reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowa mama dba o siebie!!!

Ja uzywam olejku na rozstepy firmy ROC tam gdzie jest ryzyko powstania rozstepow. Do reszty miejsc, od czasu do czasu(bo nie wiem czy bobo wiecej nie zaszkodzi) moj balsam z Vichy intensywnie nawilzajacy ,a zawsze nivea soft . Do higieny intymnej specjalnego mydla Saforelle, lekarz mi ostatnio przepisal, zadowolona jestem, bo nie mam ani jednego rozstepa i zadnych problemow z intymnymi miejscami:tak:, a wysypka to moze od golenia???plus olejek albo jakies mydlo i podraznia ci skore??? Jesli czujesz dyskomfort idz do dermatologa:tak:

reklama
a u mnie bez zmian:) u kosmetyczki ostatnio bylam, jak zawsze na wiosne (drugi raz chodze na jesien - i tyle z mojego dbania przez specjalistki)
Uzywam oliwki i kosmetykow nawilzajacych z Ives Roches, jest taka seria mocno nawilzajaca i bardzo ja sobie chwle, a moja skora nie nalezy do latwych. mam sklonnosc do alergii na roznego rodzaje kosmetyki:-( moge testowac, jak mi nic nie wyskoczy, mozna uzywac:tak:
co do dbania o siebie to chodze na aerobik, tak jak przed ciaza. Co prawda nie cwicze brzuszkow, w tym czasie zawsze sama robie sobie cwiczenia na miesnie grzbietu lub uda.

a skoro mamy juz taki watek, to mysle ze warto obalic pare durnych mitow, czego to niby nie wolno kobiecie w ciazy. moje nieciezarne i bezdzietne kolezanki uwielbiaja mi dawac dobre rady.
1) nie wolno regulowac sobie brwi, bo sie poroni:no:
2) nie wolno malowac paznokci, bo sa zwiazki toksyczne i przenikna przez lozysko:no:
3) jesli stosuje sie kosmetyki brazujace, to moze to wplynac na pigmentacje skory dzieciaczka:no:

Apeluje wiec do was Sierpnioweczki, walczcie z takimi glupotami, bo jeszcze zagubiona przyszla mamusia w to uwierzy i bedzie sie niepotrzebnie stresowac, ze jest swiezo po pieknym manicure:szok:

Ja Antylopka też sie bałam różnych "zabiegów". Zdecydowałam sie jednak na depilację brwi woskiem i jakoś jeszcze jesteśmy razem. Idę znowu pod koniec tygodnia.
Lakiery nie przenikają przez płytkę, chodzi jedynie o wdychanie oparów przy malowaniu ;-)
Nogi ostatnio wydepilowałam kremem do depilacji Veet. (Myślę zrobić depilację woskiem nóżek, ale to tak 2 tygodnie przed terminem - jak będzie maluszek to nie będzie czasu na dbanie o to ;-), a to przecież lato​

To ja dodam coś ze szkoły rodzenia: przygotowanie brodawek do karmienia:

po 28tc.należy delikatnie naciągać otoczkę sutka, tak promieniście, jakby ją powiększać. Poza tym smarować kremami nawilżająco-natłuszczającymi i lekki masaż strumieniem wody pod prysznicem. To po to żeby uwypuklić i zahartować nieco brodawki.

Z tymi sutkami to słyszałam , że trzeba "hartować". Gdzieś jeszcze wyczytałam, żeby masować kostkami lodu (ale nie wiem czy bym to zniosła :-D, a poza tym to chyba w zastępstwie masaży prysznicem). Podobała mi się jeszcze jedna rada o piersiach (to z jakiejś gazetki) , żeby otworzyć okno, stanąć w oknie i wietrzyć je :szok::-D (piersi znaczy). Jak ktoś mieszka w domku i moze sobie na to pozwolić to ok, ale wyobrażacie sobie, jak panie w bloku wystawiają biust przez okno - to by była atrakcja ;-)​

Ja brwi reguluje sama ( przed świetami kosmetyczka:-)) a nogi i paszki golę nie zależnie od pory roku raz w tygodniu. Mam wstręt do owłosionych kobiecych pach i nóg:baffled:.
Właśnie wyczytałam , że przed uzyciem laktatora piersi umyć wodą i suszyć na wietrze, czyli też przez okno:-D:-D:-D

Hihi, jasne, ja mieszkam na parterze i już widzę miny przechodniów, hihi, nie mówiąc o kierowcach samochodów!
Sylwia ale Ty narazie się laktatorem nie baw, bo przystawianie może pobudzić laktację za wcześnie, a to pobudza skurcze i grozi przedwczesnym porodem.

Dzięki Naur. Już sie nie bawię, musiałam zobaczyć czy działa. Na razie kupiłam taki z balonikiem - ciągnie dobrze:-D

A ja właśnie dokonałam golenia całkowitego cipki, hihi akrobacje z lusterkiem w ręku i maszynką w drugim, ale jakoś jestem cała i nawet, nawet..trenuję przed porodem, bo ostatnio posżłam tak normalnie, trochę ogolona i podcięta a tam i tak bach na łóżko i na sucho maszynką jakaś baba mnie dopadła. Teraz nie pozwolę, a lepiej jednak bez włosów. Szybciej się goi i higieniczniej.

reklama
Ja Naur tydzień temu dokonałam tego zabiegu :-D. Powiem że długo mi zeszło, teraz już nie było to takie łatwe. Ale i tak będzie trzeba jeszcze powtórzyć ;-)

Do góry