Venicee jak dziecko jest odwodnione to czuć mu z buzi acetonem, taki specyficzny zapach, na pewno byś się zorientowała i możesz na skórze sprawdzić, jak na brzuszku tak złapiesz skórę delikatnie, jakbyś chciała uszczypnąć i ona nie zrobi się od razu na płasko to oznacza odwodnienie też. Choć najlepiej jest sprawdzić jak to zrobiliście. To w końcu niebezpieczne. Jest taki środek na odwodnienie, z serii acidolacu chyba, ja to ostatnio dawałam synkowi jak wymiotował. Dobrze, że ostatecznie wszystko dobrze się skończyło, ale wyjaśnili co mu mogło być albo co kazali mu dawać?
Ja dzisiaj jadę ale o 14 do lekarza o ile przyjmuje bo taki głupi tydzień, to się dowiem czy to ospa, wczoraj miał tylko te 3 krostki, nie wiem czy przez noc coś wyszło czy nie, pani w żłobku mi powiedziała, że jak dziecko jest szczepione na ospę to może tak być, że ma kilka krostek ale to i tak jest ospa i trzeba postępować tak jak dziecko jest obsypane, zobaczymy co mi lekarka powie bo ja pewności nie mam, jak to ospa to też mam nadzieję, że lekko ją przejdzie.