reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2013

Maciejkaa - gdybym mogla w spokoju czekac, to bym czekala.
Ale cala rodzina mi cisnienie podnosi, od miesiaca slysze pytania "kiedy urodzisz?" i temu podobne, mamuska chce zaparcie wziac 3 tygodnie wolnego jak bede rodzic bo ona chce byc przy porodzie (ja jej za zadne skarby nie chce na porodowce, ale ona w zaparte ze musi byc bo cos sie stanie -,-) a ze jej urlop jest zalezny od mojego terminu porodu, a urlopy reszty pracownikow od jej urlopu to tez jest cisnienie zebym rodzila.. I tak wszyscy mnie wkurzaja.
A Gabi podobno byla juz "donoszona" w 36 tyg. Oczywiscie wzgledem budowy na usg.
Ja mysle, ze jesli dziecko nie jest gotowe, to nie przyjdzie na swiat i zadne przyspieszacze go z brzucha nie rusza (oprocz oksytocyny, ale mowimy o domowych metodach ;))
Poza tym jak wiesz, mialam miec cesarke, bo mnie straszyli w szpitalu juz wczesniej ze ja to naturalnie nie urodze, bo za waska jestem, a mala jest za duza do mojej budowy.
Efekt - skierowanie na cesarke nieuznane, mam sie przekatowac kilkanascie godzin naturalnie po to by doszli do wniosku ze cesarka.. bo na cud nie liczę, ze nagle nastąpi magiczny wzrost moich narządów ;)

reklama
To jest akurat normalne ze wszyscy wokół pytają ale najlepszym sposobem jest ich zwyczajnie olać. Nie ich sprawa. To Ty jesteś w ciąży i to Ty możesz się jedynie niecierpliwic a nie oni. Poza tym chyba logiczne jest ze nie masz wpływu na to kiedy poród się zacznie. Więc jeśli następnym razem będą Cie o to pytaać to odpowiedz im ze magiczna kula ci się zbiła i kurcze nie możesz teraz przewidzieć .. a to pech :-p

Quincy skoro masz skierowanie na cc to chyba nie ma znaczenia w ktorym szpitalu chcesz rodzic? Czy jest info ze w takim a takim szpitalu? Bo moze w innym szpitalu bys rodzila?

Tak, jest napisane ze do tego i tego szpitala.
Do innego mam 30 km i jest to słynny szpital w zdunskiej woli w ktorym nie zrobili cesarki mimo ze dziecko sie dusilo..
Wiec raczej sie tam nie wybieram.

jeszcze nie rodze;) leze caly czas tak jak lezalam mialo byc ktg a nie ma, brzuszek pobolewa i plamie dalej ale tak ma niby byc. teraz weekend wiec pewnie nic nie zrobia jak samo sie nie rozkreci.

Jagoda - Może dzisiaj tez sie wkrece na porodowke to bedziemy sobie lezec i narzekac na sluzbe zdrowia razem ;p Mam wizje ze jak mnie w nocy znowu zlapia te nieefektywne przepowiadajace to jade i niech mi cos zrobia, albo niech to rusza dalej, albo niech nie boli ;p

Quincy tak Cię trochę podczytuje, dopiero od kilku dni :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:i tak się domyślałam, ze jesteś z Sieradza :-) ja z miasta obok i też się zastanawiam gdzie rodzic :crazy: ten lekarz to był partacz, nie jedno dziecko marnie przez niego skończyło, on już tam nie pracuje, teraz jest podobno dużo lepiej, jak dziecko wazy powyżej 4 to od razu robią cesarkę, powodzenia

i przepraszam ze zaśmiecam Wam wątek :zawstydzona/y:

Moja nie waży powyzej 4, narazie ma 3 wedlug jednego usg, wedlug innego miesiac temu miala 3130.. i teraz zgaduj jaka duza bedzie -,-
Jednak mimo wszystko zdunska wola jak dla mnie odpada.
Lekarz z tamtad (moze to ten ktory taki numer odwalil) chcial mi robic skrobanke, bo w 6 tyg nie bylo serduszka.
Nie zgodzilam sie i w tym momencie jestem przyszla mama Gabrysi, ktora od 38 tygodni szczesliwie rosnie w moim brzuchu ;)

reklama
quincy ja też Cię podczytuję:zawstydzona/y:jestem z lipcówek;-)ja dokładnie miesiąc temu urodziłam córeczkę w Zduńskiej Woli:-)

Do góry