niedzieli!!!
bo z moim tempem tycia to będę miała + 30 na koniec
Oj tam oj tam..przecież nie przytyłaś jakoś strasznie dużo. Ja z Wiki przytyłam 9-10kg i to naprawdę zrzuca się momentalnie:-)