reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2013

Madziorek na CPP jest dziewczyna Małgonia, niestety ma za sobą dwa poronienia ciąż bliźniaczych, ale ostatnio miała podobą sytuację do Twojej. Na pierwszej wizycie jeden pęcherzyk, a na drugiej były już dwa, więc takie reczy się zdarzają :)

a u mnie i moja mama jest z bliźniaków i tata z bliźniaków, a u mnie już druga ciąża jednak pojedyncza :) może na brata trafi i ustrzeli bliźniaki :-)

reklama
Madziorek - a te pęcherzyki są tuż obok siebie? bo jak tak to raczej mało prawdopodobne, żeby ten drugi pęcherzyk był z kolejnego jajeczka bo wtedy byłyby raczej w innych miejscach położone.

Lewan - gratuluję i witam. Mam nadzieję, że szybko sytuacja się u Ciebie unormuje i nie będziesz musiała leżeć.

Ja też mam ochotę na colę. Podobno dobra na mdłości :-) myslę, że puszka raz na jakiś czas zamiast kawy nie zaszkodzi, ale oczywiście zwykła a nie diet.
Dodatkowo "chodzą" za mną chipsy i frytki. P. mi nawet w sklepie kupił, ale cholera pieczone paprykowe a ja lubię tylko zwykłe solone :-)

Madziorek w każdym razie nie nakręcaj się, nie czytaj za dużo w necie bo to nie pomaga - ilu ludzi tyle przypadków. USG już za tydzień o ile pamiętam więc na pewno wtedy wszystko już będzie jasne.

Ja jak pisałam też mam ciążę młodszą o co najmniej 8 dni niz wynika z OM (brak zarodka) i dopóki wczoraj nie spędziłam 2h na czytaniu netu byłam o wiele bardziej spokojna, potem huśtawka nastrojów bo te opisy były tak pół na pół, ale dzisiaj po całodziennych mdłościach doszłam do wniosku, że musi być dobrze :-)

hej witam rówież wszystkie dziewczyny :)
Mnie póki co mniej mdli ,ale mam mega ochotę na jabłka a przed chwilką zjadłam słodką chałkę z pasztetem i chrzanem :):):)
Nicków na razie nie pamiętam :)
Zaczarowana miło Cię widzieć :):):)
oooooooo i bliżniaki się szykują tu i tam fajowo :)
A ZAPARCIA U MNIE TEŻ SĄ ALE JESZCZE Z NIMI NIE WALCZĘ )

No wlasnie ja warjuje bo sie naczytalam ze bole w dole brzucha i plecach to na bank bole na poronienie. Ja zawarjuje w koncu, a moj maz razem ze mna. Wmawialam sobie, ze poprzednie doswiadczenia na mnie nie wplynom i spokojnie podejde do tematu 2 ciazy, ale jak widac nieudaje mi sie;( Nie dziamdziole Wam juz dziewczyny;) milego wieczoru:*

Hej Dziewczyny!
kurcze kilka dni mnie tu nie było i już nie ma szans nadrobić zaległości :) ja wczoraj miałam baaaardzo fatalny dzień, miałam paskudne bóle brzucha, strasznie mi stwardniał brzuch i takie skurcze i kłucia nieprzyjemne czułam, wzięłam zaraz 2 nospy i przestało boleć ale do wieczora miałam taki nadęty brzuch i twardy :( o 21 położyłam się z Synem do spania i obudziłam się dopiero dzisiaj o 8:15 :) dzisiaj na szczęście już lepiej, pomijając cały dzień mdłości....bleeee

Madziorrek w sumie nie znam się to nie wiem odnośnie tej bliźniaczej ciąży ale jak nie masz nic przeciwko to życzę ci :)

Odnośnie zaparć to powiem wam, że ja już nie wiem co robić, dzisiaj żeby z tym walczyć zjadłam: maślankę, oliwki, owoce, jogurt z musli i otrębami, napiłam się kawy i NIC. Ja już nigdy chyba do ubikacji nie pójdę a męczy mnie to okropnie :(

Madziorek przestań już to czytać kobieto, bo oszalejesz! bóle brzucha, kłucia, czy bóle pleców nie zwiastują poronienia!! Ja jak poroniłam nie bolało mnie nic!! brzuch kilka dni jak na okres i tyle!! a teraz mnie ciągle coś boli, kłuje, jak nie z jednej to z drugiej strony, więc błagam Cię nie panikuj :)

reklama
taka j. - to może skonsultuj się z lekarzem, bo na pewno są bezpieczne środki farmakologiczne, które pomagają na zaparcia. Ja już większości nazw nie pamiętam, chyba duphalac.

aaa i któraś z Was pisała o piwku - jest takie, które ma 0,0% - Bavaria. Super smaczne nie jest bo jest dość gorzkie, ale zwłaszcza w lecie jak naprawdę bardzo się piwka chce bywa niezastąpione :-)

Do góry