reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Igasia gdziekolwiek, byle nie spędzać kolejnego weekendu w mieście;-) Jutro coś wykombinujemy. Zmykam spać, muszę być wypoczęta jak będę paradować przed panem inspektorem i ściemniać, że mi wody zaraz mogą odejść:-)

reklama
czesc laseczki

jestem pierwsza hehe ;-)
od 2 godz chyba was nadrabiam- udalo sie
wybaczcie z enie odpisze kazdej - za duze wyzwanie i jeszcze o tej porze
ja juz jestem u siebie, wiec bede zagladac :-)
dzis przyjechaly z emna od mamy ciuchy dla malutkiej, lozeczko z materacykiem, firanki do pokoju i.... zaczynam chyba szykowac gniazdo heheh
tylko musz epomyslec o pewnych przemeblowaniach, bo.... mezu mowil cos o kupnie lozka dla nas( tak tak tak :-)), bo nasze obecne to tragedia, ale zeby wstawic nowe to musze sie niezle naglowic z ustawieniem mebli w sypialni i pokoju ktory kiedys ma byc dzieciecym bo sypialnia cholernie nie ustawna wrrrr, ale mysle ze cos wykombinuje

milej nocki
do jutra

Jeju,dziewczyny...wszystkie macie tyle energii...
podrzuccie mi jej choc troche!!!!:-):tak:;-)
pierwsza ciaza byla zupelnie inna od tej...skakalam jak kozka...
a teraz to juz tylko kanapa :wściekła/y:

Witam się swędząco/drapiąco!
Igasia te moje kołatania są skutkiem ubocznym leków na podtrzymanie ciąży, które mi zaaplikowali w szpitalu ostatnio i dalej się nimi faszeruję, mam nadzieję cały czas, że to swędzenie to też skutek uboczny...
Jadę rano zrobić badania krwi i moczu - tylko czy badanie moczu będzie wiarygodne skoro ja nie śpię od 3:30 i już kilka razy byłam w toalecie? (miałam nadzieję, że jeszcze zasnę więc nie zebrałam do pojemniczka wcześniej). Aaaaaaaaaaa chyba z głodu padnę do 8-9!!!

Witam i ja.
Flower mocz moze wyjsc troche malo wiarygodnyjak pare razy sie oproznialas ale z 2strony jak kobieta w ciazy ma wytrzymac cala noc bez siku?? Ja dzisiaj sie wyspalam jak nigdy, zmeczenie zrobilo swoje. Zaraz zbieramy sie do domku nocowalismy dzisiaj u mojej mamy. Trzeba sie wypakowac bo ubranka sie wygniota i znowu bedzie zajecie

Bry:-)
Flower ja chodzę też często sikać w nocy a do pojemniczka cedzę już po całkowitym wstaniu i ginek mówił, że to nic nie szkodzi, byle na czczo i byle nasikane "środkowe" więc nie stresowałabym się wynikami moczu;-)

Flower wyczytałam w necie, że nie powinno się lekceważyć świądu w ciąży. Zasuwaj do lekarza, jeżeli nie jesteś pewna, że to po lekach.
"Na uwagę zasługuje uczucie swędzenia skóry w drugiej połowie ciąży. Jest zazwyczaj objawem zaburzeń pracy wątroby pod postacią cholestazy ciężarnych. Choroba nie stanowi dużego zagrożenia dla matki, ale dla płodu już tak. Trzeba się liczyć z możliwością wystąpienia porodu przedwczesnego, niedotlenieniem płodu, a nawet z jego śmiercią. Przyczyną są zaburzenia w funkcjonowaniu komórek wątroby, pojawiające się tylko w czasie ciąży. Powoduje je nadwrażliwość na estrogeny. W rezultacie wątroba produkuje nieprawidłową żółć. Głównym i zarazem pierwszym symptomem choroby jest świąd. Najbardziej dokucza w okolicy dłoni i stóp, ale może obejmować całe ciało. Objawy przeważnie nasilają się w nocy. Następnie pojawia się żółtaczka (zażółcenie skóry i błon śluzowych). Aby uniknąć niebezpiecznych powikłań przy pojawieniu się nawet niewielkiego świądu, ale o charakterystycznym umiejscowieniu, należy udać się do lekarza."

reklama
do tego Oli, moim psom zaczęło kapać z fiutów.. z dwóch wielkich fiutów..

Na razie wszystko minęło po kastracji... ale i tak już go nienawidzę.
Nie mogę go nigdzie zamknąć bo drzwi rysuje....

Taycia tylko pies to nie był mój pomysł, zostałam nim uraczona, a teraz muszę sama wszystko koło niego robić.... Pan go nie czesze, chodzi z nim na spacer 2 razy po 15 min. I w du....e ma że ja przed chwilą wymyłam podłogę, wraca z nim w deszczu po spacerze i nawet łap mu nie wytrze, a ja mam podłogę z powrotem do mycia. Jak byś miała taką sytuację i małe dzieci to też by cię szlak trafiał, chyba że jesteś "baba brudas" (bo takie się zdarzają) i ci wszystko jedno w jakim syfie żyjesz ty i twoje dzieci...

I dobre serce nic tu nie ma wspólnego...

Dzień dobry, witam się z rana

Do góry