reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

anuszek- ja ostatnio tez dzownilam zerejstrowc sie do gin. i pytam sie babeczki kiedy jest jakiś wolny termin, a ona do mnie :" co ja encyklopedia jestem ?"...noż kurde, przeciez po to siedzi na rejsetracji zeby takie rzeczy wiedziecz:wściekła/y: . przeciez ja jej nie kazalm mowic z pamieci tylko sprawdzic w zeszycie czy na kompie

sagaa- chodze do gin. na nfz. Babeczka fajna wiec nie chce jej zmieniac i badana za free :)Już dziś dostałm cała kartke ze skierowaniem na krew i mocz:D
Tylko troche trzeba poczekac na wizyte (do 2 tygodni) choc mozna z rana czatowac pod gabinetem no i tzreba sie uzerac z paniami z rejstracji :D

u mnie mdłosci póki co brak...no moze delikatne w okolicach południa...ale u mnie jeszcze młodziutka ciąza

reklama
Dziewczyny dziekuje za miłe przyjęcie!
Co do mdłości to na razie mnie to omija. W poprzednich ciążach na szczęście tylko (!!!) mnie mdliło, ale tak że aż mną rzucało - zaczynało się po południu i trwało do wieczora.
U lekarza byłam w piątek (10.12), ale na zobaczenie serduszka było jeszcze za wcześnie, widac było tylko (a raczej...ażżż!) osadzony w macicy pęcherzyk. Jednak mój ginek zlitował się nade mną i zapisał mnie na USG na 23.12 - widział chybą moja lekką panikę w oczach - toż to trzecia ciąża, trzecia cesarka, ten wiek (mam 35 lat), ale co tam TA KRUSZYNKA TO NAJWIĘKSZA i NAJLEPSZA NIESPODZIANKA W NASZYM ŻYCIU.

Devi ja na następna wizytę będę musiała czekać miesiąc z nfz a usg to nie wiem....teraz 2 wizyty prv bo inaczej nic bym nie widziała....Ja tez jeszcze musze jutro restze badan zeby wyniki byly na czw a Ty jakie masz zlecone badania???
Grilow fajnie że udało Ci sie ubłagac nie każdy lekarz jest taki miły/.....;-)

Sagga- nie moge sie rozczytac z tego skierowania ale napewno grupa krwi(bo nie mam zadnego papierka potwierdzjacego), morfologie, TSH, HBS i tyle sie doczytam :) i jeszcze prywatnie powinnam zrobic toksoplamoze.

gin. powiedzial mi ze moge pojsc sobie przed swietami prywatnie zobaczyc fasolke ale wtedy mam do niej przyjsc na usg dopiero w 12 tygodniu :( wiec chyba wole poczekac i u niej wszytsko robic

Jasne masz racje hmm tsh nie wiem co to??? hbs tez mialam wr i toxo sama sobie zrobilam a jutro morfologia mocz i glukoza....

witam nowe ciężarówki po nikach nie pamiętam
ja przy pierwszj ciąży wymiotowałam od 2 miesiąca chyba do końca ( bynajmiej mam takie wrażenie ) teraz mnie sporadycznie mdli i to przez 5min.
wizytę u lekarza mam w piątek, jutro idę zrobić badania krwi i moczu mam nadzieję że do piątku będą wyniki
usg już miałam robione ale ja tam nic nie widziałam to było 03.12 miesiąc po ostatniej @ gin niby coś tam zaznaczał ale ja nic nie widziałam
mi wystarczyła beta i 3 pozytywne testy no i że mi zwolnienie napisał

reklama
HEj Wam:)

Chyba także dołączę do tego grona bo ostatni okres miałam 6.11. Wizytę u lekarza mam w piątek więc pewnie czegoś sie dowiem.

Ps. Mozecie mi powiedziec gdzie sie wstawia suwaczki? hehehehe :)

Do góry