reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Zadbane stycznióweczki - czyli kosmetyki dla mamy i malucha ;)

Ja na noc na biust, brzuch, uda i pośladki używam oliwki- ostatnio bambino, teraz mi się kończy i jeszcze nie wiem co kupię ;). Z rana na biust używam perfecty do biustu, na brzuch ziajkę przeciw rozstępom, a na resztę ciała mleczko do ciała z ziai z olejkiem arganowym. Mam tendencje do rozstępów, wcześniej też je miałam chociaż nigdy wahań wagi nie miałam. I w ciąży już mi przybyło rozstępów, ale na szczęście tylko na pośladkach :p.

reklama
ja jak byłam u Pani dermatolog, po tym jak mnie po śliwkach wysypało aż na powiekach :baffled: sprawdzając plecy itp itd gdzie miałam wysypkę, zwróciła uwagę na to, że mam rozstępy (ale nie przez ciążę) i powiedziała, że w ogóle nie powinno się smarować jakimiś kremami przeciw czemuś... bo to jednak wnika przez skórę a większość składników jest szkodliwa dla dzidzi, ewentualnie od drugiego trymestru, ale to już z koniecznej konieczności, ale za oliwką jestem jak najbardziej :-D

Ale kosmetyki dla kobiet w ciazy to chyba sa bezpieczne dla dzidzi? Mam nadzieje... Ja po kapieli uzywam oliwki od zawsze, bo mam sucha skore a kremow nie lubie, no ale teraz od miesiaca uzywam tez kremu - Palmers, Massage Lotion for Stretch Marks dla kobiet w ciazy. Rozstepow zadnych nowych nie mam (tylko takie gdzies z przed 15 lat na udach, ale prawie niewidoczne), gorzej z cellulitem na tylku, z tym musze koniecznie cos zrobic, ale pewnie po porodzie :baffled:

u mnie narazie jest ok. kupilam oliewke hipp dla kobiet w ciazy, ale jest strasznie slodka w zapachu i na noc sie nia nie smaruje, bo mnie mdli. Na brzuchu mi sie nic nie robi, na piersiach takie delikatne ledwo widoczne sa, ale za to pod kolanami masakra , mam tak lydki zryte, cale szczescie nie sa czerwone.
aninek- witaj w klubie !! ja mam to samo, moja pupa troche przybrala krztaltow, jak jej nie bylo to teraz jest az za bardzo :tak:.powalczymy za pare mieisecy ;-)

Aninek- ja tez probowalam tego kremu na rozstepy dla kobiet w ciazy i nie bardzo mi pomagal, za to teraz uzywam czekoladowego masla z BodyShop u i jest zaczepisty, normalnie jakby rozstepy mi sie z powrotem wchlanialy, a mam je na boczkach i udach przeokropne.
Ale niestety nie moge sie niczym samrowac na piersiach ani pod, poniewaz tak mi urosly(powiekszyly sie) ze dostalam wysypki- takich jakby potowek- swedzacych i mam specjalna masc od lekarza, i oczywiscie musze spac i lazic non stop w staniku. Poza tym musialam rowniez zmienic krem do twarzy, bo krosty mi zaczely wychodzic, Vichy na Nivea i teraz jest lepiej.

Uwielbiam byc w ciazy, ale nienawidze jak zmienia sie moje cialo, niestety na gorsze :-(

ANinek jak lubisz oliwki to pewnie ci przypadnie do gustu Bio oil, jest specjalnie wlasnie do suchej skory ale tez na rozstepy, pomoga tez w likwidacji blizn i juz istniejacych rozstepow, troche jest drogi bo 125ml butelka kosztuje prawie £15, ale jest teraz w Boots na promocji. Polecam jak najbardziej, ja uzywalam w pierwszej ciazy i nie mam rozstepow ii teraz tez uzywam.. Bio-Oil 125ml - Boots

EmiliaM ja tez tego cholerstwa za przeproszeniem uzywalam i tak zaluje, bo gdy zaczelam sie tym smarowac to zaczely mi roztepy wychodzic takie ze ufff... taka sama przygode z tym olejkiem miala moja siostra... ale to tylko moja opinia- kazdy ma inna skore ktora inaczej reaguje :tak:

Muuuum to be a to mnie zaskoczylas bo u mnie jak pisalam sie super sprawdza i wiem ze duzo moich znajomych uzywalo i kazda zadowolona. Mi kiedys lekarz powiedzial ze co do rozstepow to jest to w genach i kremy wszelkiego rodzaju to i tak tylko zeby kase z ludzi zdzierac, na szczescie moja mama po trojce dzieci rozstepow nie miala wiec niewiem czy brak rozstepow u mnie to zasluga genow czy Bio oil ;-)

reklama
Ok mamusie pytalam na glownym o jakies hipoalergiczne zele do ciala, ale niestety nie uzyskalam zadnej odpowiedzi, wiec moze tutaj???

Dzis zaopatrzylam sie w E45 do mycia. Zobaczymy co z tego wyjdzie... a raczej zejdzie- bo chodze juz w apaszkach, bo takie krosty mi powylazily, nie wiem czy nie isc z tym do GP:baffled:

A do twarzy na wyprobowanie zakupilam ten nowy al'a fluid, krem i bog wie co jeszcze w jednym BB Garniera. Bo watpie jak Malutki wyjdzie ze bede miala czas na pefekcyjny makijaz, a tym to podobno szach pach i gotowe:-D

Do góry