karolinka85
Zaangażowana w BB
Szuszu ja tez mysle,ze facet polozna to fajna sprawa-ja sama bym chciala pana poloznika :-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Szuszu ja tez mysle,ze facet polozna to fajna sprawa-ja sama bym chciala pana poloznika :-)
ojej MALGOO ale Cie zaszczyt kopnal...ale nie masz mozliwosci wyboru, u nas ja mam sie zglosic do wybranej poloznej a jak sie nie zglosze to zadnej nie dostane (mowi o opiece po porodzie) a ten Twoj to pry porodzie czy wlasnie po? bo jesli po to sobie nie wyobrazam, dobra mierzyc maluszka i kapac kazdy moze, ale takie sprawy jak ewentualne sciaganie szwow, ogladanie jak sie wszystko goi...lojej....
TONYA ciekawe ze te zasady dopiero w Polsce weszly, w Niemczech sa identyczne nawet nie wiem od kiedy ale pewnie od dawna...
i znow pogoda dolujaca slonce- deszc- slonce i jakies 16 stopni, przedszkole mialo zaplanowana mini wycieczke na plac zabaw z zabawami wodnymi i tak jak przeczuwalam mimo pogody pojechali....no i zmokli oczywiscie. teraz sie modle zeby corcia sie nie przeziebila bo kapiel w 16 stopniach w wieku 4 lat to prawie jak morsy czy jak tam sie nazywaja..
wcinam truskaweczki i malinki i zasypiam prawie bo po nocnym chwaleniu sie Wam jak mam sie dobrze tak zle spalam ze dzis padam na pys...
Tonya-dzięki za wyczerpującą odpowiedz, napewno dopilnuję kilku spraw, mam jeszcze kilka pytań
odnośnie masażu krocza (szukałam na necie i coś mało info jest jak wykonywać) i ten własny plan który ze sobą trzeba przywieś, czy faktycznie jest to konieczne by móc skorzystać z tych praw i w jaki sposób go sporządzić? w sumie to nikt z nas nie wie jak potoczy się poród i chyba nie da się przewidzieć chyba że ten plan ma zawierać pozycję w której chce rodzić, znieczulenie, czy hormony na przespieszenie
Tonya:
A co do masażu krocza, to nie wiem jak mam Ci to opisać... Natłuszczasz dłoń oliwą spożywczą i w pozycji najlepiej stojącej z jedną nogą np. na krześle masujesz takim okrężnym ruchem. Zaczyna się jednym palcem (kciukiem), a potem jak się przyzwyczaisz to można dodać dwa, a nawet trzy. Może też ten masaż robić mąż, czego ne omieszkam wykorzystać ;-) Robi się go raz dziennie, można pod prysznicem i króciutko - pół minuty do minuty.