reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

reklama
Witajcie,
dziś pogoda ładna, Marcin dopiero wstał z dłuugiej drzemki. Siedzi na nocniku, potem jogurcik i spacerek :-)
marii jeśli chodzi o dziąsełka, to nie były bardzo spuchnięte. Przy górnych dwójkach Marcin nie dał się dotknąć, teraz jak wychodzą jedynki jest już lepiej. Muszę stwierdzić, że dolne 1 łagodniej wychodziły.
Neftis kliknęłam :-) świetne zdjęcie, życzę powodzenia w konkursie :-)
Miłego dnia!

marii, u nas dolne dziasla nie byly wogole spuchniete, ale gorne od miesiaca tak. Przez ten okres nie dal sie do gornych dziasel dotknac. Bylo tez widac biale krechy. Teraz krecha zostala po prawej stronie, takze czekamy na koljnego zebola. Gdy dolne wychodzily to plakal niemilosiernie. Przy gornych prawie wogole nie zauwazylismy kiedy wylaza, bo nie plakal. Tylko torszke bardziej marudzil, ale bardziej wygladalo to na marudzenie ze zmeczenia niz z bolu. No i przy gornych i dolnych calkowicie zniechecenie do jedzenia. :/ Ledno zjadl pol kromki chleba z polawa zupki. Stalego jedzenia tez bardziej poskubie. Wezmie z 6 porcji ziemniaczka 3 mieska, 3 warzywek innych i na tym koniec obiadu. Kaszy zjada ok 140 ml x2, mleka 100 ml i tyle z jedzenia na caly bozy dzien. No i znow spadl na wadze...

neftis, "kliklam". ;)

Ostatnia edycja:
Neftis - klikniete:-) powodzenia w konkursie zyczymy:-)
koralowa,agulek dziekuje za wskazowki dotyczace zabkowania:-)
a my dzis mielismy jeszcze jednego maluszka u siebie 3 tygodnie mlodszego kuzyna Miloszka,poltorej godziny i wymieklam z 2 takich brzdacow oczy dookola glowy jeden spiacy to drugi akurat placze bo cos chce albo cos sie stalo:szok:

Witam, staram się nadrabiać zaległości ale widzę , że się dzieje :D już kroczki, mali samobójcy skaczą z łóżek, ojej! Moja Wiki ma za sobą 3 upadki;/ w tym jeden był tak poważny, spadała głową w dół, ja zaczęłam ją łapać, wyszło jeszcze gorzej, bo wylądowała prawie ze skręconą główeczką i dziwnie wykręconą rączką na podłodze, jak ją odwracałam to zaczęła się tak dziwnie trząść, od razu krzyczałam do mojego Leszka "dzwoń po pogotowie natychmiast!" ale po chwili uspokoiła się i nic się na szczęście nie stało... Ale efekt całej akcji jest taki, że zdjęliśmy wersalkę z tej skrzyni, skrzynia wyniesiona do garażu a śpimy tak jakby na materacu. Nie jest to mega wygodne bo w ciągu dnia Małą przewinąć czy coś to muszę się ciągle schylać, ale ostatecznie lepsze to niż ryzykować poważny uraz... jeśli macie podobne obawy, może tymczasowo również zdejmijcie górną część ze skrzyni? Jeśli się da... teraz mam spokój ducha :)

I ja Neftis kliknęłam:)

Co do ząbków to u mnie dopiero niemal równocześnie pierwsze dwa dolne się przerżnęły i z każdym dniem są coraz większe:)

Pozdrawiam Miłe Mamusie, fajnie do Was wrócić:)

Witajcie,
Marcin drzemie, więc mam chwilę na bb. W końcu mam schody w nowym domku i mogę normalnie wejść na pięterko :-) W piątek przyjeżdża mojego M brat i będą krokwić dach....a potem to już z górki....
Marcin trochę marudzi w związku z zębami. Wczoraj mieliśmy mały spacerek z nianią. Powoli się "przyzwyczajamy" ;-) na razie ze mną, a od ok połowy września ja będę "znikać" na coraz dłużej. Wczoraj też już nie dawałam cyca po obiadku. Do wieczora Marcin nawet to dzielnie zniósł, a mi pierś nabrała dosyć sporo pokarmu. Muszę powoli odzwyczajać tego mojego Cyca od karmienia piersią, przynajmniej w dzień. Ciekawe jak mi pójdzie?!;-)
Miłego dnia i jutrzejszego Święta!

Witajcie Dziewczyny:)
ja tylko na chwilkę bo mam pilną robote do zrobienia:)
mamy już wszystkie badania, usg i posiew moczu wyszły ok, a morfologia wykazała obniżoną ilość żelaza we krwi, pozostałe parametry były wporządku:) narazie przez miesiąc Jaś ma brać żelazo i po miesiącu mamy się zgłosić na kontrolę:)
Dziś Jasio razem z paniami w żłobku zrobił dla taty prezent:) laurkę o raz swoją pierwszą pracę z masy solnej:) oczywiście tata dumny ze swojego synka:) i chyba wkońcu też wychodzą nam zęby bo Jasiu ma dołeczki w miejscu dolnych jedynek i dwójek:) ale tak naprawdę w te zęby to uwierze jak będzie je widać:)
Miłego długiego weekendu:) ja niestety w piątek musze iść do pracy...

reklama
Witajcie,
ja na chwilkę, niedługo przyjadą goście. Odstawianie Marcina w dzień od cyca idzie ok. Dziś musiałam się "wydoić" ;-) nie cieszę się na zapas ale jak tak dalej pójdzie, to będzie super :-)
Górna jedyneczka już prawie jest, czyli mamy już prawie 5 zębów ;-)
Teraz idę na kolację, Marcin zajada kanapkę z tatusiem :-)
Neftis kliknięte.
Madzia cieszę się, że z Jasiem ok :-) a w pracy czas szybko zleci i będzie weekend :-)
Miłego weekendu, a tym co pracują miłej pracy!

Do góry