reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

reklama
oo se wypraszam !! mnie się szyjka zrobiła 35 mm, ciśnienie mam wzorowe, żadnych skurczy i nic mi nie wycieka, więc niech Ciebie kopią i leją ile wlezie- ja już na Ciebie nie mam siły- a mi wolnoć Tomku w swoim domku !! hahahah

Marcelinaa, jak dobrze że mnie wspierasz:-D

A ja mam problem (i to nie ciążowy:-D) - Li dzisiaj bardzo 'narzeka' na opiekunkę. Co prawda już w weekend zauważyłam (jak np. gotowałam), że chwytała się mnie za spódniczkę i płakała mówiąc 'mamamamamama' aż jej nie wzięłam na ręce. A dzisiaj, nie chce ani z opiekunką za bardzo być, a tym bardziej od niej jeść (muszę sama ją karmić). myślicie, że czuje jakieś zagrożenie (rodzeństwo) czy opiekunka zalazła jej za skórę?

hmmm-mucha to faktycznie masz prolem :baffled:-nie wiadomo co myśleć czy to zazdrość czy faktycznie coś nie w tegesie z opiekunką.Nie wiem co w takim wypadku zrobić tym bardziej ,że Li taka malutka i sama nic nie powie -chyba zostaje Ci jedynie obserwacja.Życzę Ci aby to jednak była pierwsza wersja związana z zazdrością.

No właśnie opiekunka jest już trzeci miesiąc. I zawsze było ok (przynajmniej w relacji opiekunka-Li). Na początku Li też nie chciała od niej jeść, ale z czasem było już jej jedno. A teraz(zwłaszcza dzisiaj), jak chciała wziąć Li ode mnie to Li darła się wniebogłosy i tak mocno się mnie trzymała, że aż mnie szczypała. I nie było mowy, żeby ją nakarmiła (2 posiłki). No i jak wracały z ogrodu to Li strasznie płakała (aż chciałam wyjść i iść zobaczyć co się dzieje), i dopiero jak ją wzięłam na ręce to była spokojna. Z obserwacją trudno o tyle, że Li jest do tej 13 na dworze cały czas i widzę ją w okolicach posiłków, a wtedy tylko 'mamamama', potem Li idzie spać, a opiekunka znika.

reklama
Do góry