reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2010

reklama
Lea, Bombusia - nasz maluch już kilka tygodni temu odkrył moc krzyku i pisku :p jak na razie najbardziej krzyczał na teściową :D :D :D teraz już mu troszkę przeszło i jest fiksacja na punkcie didididi i bulgotanie, szczególnie jak dostaje jakieś jedzonko. Wtedy jest bulgot z wyrzutem :p

poza tym ząbkujemy na całego. Dziąsełka opuchnięte, dziecię marudnę wkłada do buzi co się tylko da, eskalacja ślinotoku i leciutko podwyższona temperatura.

a ja siadam do dziobania...kończy się semestr więc zwaliły się wszystkie zaliczenia, kolokwia itd...już mam dość...

Lea - herbaty za nic nie chce pic, no moze troche po poludniu, watpie aby udalo sie go w nocy oszukac ;(, co do tej porannej kaszki, to dajemy ja na wodzie, aby nie dawac mleka (przez ta skaze), a nie mamy specjalnego, bo w Pl stwierdzili, ze moge mu podawac to HA. dziwne to troche, bo przeciez przy skazie powinno sie pic specjalne mleko, ale nie wiem jakie jest tu, a nie chcialam z Pl wozic, bo juz zawsze musialabym stamtad zamawiac - bez sensu. dlatego czekam na ta srode. po poludniu dostaje seserek owocowy. kurcze, patrzac tak calosciowo, to on wcale za duzo nie je. nie wiem...

nasz tez nauczyl sie piszczec, ale nie robi tego czesto :)

Echh mam już dość dzisiejszego po południa...głowa mi pęka, obiad mi nie wyszedł tzn sos jakiś kwaśny (pierwszy raz coś takiego mi wyszło), kasza niesolona:crazy:ale łącznie na szczęśnie jakoś to zjadliwe....wszystko przez to, że Mały dziś marudzi...mało spał...na spacerze ok 1,5 h, wcześniej 10 min, niedawno z 30 min:szok:teraz było chwilę spokoju ale już marudzi:no: na dodatek od kilku dni ktoś sobie robi żarty i dzwoni z ukrytego numeru, a jak odbiorę, to się rozłącza:wściekła/y:
Co do piszczenia, to Marcin też wie co to jest;-)też krzyczy i się złości:szok:mały terrorysta;-)oki lecę do Niego...

Dziewczyny wiem, ze moze to dziwne pytanie ale powiedzcie mi kochane, czy jak dziecko ząbkuje to ma białe czy czerwone dziąsła ?
Według mnie Julce cos tam zaczyna sie dziac, dziąsła spuchniete, jakies białawe, lekki stan podgorączkowy cały czas, ślinotok ( zupełnie tak jak u andzi1987) a lekarka twierdzi ze jeszcze nic :( zgłupiałam juz :-)

ticker.php

ticker.php

Dziewczyny wiem, ze moze to dziwne pytanie ale powiedzcie mi kochane, czy jak dziecko ząbkuje to ma białe czy czerwone dziąsła ?
Według mnie Julce cos tam zaczyna sie dziac, dziąsła spuchniete, jakies białawe, lekki stan podgorączkowy cały czas, ślinotok ( zupełnie tak jak u andzi1987) a lekarka twierdzi ze jeszcze nic :( zgłupiałam juz :-)

ticker.php

ticker.php

U Hani w miejscu gdzie wyszedł ząbek dziąsło bylo białe,jakby spuchniete,taki babelek.Z drugiej strony ma to samo i czuje ząbek pod skórka.

rozalka no to juz wszystko wiem :-) wynika z tego ze moja mała bedzie wyglądała jak wampirek, bo idą jej chyba najpierw dwójki na dole, ja tez tak ponoc miałam :)

ticker.php

ticker.php

Hej, nie było mnie pare dni. Nawet nie zdążyłam poczytac Was, tylko przejrzałam po łebkach. Miałam w weekend tesciów. Szkoda gadac. A dzis poniedziałek. Zawsze ciezko tydzien zacząć bo zostaje sama na całe dni, a przez weekend zdąze sie odzwyczaić wiec potem sie przestawiam.Nie lubie tych poniedziałków. Pozdrawiam:-)

reklama
Bombusiu , Andziu dziewczyny ja mam nadzieje ze te krzyki to chwilowe matko kochana oby:szok: bo jak nie to mi rosnie niezly charakterek :no: u naszego terrorysty! no ale co sie dziwic zodiakalne lwy nam sie urodzily ja juz ma dwa lwy w domu bo M tez z sierpnia i tez ma charakterek:baffled: troche mnie to martwi bo nie dosc ze moje dziecie daje mi popalic od poczatku to jeszcze do tego takie fochy pokazuje teraz, moj M wczoraj wielkie oczy zrobil jak zabral na sekundke gryzak mlodemu zeby oplukac woda a ten w taki ryk ale wiecie taki wredny pt. oddaj to jest moje!! no i jak tu postepowac z takim dzieciem nie mam ochoty na takie ryki,krzyki :crazy: ja nie biore oczywiscie go za kazdym razem na rece ale on jest uparty i potrafi sie tak wydzierac baaaardzo dlugo sasiedzi na nas juz dziwinie patrza:sad:

Ribko nalepiej wlasnie z lekarzem pogadac, tez nie mam pojecia jakie mleko przy skazie tutaj trzeba:no:. no i jak nie chce herbatki to pewnie ze go nie oszukacz . widzisz moj wypija 3 x po 230 ml mleka , do tego obiadek 190g, i owoce na podwieczorek. on dawno "zrezygnowal" z nocnego mleka ciekawe od czego to zalezy u nas moze tak jest ze on poprostu po calym dniu "terroryzowania mamusi" jest padniety :sorry2:

Andzia no to bedziemy 3maac kciuki jak bedziesz zaliczac;-)

Agulek kochana ja wlasnie przez mojego terroryste to w kuchni :no: nic a nic nie gotuje bo moje dziecie w dzien to max 1,5 godziny spi :baffled: i to jeszcze dzieli sobie na dwie drzemki o sprzataniu to juz wogole nie mysle , odkurzam codziennie ale to tez z mlodym w nosidle

Do góry