reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Hej, hej, kurde pisałam, pisałam i zeżarło, zapomniałam skopiowac w trakcie. Wiec krótko:
Madzia 83, stestuje wiec Reala jeżeli chodzi o pileuchy, faktycznie tam payback działa! dzieki :)
Lea, gratuluje 1/2 roczku:)
I to tyle musze spadac bo jest wyjczyk,ech... buziaki dla Wszystkich

reklama
MaDZIunka90210 sliczne te czapeczki! MASZ WIELKI TALENT

Amoja po tym chyba sloiczku calym taka kupke dziwna zrobila nie juz taka wodnista jak zawsze ale taka no normalna kupe:D Chyba tak powinno byc? skoro zaczyna jesc inne rzeczy?

Uff, juz po wyjczyku i po chlapu chlapu, wiec jeszcze na chwilkę wpadam!
Madzia 83, i tak bym sienie wybrała bo ja zaziebiona, a M dopiero pojutrze da rade podjechac wiec trudno,moze znowu rzucą za jakis czas - daj znaka jak bys wiedziała ;-), bo do reala mamy kawałek, a co do paybacka to ostatnio wymienilismy punkty na.. patelnie:-) bardzo fajną zresztą i dużą
Dobra ja zmykam na gripexa i do wyrka, życze dobrej nocki Wszystkim, hejka

Witam . Ja tylko na chwile jeszce ostatnie 2 dni u tesciow dzis skaczylismy malowac jeszce tylko w przyszlym tyg przywioza meble do nas i bedzie git:) Małego pokoik juz gotowy tylko lozeczko w czwartek przewieziemy. Przez jakis czas nie bede miala neta wiec jak podlacza to sie odezwe. Mały ciagle siedzi z babcia albo moja mama a my z M urzadzamy....az mi go zal jak tak jade ...no ale jeszcze 2 dni:)Poczytalam was troszke ale nie dma rady sie odniesc :( U nas rechabilitacje zakonczone skaczylo sie jezdzenie....:)Jak bede miala czas to sie odezwe buzka;*

Mały juz prawie cycka nie dostaje . rano butla ok 10 kaszka pozniej troche mleka albo herbatka ok 16 obiadek +herbatka po kapieli butla i w nocy do 2x butla:)

Marinna- u mnie tez od 2 tyg maly pije butle i tez nuk:)

czecz dżeczyny ;)

ja tylko na chwilkę, przelotem, czytam, ale nie mam czasu odpisać :/ sesja mnie przytłacza, ostatnie dni na skończenie zlecenia...a do tego Gabulec od kilku dni jest masakrycznie rozbrykany. wczoraj od 19:00 próbowałam go uśpić, a on marudził, płakał za zmianę z wygłupianiem się no i zasnął o 1:00 !! a potem pobudka co godzinę :/ i tak podobnie jest od 3 dni :/ dzisiejsza no ulga...jeszcze dosypia.
a no i znowu kupowy zastój, 2 dni, dopiero wczoraj strzelił wieczorem kupulca, no i oczywiscie po kąpaniu jak miał czystą i pachnącą pupę :p

koralowa - nr 2 ;)

GSC - U nas zębol dalej nic :/ ale spokojnie, niektórym maluchom wychodzą szybciej, innym później. ale szukajmy uważnie, bo jeszcze nam sukienka przejdzie koło nosa :p

Pajka - ząbkowe gratulacje!

Gosia - kuzynka rok temu brała kredyt w Nordei, trwało to jakiś miesiąc, najpierw 2 tyg. weryfikacja, potem musieli donosić jeszcze jakieś papiery, ale jak juz dostali decyzję to kasa szybko było na koncie. ale to rok temu to jeszcze były zaostrzone warunki kredytów. my się również przymierzamy, ale na działkę. ale najpierw musimy autko społacić.

stwierdziliśmy, że mieszkanie zupełnie się nie opłaca, u nas takie 3 pokojowe w takiej w miarę okolicy, nowe ok 300 - 350 tys. i teraz spłącać kredyt, do tego czynsz hmm...wujas własnie konczy budowę, fakt że działkę mieli juz wczesniej, no i duuużo rzeczy sam robi bo to taka złota rączka, ale za prosty dom 118 m2, z dachem dwuspadowym, wyszło mu 270 tys. pod klucz. nawet jak doliczy się do tego działkę ok 100-120 tys. to dom bardziej się opłaca niż mieszkanie. nie licząc tego ze ma się kawałek ogrodu, garaż i o wiele większą przestrzeń. oj marzy mi sie taki własny domek...ale jeszcze to potrwa...

no to idę coś zjeść i...do pracy :/

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny,
ja tylko na chwilę, bo jakoś nie mam weny :-( po wczorajszej wizycie u gina jestem nieco podłamana. Co i jak napisałam w temacie "przytulanko .." Marcin znowu stęka i nie może zrobić kupy, tym razem nie wiem po czym :-( jedyne co mi przychodzi do głowy to jabłko z jagodami...na szczęście mam śliwki, więc Mu dam.
Przepraszam, że tak egoistycznie ale może później poprawi mi się humor i napiszę więcej.
Miłego dnia!

Jeszcze nie wiem co i jak z głosowaniem na Marcina, więc jak możecie, to głosujcie, dzięki:
Marcin | Galeria dzieci | BoboVita - Zawsze z Tobą, Mamo!

witajcie
a my dzisiaj szczepienie brrr, zawsze po szczepieniu dałam młodemu cycucisia na ukojenie bólu a dzisiaj co dupa blada butla będzie :(

z tym lidlem to tak zawsze jest rzucają bardzo niewielkie ilości więc trzeba z samego rana iśc a i tak nie zawsze się uda

andzia trzymaj się dzielnie sesja wkońcu kiedys się skończy , a kupno mieszkania czy budowa domu hmm no rzeczywiście koszta są może i porównywalne choć wszytsko zależy od tego jak się buduje na sbudowa domu wyszła strasznie dużo kilka razy więcej niz twojego wujka , niestety wszytsko robiły ekipy i budowalismy się bardzo szybko 17 mcy a no i dom tez trochę większy mamy
pajka gratulacje za ząbkowanie
Bombusiu płakać za rehabilitacją, :szok: no szalona jesteś :) ;-)
gsc Oliwka na zdjęciu wyszło super , nie przejmuj się ale doskonale się rozumiem , moja mama uzyła takiego samego określenie na Gabrysia jak kiedys jej posłałamzdjęcie ojej ale sie jej dostałao tak się oburzyłam :)
a ja kupiłam kubek niekapek NUKA pani mi bardzo w sklepie zachwalała bo silikonowa końcówka więc podobna do smoczka w butelce , młody już troszke popija

Ostatnia edycja:
Witajcie Dziewczyny:)
GSC mam nadzieję, że Oliwka już ma mniejszy katarek i wczorajsze zakupki sie udły:) A co do ząbków to faktycznie różnie jest, ja miałam pierwsze w wieku 10 miesięcy i zawsze bardzo dbałam o zęby a mam bardzo słabe:( za to mój brat pierwsze ząbki mial w wieku 4 miesięcy i do dziś nie ma większego problemu z zębami:).
Pajka Gratulację z okazji drugiego ząbka:) Sebuś goni Alanka:)
Bombusiu Fajnie że rehabilitacja skończona:) Nasz Jaś też w leżaczku siada oparcie ma ustawione też tak na pół leżąco ale, siłuję się i podnosi:), ja od jakiegoś czasu pamiętam o zapinaniu pasów, bo mały nauczył się mocno bujać i jakby był bez pasów to by z leżaczka wyleciał:) Powodzenia w ćwiczeniach, ja nie mogę się zmobilizować:zawstydzona/y:.
Gosia ja bym spróbowała z tą pracą, a potem wszystko się jakoś uloży:) Antosiowi z babcią źle nie będzie:). A co do kredytu to ja brałam 2 lata temu i praktycznie wszytko zalatwialiśmy przez dewelopera od którego kupowaliśmy mieszkanie, musiałam dostarczyć tylko zaświadczenie o zarobkach oraz moje umowy o dzieło. Na decyzje banku czekałam jakiś miesiąc. No i gratuluję samozaparcia w ćwiczeniach na siłowni:) zobaczysz szybko pozbędziesz się kg:)
Koralowa mi też to drugie bardziej się podoba:)
Lobelia jak będę wiedziała to dam znać:)
Luizka super że tak szybko Wam idzie z wykańczaniem:) i że w czwartek już będziecie mieszkać u siebie:)
Andzia to nie masz teraz lekko, ale dasz radę:) dzielna z Ciebie kobietka:) My za nasze mieszkanie też zapłaciliśmy 350tys, wiem że za to można by dom postawić, ale działki w naszej okolicy to przynajmniej z 200tys kosztują albo i lepiej:) więc dlatego kupiliśmy mieszkanie, mamy prawie 70m2, ale każdy kto nas odwiedza to myśli że jest większe:) no i mamy wlasny ogródek, w kwietniu posadziliśmy na około tujki i teraz będziemy czekać aż nam urosną to nas trochę zasłonią:) tu kilka fotek z lipca naszego ogródka:) po 3 miesiącach już ładnie wyglądał bo w marcu to była tylko ziemia bez trawki nawet:) IMG_7903.jpgIMG_7907.jpgIMG_7906.jpg
Agulek straszne że źle Cię z szyli, zobaczysz po zabiegu już wszystko będzie dobrze. A problemy kupkowe Marcinka będą po jagodach bo one też zatykają i podaję się je przy biegunce.
Natka to powodzenia na szczepieniu i fajnie że Gabryś zaczyna pić z kubka, ja Jasiowi ostatnio dalam pusty to sobie wziął w raczki i tą końcówkę wkładał do buzi i chyba też mamy Nuka
No a my zaraz będziemy jeść obiadek i potem na spacerek ale pogoda jakaś kiepska i wieje:/

reklama
Gosiu my braliśmy kredyt w lipcu zeszłego roku. Korzystalismy z usług doradcy. Bardzo go polecam. Bardzo zależało nam na czasie, złożylismy wnioski do 4 banków i w ciągu 3 tygodni mielismy pozytywną decyzję w 3 - 2 w złotówkach, 1 w Euro. My jednak kupowaliśmy mieszkanie z rynku wtórnego. Na początku myslelismy o budowie, mamy nawet ziemię, ale bardzo zależało nam, żeby mieszkać blisko centrum, a ziemia to heeeektar od centrum na uboczu i zdecydowalismy się na mieszkanko w centrum.

Agulek współczuję tego zszycia. Ale tak sobie myślę że może byś poszła jeszcze do innego gina? Z dośiwadczenia wiem, że diagnozy lekarskie mogą być baaaardzo różne...

Madziu przepiękny ogródek. W takich chwilach żąłuję naszego uporu z tym mieszkaniem w centrum, no ale cóż, cos za coś... :-) wszystko ma swoje plusy i minusy :-)

Do góry