reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witajcie kochane sierpnióweczki.
Dawno do was nie pisałam. W skrócie. W sob. wrocilysmy z 3 dniowego pobytu w szpitalu. Miałam ryzyko przyspieszonego porodu i lezalam pod pompą. Teraz na szczescie juz jest troszke lepiej. ale niestety malej sie spieszy na swiat. moglaby tam jeszcze troszke posiedziec. w koncu to dopiero 30tydz.
Skurcze od czasu do czasu nadal łapią a brzuch twardnieje ale to podobno w tym okresie jest normalne.Pocieszam sie tym ze juz niedługo ...

reklama
Witajcie kochane sierpnióweczki.
Dawno do was nie pisałam. W skrócie. W sob. wrocilysmy z 3 dniowego pobytu w szpitalu. Miałam ryzyko przyspieszonego porodu i lezalam pod pompą. Teraz na szczescie juz jest troszke lepiej. ale niestety malej sie spieszy na swiat. moglaby tam jeszcze troszke posiedziec. w koncu to dopiero 30tydz.
Skurcze od czasu do czasu nadal łapią a brzuch twardnieje ale to podobno w tym okresie jest normalne.Pocieszam sie tym ze juz niedługo ...

A jak sytuacja mieszkaniowa?
Uważaj na siebie, na pewno stres źle na Ciebie wpływa..

szuszu-ja tam się smaruję regularnie co kilka dni właśnie teraz szczególnie nóżki ,łapki,dekold i buziaka.Mam wypróbowany balsamik DAVE do ciemnej karnacji czasami uda mi się kupić taki z drobinkami rozświetlającymi.Do jasnej nie kupuję bo daje słaby efekt.Nie wiem czy już kiedyś używałas takich balsamów jeśli nie to pamiętaj aby dobrze wsmarować tak równomiernie w skórę i dokładnie po balsamowaniu umyć dłonie i przejścia między palcami:tak:

LANA, no pewnie że już używałam, ale i tak mi się smugi robiły. A teraz kupiłam sobie w sprayu, wchłania się momentalnie i ładnie pachnie, ale kjak sobie raz prysnęłam na rękę to pół było białe a pół brązowe, ciężko mi go jeszcze wyczuć:-D

szuszu- no wlasnie tez czuje ze wszystko to dzieje sie przez nerwy. z mieszkaniem nadal nic nie jest pewne... i juz po prostu im blizej porodu tym coraz bardziej sie martwie...

szuszu- no wlasnie tez czuje ze wszystko to dzieje sie przez nerwy. z mieszkaniem nadal nic nie jest pewne... i juz po prostu im blizej porodu tym coraz bardziej sie martwie...

A bierzesz pod uwagę dom dla samotnych mam?
Współczuję Ci bardzo...ale pamiętaj że po dołkach zawsze są górki;-)

O widzę że z Warszawy jesteś..
A jakbyście jakąś tanią kawalerkę mogli wynająć, tak do 1000zł stać by Was było?

EDIT: Nie wiem jak Wasza sytuacja dokładnie wygląda, ale może możesz starać się o mieszkanie od miasta?
kobiety w ciąży są w pierwszej kolejności, czasem po kilku miesiącach dostają lokum.

Ostatnia edycja:
szuszu- dowiadywalam sie jak to jest z tymi mieszkaniami od miasta ale musze miec 6 pierwszych wyplat. narazie pracuje 4 mies. wiec dopiero jak mala sie urodzi bede mogla skladac papiery.
Dom samotnej matki w ogole do mnie nie przemawia. tym bardziej ze mala ma ojca i to on powinien ruzyc swoje 4 lit i nam pomoc. z tego co wie to stara sie bysmy zamieszkaly razem z nim.

Agu_la ja również zazdroszczę Ci tej hemoglobiny:tak:ja mam niską chociaż i tak mi ostatnio troszkę podskoczyła ale i tak jest malo:-(
i trzeba leki wiadrami pożerać:-(
Ewa.K-e-mail na mamusie wysłany :-)

właśnie zakupiłam dove do jasnej karnacji, bo tym do ciemnej kiedyś narobiłam sobie strasznych plam, dlatego zacznę od tego do jasnej :)co by nie chodzić łaciata jak krówka:-D

szuszu- dowiadywalam sie jak to jest z tymi mieszkaniami od miasta ale musze miec 6 pierwszych wyplat. narazie pracuje 4 mies. wiec dopiero jak mala sie urodzi bede mogla skladac papiery.
Dom samotnej matki w ogole do mnie nie przemawia. tym bardziej ze mala ma ojca i to on powinien ruzyc swoje 4 lit i nam pomoc. z tego co wie to stara sie bysmy zamieszkaly razem z nim.

Każde dziecko w domu samotnej matki ma ojca..ale jak widać nie każdy sobie radzi z utrzymaniem rodziny..
Dokładnie opisałaś swoją sytuację w urzędzie? Przecież tak naprawdę nie masz teraz gdzie mieszkać..może jest jakaś opcja przyspieszenia procedury..

reklama
bardzo dziekuje za Wasze głosy :* można na Was liczyc :)
chyba nie ma znaczenia czy w tresci czy w temacie, ja napisalam w tresci a w temacie "konkurs"
Ja sie nie smaruje samoopalaczmi bo tez zawsze sobie tylko plam narobie:-D
Ale sie dzis nadenerwowalam :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: az mnie brzuch rozbolal. opisze pozniej bo teraz pora kąpania Niko. buziaki

Do góry