Natko Mikołaj ma skazę białkową i kleik podaje, tzn. od czasu do czasu, bo go zapycha, no i jak dotąd, nie zauważyłam wpływu na dłuższy sen... Dzięki za info o foteliku. Jak kupić to sprawdzony :-) Jedyny minus to ten, że takiego fotelika już się do stelaża nie wepnie, a szkoda, bo ja z tej opcji na zakupach wielokrotnie korzystałam...:-(
Natko nie przejmuj się leniuszkiem wychodzącym z Gabrysia. Mikołaj długo nie podnosił głowy, lekarka w przychodni mówiła że leń, aż w końcu skierowała do neurologa, ten stwierdził, że wszystko ok. i kłaśc małego na brzuchu a będzie dobrze. I pare tygodni później Mikołaj dostał więcej sił i nagle z dnia na dzień zaczął nie tylko podnosić głowę, ale też stać na łapkach, przewracać się z brzucha na plecy, a teraz już ćwiczy przewroty z pleców na brzuchJ Teraz poszło hurtowoJ Każde dziecko ma swoje tempo :-)
Izunia dobrze że znaleźliście powód alergii. A o psiaka nie ma co się martwić, będzie miał dobrze i przecież możecie go odwiedzać J
Koralowa Mikołaj dostał tylko jedną dawkę szczepionki na rota, drugiej już nie daliśmy, bo przed pierwszą kolki bardzo się pogłębiły. Teraz z perspektywy czasu żałuję, że w ogóle tę pierwszą daliśmy. Podobno ta szczepionka jest tylko na kilka szczepów rotawrusowych, tj. tych dotychczasowych, a już jest wiele innych zmutowanych i mały jak ma się zarazić to i tak się zarazi. Lekarz mówił, że warto szczepić w przypadku jak dziecko ma iść do żłobka i będzie miało kontakt z wieloma dziećmi. My w końcu zmieniliśmy zdanie i zdecydowaliśmy się na nianię, dlatego też stwierdziliśmy że nie będziemy ryzykować po raz kolejny dolegliwości żołądkowo jelitowych, skoro dopiero co minęly mu kolki, no i nie zaszczepiliśmy drugą dawką. Teraz będziemy szczepić na pneumokoki, to mipoleciło już 2 pediatrów, powiedzieli, że na to warto i wg nich te szczepienia powinny być obowiązkowe, bo zabezpieczają przed wirusami które wywołują m.in. zapalenie opon mózgowych, zapalenie ucha i inne.
Bombusiu Furagin to nie antybiotyk.