reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Hej Dziewczyny:)
Czy mogę się do Was przyłączyc?
Mam na imię Ania, mieszkam w Karpaczu i mam 11 miesięczną córeczkę Maję.
Forum czytuję od baaaardzo dawna, bo w sumie od urodzenia Majeczki, więc trochę Was i Wasze Maluszki już znam :)
Miłego popołudnia

reklama
witaj aniu ;) wszystkie nowe mamy mile widziane ;)

pajkaa - takie a dotyk są u mojej mamy.mały nie może się od nich oderwać :p w kółko robi im pac pac. tylko trzeba uważać żeby nie pacnął za mocno ;) a mój buntownik na nocniku tez nie chce siedzieć, przez bite 2 msc siedział w dzien w dzien robił kupę za kupą a teraz jak tylko siada, to zaczyna się wyginać, marudzić. po prostu nie ma czasu na siedzenie, skoro kupę można zrobić w biegu w pampka ;) tylko w ogrodzie nie buntuje się na kibelku.

w koncu pojechalismy do tesciów. zarnowany cały wieczor. i na dodatek psy były azmkniete w domu...nasikane, nasrane...bleeh. ale małżon sprzatał :p

Witajcie
roseann witaj, miło, że do nas dołączyłaś :-)
Ja dziś tylko weszłam się przywitać. Humorki jakieś nie takie, pogoda średnia, jakieś wredne babsko wjechało w kałużę i ochlapało mnie, cały wózek i Marcina. Zeszłam z drogi żeby mogła spokojnie przejechać, a ona "uprzejmie" zjechała i przejechała przez kałuże wrrr....
Marcin je dosyć dziwnie, jak widzi, że my jemy to samo, to ok, jak nie to nie chce jeść. Dziś usiłowałam Mu dawać obiadek...nici...dopiero M musiał jeść z Nim jedną łyżeczką echhh wiem, że nie powinno się tak robić ale....
Ja mam już dosyć tego deszczu i zimna. Ponoć w czwartek ma wrócić lato, oby...
Miłego wieczorku i spokojnej nocki!

Hej Dziewczyny:)
Czy mogę się do Was przyłączyc?
Mam na imię Ania, mieszkam w Karpaczu i mam 11 miesięczną córeczkę Maję.
Forum czytuję od baaaardzo dawna, bo w sumie od urodzenia Majeczki, więc trochę Was i Wasze Maluszki już znam :)
Miłego popołudnia

witaj wśród sierpniowych mam:)

witaj aniu ;) wszystkie nowe mamy mile widziane ;)

pajkaa - takie a dotyk są u mojej mamy.mały nie może się od nich oderwać :p w kółko robi im pac pac. tylko trzeba uważać żeby nie pacnął za mocno ;) a mój buntownik na nocniku tez nie chce siedzieć, przez bite 2 msc siedział w dzien w dzien robił kupę za kupą a teraz jak tylko siada, to zaczyna się wyginać, marudzić. po prostu nie ma czasu na siedzenie, skoro kupę można zrobić w biegu w pampka ;) tylko w ogrodzie nie buntuje się na kibelku.

w koncu pojechalismy do tesciów. zarnowany cały wieczor. i na dodatek psy były azmkniete w domu...nasikane, nasrane...bleeh. ale małżon sprzatał :p

u mnie niestety to samo...

Witajcie
roseann witaj, miło, że do nas dołączyłaś :-)
Ja dziś tylko weszłam się przywitać. Humorki jakieś nie takie, pogoda średnia, jakieś wredne babsko wjechało w kałużę i ochlapało mnie, cały wózek i Marcina. Zeszłam z drogi żeby mogła spokojnie przejechać, a ona "uprzejmie" zjechała i przejechała przez kałuże wrrr....
Marcin je dosyć dziwnie, jak widzi, że my jemy to samo, to ok, jak nie to nie chce jeść. Dziś usiłowałam Mu dawać obiadek...nici...dopiero M musiał jeść z Nim jedną łyżeczką echhh wiem, że nie powinno się tak robić ale....
Ja mam już dosyć tego deszczu i zimna. Ponoć w czwartek ma wrócić lato, oby...
Miłego wieczorku i spokojnej nocki!

czekam na to latoo :) na razie ściana deszczu u nas:(

Dzięki za przyjęcie;-)
U nas w Karpaczu średnio 178 dni w roku z opadami, więc jestem przyzwyczajona.
A co do nocnika...jakoś jeszcze nie pomyślałam żeby Majkę sadzac. Zawsze widzę jak robi kupkę, więc mogłabym ją łapac,ale sama jeszcze nie umie powiedziec, więc nie widziałam sensu. Ale chyba spróbujemy, tym bardziej, że przed kąpielą albo jak lata z gołą pupą po ogrodzie, jak jej powiem żeby robiła siusiu to pręży się, próbuję i czasem się udaje:-)

U nas nocniczek jest ok :-) oczywiście zdarzają się wpadki ;-) ale rzadko i niewielkie tzn początek kupki. Siku to różnie. Jak Marcin nie ma ochoty siedzieć, to Go nie zmuszam. Nic na siłę. Oczywiście jeszcze sam nie powie, że chce siku lub kupę ale nie zaszkodzi Go przyzwyczajać;-)
Marcin niedawno zasnął, ja niby jeszcze nie jestem senna ale pewnie zaraz pójdę spać...trzeba korzystać ;-)
Kobietki, niedługo nasze Szkraby będą zdmuchiwały świeczkę na torcie...ech jak ten czas leci..niedawno były jeszcze w brzuszkach...
Mój Marcin ostatnio wykazał duże zainteresowanie swoim siusiakiem:-) najgorzej jest na nocniku, muszę Mu coś dawać do rączek, a i tak zdarza się, że siuśki lądują za nocnikiem ;-) dziś nawet wylądowały na spodniach M he he
Mały też zainteresował się moim pępkiem....
Chyba rośnie mi maly nerwus. Jak jest coś nie po Jego myśli, to krzyczy i się złości. Dziś tak było w kościele. Z racji deszczu nie mogliśmy być na dworze. Na początku siedział w wózku i jadł paluszki, a potem spacerki. Oczywiście były schody na chór. A jak chciałam Go zabrać, to krzyk...
Zbieram się do łóżka. Życzę spokojnej nocki i miłego poranka :-)

qrcze, a a zaczynam się martwić gabciowym jedzeniem

mały wisi na cycku i nie chce jeść nic innego. dzisiaj od rana zjadł pół małej parówki dla dzieci, łyżeczkę jogurtu i pół biszkopta :/ i to niezbyt chętnie. z obiadku zje pewnie kilka łyżeczek zupy, potem może kawałek banana i biszkopta. poza tym w ciągu doby kilkanaście razy cyca. to trwa już od jakichs 2 tygodni. z wagą jest ok, waży prawie 11 kg, ma pełno fałdek. mam wrażenie że to się wiąże z ząbkowaniem. u was było podobnie ?

Hmmm... Majcia miewa takie okresy kiedy cały czas chce cyca.U nas ma to związek z ząbkowaniem i tak zwanymi "skokami", ale trwa to tylko kilka dni, nie 2 tyg.
Skoro z Małym i jego wagą ok, to pewnie jest to dla Niego dobre. Gorzej dla Ciebie.

qrcze, a a zaczynam się martwić gabciowym jedzeniem

mały wisi na cycku i nie chce jeść nic innego. dzisiaj od rana zjadł pół małej parówki dla dzieci, łyżeczkę jogurtu i pół biszkopta :/ i to niezbyt chętnie. z obiadku zje pewnie kilka łyżeczek zupy, potem może kawałek banana i biszkopta. poza tym w ciągu doby kilkanaście razy cyca. to trwa już od jakichs 2 tygodni. z wagą jest ok, waży prawie 11 kg, ma pełno fałdek. mam wrażenie że to się wiąże z ząbkowaniem. u was było podobnie ?

Andzia, my wlasnie przezywamy to samo. gorne dziaslo Sary wyglada jak jedna wielka rana: czerwone, spuchniete, az takie pomarszczone. wczoraj nawet wymiotowala pare razy, myslicie, ze to moze byc przez zabkowanie? jadla to co zwykle, dzis sie usmiecha i bawi od rana, nawet w koncu podjela proby raczkowania :-) opozniona jak Jej mamuska, ale lepiej pozno niz wcale :D. dzis tez wlasnie caly ranek na cycu, nawet kanapeczki z szyneczka nie chciala mimo ze uwielbia :/ jutro akurat mamy rutynowa kontrole u naszej pani doktore, to pogadam z nia.

Roseann, witaj Kochana :-)

reklama
roseann witaj :-)

Ja tylko się witam, młody na szczęście już zdrowy :-) Od żębów złapał infekcje gardła, a później trzydniówkę. Teraz idą te zęby jak oszalałe... Na dole mamy już prawie 4, a góra opuchnięta i coś koło jedynek będzie się przebijać.

Zmykam gotować obiad.

Miłego dnia :-)

Do góry