reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Czesc dziewczyny sorry,ze sie wtrace ale wasze posty o facetach ktorzy maja czas na wszystko podniosly mnie na duchu.Tez mam termin na sierpien (a raczej dwa pierwszy na 31.07 drugi na 10.08) Wiem,ze to troche pozno,ale jak bede mogla z Wami czasem popisac bedzie mi bardzo milo:).
Co do poloznej faceta to ja bym chciala hehe zawsze lubilam byc orginalna ;)

reklama
hej kochane!
Malgo000 -tez zazdroszcze :) a nie masz mozliwosci wyboru kogos innego? Daj znac czy mąż sie ucieszyl z poloznika hihi (zgodzisz sie na studenta??):-D:-D
karolinka85 - witamy :)
Taycia wywolala mnie do odpowiedzi apropo kotów i dzieci. :-) WIec z moich doświadczeń wynika, że co do kotów niczego nie można byc pewnym - to są indywidualisci :) Kotka, którą podejrzewalam o nie wiem jakie dziwne io agresywne zachowania względem niemowlaka, zupelnie zignorowala pojawienie sie Niko:-D Wręcz obchodzila go jak śmierdzące jajko :) Teraz to inna rozmowa bo on ją sam zaczepia i czasem obrywa - ale powiedzmy sobie szczerza - nic za darmo. Te bardziej rozrywkowe koty trzeba uwazac zeby sie nie zapedzily do łóżeczka bo niechcacy mogą wskoczyc. Chociaz moje dwa klony tez jak im sie zdazylo gdzies sie spotkac z malutkim Niko to odchodzily z obrzydzeniem :-D:-D A teraz swietnie sie razem bawią, sa duzo bardziej cierpliwe w stosunku do niego niz do kogos innego, on im sznurek nosi a one za nim ganiają itd. Wogole uwazam ze to ze on sie chowa w "stadzie" wyrobilo w nim umiejetnosc podejscia do zwierząt. Nawet sie czasem z nimi identyfikuje bo sie lasi jak kotek albo bawi sie w pieska (a razem z nim pol przedszkola :-D:-D) Dlatego mam powazne obawy zeby nie wyszla alergia na zwierzeta bo to bylby problem dla nas ogromny a dla niego nieszczescie. Ja mam czaem serdecznie dosc stada i syfu jakie potrafi zrobic, a jemu nic nie przeszkadza i swietnie sie z nimi bawi :)

hej
ja tylko na moment i wracam do meza
wcoraj mieslismy ciche dni, wiec staram sie nie wysiadywac teraz na kompie tym bardziej ze jestesmy razem tylko do niedzieli
taycia ja tez tak mam ze nie moge spac w kazdej pozycji - jest coraz gorzej ze spaniem, przewracam sie bardzo czesto z boku na bok
Igasia wspolczuje sasiadow!! ja tez mamnieciekawych nade mna, wczoraj ok 12 w nocy przesuwali chyba jakies meble i chyba imprezka byla!!
mucha fajnie z ta reka gadzeta hehe, ja to jak sie p[rzekrecam z boku na bok to skacze jak jakas foka hihi ;-)
Tonya hmm jak nie trzeba to nie bede prasowac, niecierpie pracowania, poprasuje tylko takie ktore sa mega pogniecione hihi
malgoo porazka z ta "twoja polozna", ja chyba poszlabym do przychodni i porosila o zmiane na kobiete, no i bez studenta

:) e tam poloznik to tak jak pan ginekolog(ja np dopiero teraz zdecydowalam sie na pania ginekolog,cale zycie chodzilam do faceta), moze wlasnie bedzie bedzie lepszy od innych pań poloznych :)
no a studenci tez sie musza jakos uczyc tzn na kims:)

Ufff, wreszcie przeczytałam i sie witam, choć i tak nie pamiętam co miałam komu odpisać :-)
Karolinka85 witaj i pisz jak najczęściej :-)
Malgo000 :szok: no to nieźle, aż Ci zazdroszczę :-D
A swoją drogą to ktos pytał co facetem kierowało, że wybrał taki zawód, może ma silną potrzebę tulenia się do cycka (braki z dzieciństwa) :-D:-D:-D
Co do narzekań to mi nic nie jest :-D poza tym, że boli mnie krocze, pachwiny, mleczarnia,kręgosłup po dłuzszym chodzeniu i cierpie na okropny brak snu, ale co to jest ? to nic ;-):-D Miesiąc jeszcze wytrzymam, a później będę latała po schodach jakiegoś High Towera :-D
W temacie sprzątania, to mój Grzechu ma juz urlop plus dni wolne (łącznie 2 m-ce), to moze sprzątać do woli i nawet mu to super wychodzi, ja bedę się larwić całymi dniami:-)

ojej MALGOO ale Cie zaszczyt kopnal...ale nie masz mozliwosci wyboru, u nas ja mam sie zglosic do wybranej poloznej a jak sie nie zglosze to zadnej nie dostane (mowi o opiece po porodzie) a ten Twoj to pry porodzie czy wlasnie po? bo jesli po to sobie nie wyobrazam, dobra mierzyc maluszka i kapac kazdy moze, ale takie sprawy jak ewentualne sciaganie szwow, ogladanie jak sie wszystko goi...lojej....

TONYA ciekawe ze te zasady dopiero w Polsce weszly, w Niemczech sa identyczne nawet nie wiem od kiedy ale pewnie od dawna...

i znow pogoda dolujaca slonce- deszc- slonce i jakies 16 stopni, przedszkole mialo zaplanowana mini wycieczke na plac zabaw z zabawami wodnymi i tak jak przeczuwalam mimo pogody pojechali....no i zmokli oczywiscie. teraz sie modle zeby corcia sie nie przeziebila bo kapiel w 16 stopniach w wieku 4 lat to prawie jak morsy czy jak tam sie nazywaja..

wcinam truskaweczki i malinki i zasypiam prawie bo po nocnym chwaleniu sie Wam jak mam sie dobrze tak zle spalam ze dzis padam na pys...

reklama
Tonya-dzięki za wyczerpującą odpowiedz, napewno dopilnuję kilku spraw, mam jeszcze kilka pytań
odnośnie masażu krocza (szukałam na necie i coś mało info jest jak wykonywać) i ten własny plan który ze sobą trzeba przywieś, czy faktycznie jest to konieczne by móc skorzystać z tych praw i w jaki sposób go sporządzić? w sumie to nikt z nas nie wie jak potoczy się poród i chyba nie da się przewidzieć chyba że ten plan ma zawierać pozycję w której chce rodzić, znieczulenie, czy hormony na przespieszenie

Do góry