reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

hejka
ja tak na chwilę, bo jutro rano wyjeżdzamy i nie bezie mnie prawie 3 tyg. : Chciałam złozyć wam Najlepsze życzenia z okazji Świąt Wielkanocnych, żeby dzieci były zdrowe i się nam dobrze rozwijały i dawały dużo radości.

u nas małą tak od 2 tyg chora, najpierw był katarek i kaszelek i lekka gorączka, potem przeszło i od niedzieli znowu karat, kaszel i oczy zaropiałe - wczoraj byłam znowu u lekarza i dostała antybiotyk ( Summamed), clemastin i Biodacynę do oczek, jest wyraźna poprawa juz po jednej dawce antybiotyku. Kurcze akurat na Święta mała chora , a my jedziemy na drugi koniec Polski, ale z noclegiem u kuzynki w Warszawie. Potem zostaje u mamy tydzień.

Poza tym mała wreszcie podnosi dupkę i przyjmuje pozycję na czworaka, i się giba. Siedzi ładnie i się dużo bawi na dywanie. kojec już jest be. Skończylyśmy nocne karmienia, ok 20 je kaszkę łyżeczką i lulu a potem pije tylko wode 1-2 razy w nocy i śpi do 6-7 i pije wtedy mleko. Polecam butelki NUK - i butelki i smoczki babydream z Rosemanna - kompatybilne z Nukiem. mają tez takie opakowanie termiczne w które wejdzie butelka TT i inne szerokie.

Zębów dalej brak ale ślini sie masakrycznie i te katarki, więc moze wkrótce.

miałam kupić spacerówke Delti dot, ale odkupiłam od kumpeli Chicco Multiway ( ja kupiłąm jakąś wersję Lollipop) i jestem bardzo zadowolona. jakby ktoś szukał opinni:) duże kółka jak na spacerówkę, bardzo stabilna, na okrycie na nóżki podbite polarkiem i do tego jeszcze jakby wyściółka całego wóżka co tworzy razem taki śpiwór na zimę, i jest to dośc spore więc na 1,5 roczne dziecko spokojnie wystraczy. pałąk z przodu też ma.

wco tam jeszcze?

widze że wasze pociechy rosną jak na zdrożdzach, Lilka teraz trochę przystopowała, wazy ok 9 kg , rozmiar 74-80

To pozdrawiam was serdecznie i Wasze Pociechy:) PA

Ostatnia edycja:
reklama
Marianna - udanego wyjazdu no i oczywiście zdrówka dla malutkiej ;) fajny wózio ;)

agulek - gratulacje z okazji kupki :p to jest właśnie to, wyczuć moment. jak bedziesz tak robic czesciej to mały w koncu skojarzy do czego jest kibelek ;)
a co do odstawiania od cyca to niech się pukną w głowę :p im dłuzej sie karmi tym lepiej. ja mam zamiar karmic gabulca co najmniej do roczku, a jak da radę to i dłużej. tez słysze "dobre rady" i zdziwienie dlaczego tak długo karmię. otóż cyc to najlepsze co mozna dac maluszkowi na start. znajomy lekarz mowil, ze najlepiej karmic do "całkowitego" rozszerzenia diety, czyli nawet do 2 lat. wszelkie nowe składniki pod osłoną maminego mleka są łatwiej przyswajalne i dziecko jest mniej narazone na alergie lub nadwrazliwosc na składniki pokarmowe. nie słuchaj, tym bardziej ze jak piszesz sami nie jestescie na to gotowi.

witam się
nocka masakra spałam moze z 2 godzinki... jak to nie zeby to ja sie podaje do dymisji :D

Andzia no to super młody zrobił Wam w kosciele jajca:p

Agulek gratuluję zjedzonej zupki i kupki

Andzia zgadza się moj sam się odstawił... nie chciał cyca i koniec i przecież go nie zmuszę...a chciałam go długo jeszcze pokarmić, ale cóż życie weryfikuje nasze plany :)

MiriannaK wózio super :) zdrówka dla malutkiej i szczęśliwej podrózy.

PAJKA prosze cie napisz mi jak Sebuś z kupkami po tym Debridat bo whydaje mi sie że mu dawałaś ?

tak dawąłam bo nie robił kupek po 7 i wiecej dni. Powiem Ci, ze unormowalo się chyba dopiero 5 dnia od pierwszej dawki debridatu. Potem przez 5 dni podawałam po 2x dziennie potem zmniejszyłam na 1xdziennie a potem odstawiłam i wszystko wróciło do normy. A u Was problem kupkowy jest??

Witajcie Dziewczyny,
Marcin drzemie, ja na chwilę na bb. Czuję się już nieco lepiej ale gardło drapie mnie jak ciort...no i najgorzej się czuję rano :-( Marcina sadzamy co jakiś czas na nocniku, nawet kilka razy było już siku :-) nic na siłę, jak nie chce siedzieć, to nie:-) wiem, że to na razie kwestia wyczucia momentu ale niech się przyzwyczaja ;-)
Pajkaa jak minęła nocka? A co się dzieje? Sebuś płacze, czy po prostu nie śpi? Niech to szybko minie:-)
Miłego, słonecznego dnia!

witajcie :-)
Mały śpi, więc mam chwilkę czasu i za chwilę idę robić obiad.
Dziś u mnie pogoda piękna :-)
Pajkaa współczuję nocki :zawstydzona/y:Oby się u Sebusia to zmieniło. U nas (odpukać) może była 1-2 nocki od urodzenia co nie były przez nas przespane.
agulek80 fajnie, ze sadzasz małego na nocnik, z czasem się przyzwyczai. Ja nawet nie próbowałam, jakoś za mały mi się wydaje. Noi mój jeszcze nie siedzi stabilnie.

Czy wasze dzieci już same siadają, tzn z pozycji do leżenia? U mnie nie :zawstydzona/y: Jedynie jak go posadzę, ale i to mały nie siedzi jeszcze za dobrze. Trochę się martwię. Ja wiem, że on idzie wolniejszym tempem od innych dzieci, bo jak Was czytam to mój jest do tyłu :-(

panienko mój Wojtus tez jeszcze nie siedzi samodzielnie, i tez uważam ze na nocnik jest za mały, wczoraj u lekarza pani dr powiedziala że ma jeszcze czas żeby siedzieć calkiem sam także chyba nasze zmartwienia są wyolbrzymione.
ja jeszcze nie przespałam ani jednej nocki a ostatnio to masakra, dziś o 4 rano zrobil nam pobudke az w końcu o 5 położyłam go razem ze mną i usnął. jak idzie spac o 20 wieczorem tak o 4-5 budzi się na pogawędkę. oczywiście wcześniej czyli ok 1-2 też się budzi na jedzenie.
I u nas nadal brak ząbków ale nie panikuje.
na świeta wyjezdzamy, ciekawa jestem jak mały zniesie 3 godz w aucie bo on normalnie nie wysiedzi pól godz w bujaczku.

Pajkadziękuje , tak u nas problemy z kupami od 3 mca ,a jakie dawki dawalas pamietasz moze ? i czy nie było żadnych innych sensacji ?mnie lekarka kazała dać 3x 2,5 ml

reklama
panienka Marcin siedzi stabilnie, sam z leżenia prawie siada tak bokiem, a na nocniku Mu się podoba :-) oczywiście na razie jest to forma obycia się z nocnikiem. Na poważną naukę sikania i kupki do nocnika będzie jeszcze czas ;-)
Dziś nie chce jeść obiadu...echhh spróbuję za jakąś godzinkę, może coś zje....

Do góry