reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

reklama
hej dziewczyny, Strasznie dawno mnie tu nie było, nawet poczytać nie miałam czasu. Teraz tez tylko na chwilke wpadłam i egoistycznie dwa słowa o sobie. Basia ma już 6 zębów, kolejne 2 w drodze, ama siada, raczkuje do tyłu i w ogóle wszedzie jej pełno. Strasznie dużo gada po swojemu, ostatnio ma faze na pa pa i potrafi tak pół spaceru papać do wszystkiego, a juz jak ktos na mija :-D to użmiech i pa pa pa :-) A tak poza tym firma ciągle na rozruchu, tak sie wydaje ze ciach mach i działa, a tu ciągle cos. Zreszta przy małym dziecku i opiekunce na dorywczo to ciezko cos popracowac. Od wrzesnia albo żłobek albo opiekunka na 3/4 etatu - zobaczymy na co nas bedzie stac, bo na razie bida az piszczy(same inwestycje), a to tego kredyt we franku :no:. Ech ale nie bede biadolić, bo mamy lato i choc dzis pada to jak jest ciepło to życie wydaje sie łątwiejsze. Buziaki dla wszystkich mamć i dzieciaczków. Moze niedługo znajde chwile zeby poczytac, ale nie ma szans abym nadrobiła. Ściskam mocno i życze udanych Wakacji tym które niedługo wyjeżdżają, uważajcie na siebie i korzystajcie z życia bo sie nam należy;-)

pajkaa - my pewnie weźmiemy zapas słoiczków, poza tym nasz bąbel wcina podobne jedzenie do nas. na rybkę pewnie chętnie też pójdzie ;) bez przesadyzmu, wszędzie są sklepy, można kupić jedzenie dla dziecka.

luizka - budowlana w maksymilianowie, to od razu za niemczem ;)

pajkaa - my pewnie weźmiemy zapas słoiczków, poza tym nasz bąbel wcina podobne jedzenie do nas. na rybkę pewnie chętnie też pójdzie ;) bez przesadyzmu, wszędzie są sklepy, można kupić jedzenie dla dziecka.

luizka - budowlana w maksymilianowie, to od razu za niemczem ;)

Andzia ale moj je gotowane przeze mnie nie lubi słoiczków....

Pajkaa może po prostu zrób zapasy i zawekuj :-) będziesz miała swoje gotowane, a przez drogę się nie popsuje.
Dziś Marcin mnie zadziwił, szedł za 1 rączkę, nagle się puścił i poszedł....ja w szoku, nawet nie zdążyłam policzyć kroków, ale było ich pewnie z 8. To już 3 Jego próba samodzielnego chodzenia i najdłuższa :-) jestem taka dumna z mojego Skarba :-)

Pajkaa może po prostu zrób zapasy i zawekuj :-) będziesz miała swoje gotowane, a przez drogę się nie popsuje.
Dziś Marcin mnie zadziwił, szedł za 1 rączkę, nagle się puścił i poszedł....ja w szoku, nawet nie zdążyłam policzyć kroków, ale było ich pewnie z 8. To już 3 Jego próba samodzielnego chodzenia i najdłuższa :-) jestem taka dumna z mojego Skarba :-)

gratuluje:)

agulek, to nasze chlopy jak blizniaki! :D Mojemu dzis wyszla lewa gorna jedynka, prawa idzie za nia, wiec na dniach wyjdzie. A z chodzeniem... moj dzis sam zrobil do mnie sam jeden kroczek! :D

lilianka, to ja ostatnio takie obiady dla naszej 3 robie. ;)

andzia, trzymam kciuki za dzialke. :) I pozytywnie zazdroszcze upatrzenia sobie wymarzonej ziemi. ;)

andzia - my rowniez trzymamy kciuki za dzialeczke oby wszystko bylo po Waszej mysli:tak:
koralowa,agulek - mocno mialy Wasze dzieciaczki popuchniete dziaselka przy tych gornych zabkach,bo ja mojemu ogladam ale nie chce mi nic pokazac i protestuje strasznie jak mama chce cos tam sobie przyuważyć ;-) stanelo na 2 dolnych jedynkach a znow jest niespokojny malo je i tak sie zastanawiam czy kolejne zabki nie sa w natarciu:-)
Co do jedzonka to nasz sloiczki i normalne jedzenie mniej doprawione,ogolnie je wszystko co sie mu da tyle tylko ze teraz jakos w malych ilosciach mam nadzieje,ze to przez zabki:tak:
Milosz skonczyl w niedziele kurs i dostal dyplom malego plywaka jak bedziemy mieli zdjecia to pokażemy jak sobie radzil w wodzie:-) i tak jak wiekszosc z Waszych dzieciaczkow puszcza sie i robi pojedyncze kroczki;-) a i w niedziele rano mielismy pierwszy "wypadek" obudzil nas krzyk naszego szkraba,ktory spadl nam z lozka:zawstydzona/y::szok:

moje syniątko jak na razie samo stało przez chwilę. Jak czuje, że go puszczam to od razu siada na doopkę ;) ostrożny jest w kwestii chodzenia, ale przy krawędziach kanapy zasuwa bez problemu.

a co do spadania z łóżka, to Gabu naumiał się z niego po prostu zsuwać , ustawia się tyłem do krawędzi, najpierw nogi a potem reszta, dupką na podłogę i zasuwa gdzie chce.

a działka hmm...okazało się, że jest o 20% droższa niż w pierwotnej ofercie, ale mieścmiy się w 100 000 zł. Jest to nadal najtansza oferta w tej miejscowości, więc na dniach składamy ofertę. dzisiaj bedzie wielkie poszukiwanie najtanszej oferty bank :)

reklama
Do góry