reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam z ranka! Pospałam trochę, teraz się zbieram na wizytę. Zobaczymy co tam Doktores wymyśli.

Niuunia super, że już jesteś. Dużo zdrówka dla Ciebie i Maleństwa!

Ciamajdko i jak tam. A pamiętasz jak ja pisałam o bólach jakby na koopę. To pewnie masz to samo. Tylko moje przeszły a Twoje mam nadzieje że przechodzą, ale w porodowe, albo jeszcze lepiej że już Ci całkiem przeszły bo urodziłaś. Daj znaka bo widzisz jak się tu wszystkie martwimy! Tulamy!

mallaika może to cisza przed burzą. Pozdrawiam i trzymam kciuki :-)

Miłego dnia babeczki BB!!!

reklama
Hej moje drogie;-)
Jestem niewyspana:-( A do tego za chwilę ma przyjechać do nas dziadek aby zobaczyć małą:-(Bu...
Ale jest też powód do radości bo małej wreszcie odpadł pępek, już się bałam że coś naprawdę będzie nie tak bo strasznie się babarał i nie chciał przestać mimo używania wszelkich sposobów, teraz też nie jest cudnie jeszcze ale o wiele lepiej:tak:
Dzisiaj chyba nie będzie już tak ciepło, więc lepiej będzie się spacerować, potem czeka mnie robienie obiadu o ile mała mi na to pozwoli... ona uwielbia marudzić gdy ja chce coś robić:-)
Wczoraj przyszedł do nas używany leżaczek z wibracjami, powiem jedno... super uspokajacz! Mała płakała, a gdy tylko poczuła wibrację uspokoiła się i taka błogość na buziuni, ale nie chcę jej za dużo wkładać bo niby jest jeszcze za mała i nie chcę też aby się do wibracji przyzwyczaiła bo potem będę musiała wibrujące łóżko kupić:-D Dzisiaj powinna przyjść mata dla małej:tak: Tak więc czekamy na pana z poczty z paczką:-D

Miłego dnia moje drogie Panie:-D

witam sie i ja
no nie Ciamajdke ruszylo?? mam nadzieje, nie odzywa sie to moze juz tuli maluszka :) mam nadzieje

My przesypiamy ladnie noce:) wczoraj bylismy u pediatry bo to był warunek wypisu ze szpitala. Mały dalej troche żółty, ale lekarka mowi, ze przy naturalnym karmieniu piersią możliwe jest, ze zółtaczka schodzi wolniej, ale dała skierowanie na badanie moczu.
No i zakupilismy woreczki na mocz przyklejam małemu a tu dupa nie chce sie kleic ale załozyłam mowie moze sie uda. Po 15 min ściągam pampersa a siki wszędzie, tylko nie w woreczku. Wiec próbowałam drugi raz i to samo w koncu sie wkurzyłam i mąż trzymał przy siusiaczku kibeczek a ja małego karmiłam i się udało :))
Teraz mały spi a ja mam chwile dla siebie - tzn musze ogarnąć chałupe:)

Misslena - żeby pępek się szybciej zagoił to spróbuj przemywać czymś takim: pół szklanki przegotowanej wody letniej z dwoma łyżkami spirytusu. Pomoże. ;-) Nam odpadł w 2t, ale po jakimś czasie krewka się pojawiła, ale już jest ok.
A jaki leżaczek masz?

Hej sierpniówki:) Dziś mój termin a tu cisza jak makiem zasiał:) hehe no nic... trzeba czekać:)

wow Ciamajdka już chyba po i Marulki coś nie słychać...
a ja tak sobie myślę, że pewnie zostanę wrześniową mamą... no nic... zobaczymy jak maleńśtwo będzie sobie życzyło:)

NIuunia super, ze jestescie juz w domku, trzymajcie sie cieplutko!

Ciamajdko trzymam mocno kciukasy:) dobrze, ze zdazylas sie z T.pogodzic;)

mallaika cisza.. skad ja to znam...?:) nie martw sie .. i nas weżmie...

pajkaa hmm nie wiedziałam, że jest coś takiego jak woreczki na mocz...:/

Koralowa u mnie w zeszłym tygodniu skurcze tez na 20%... grrr mam nadzieje, ze teraz będzie lepiej… no bo ileż można w tej ciąży chodzić????
Juz niedlugo. ;) ALe fakt, mnie ta ciaza juz tez meczy. Do tego dzis porypany tel od siostry ciotecznej. Najpierw dzwoni, zeby sie pochwalic, ze przeszla jeden etap odnosnie dostania sie na policje. Ok. A za chwile "a ty kiedy rodzisz? Czy masz zamiar do stycznia w ciazy chodzic?" Co za dekiel...

Hahahah no to ja już powinnam urodzić ;-) Bo mi brzuch opadl własnie jakieś 2 tyg temu :-D Ale ja nie wierzę w te "proroctwa"... co ma być to będzie.
.
Nie, no ja wiem, dlatego na koncu wypowiedzi sie zasmialam. ;)

SARKA, wspolczuje wizyty. Imbecyl, palant, nic wiecej.

O mamo, ale nowosci, Ciamajdka na IP. Trzymam kciuki. :)

U mnie stare bidy. Noc spokojnie, tylko teraz podklad mnie wkurza, bo sie do tylka przykleja i sie budze z mokrymi 4ma literami... Dzis przyszedl zamowiony w piatek niwelator. Ale karuzel nadal nie widac a mijaja dzis 2 tygodnie. Allegro juz powiadomione, bo koles nawet nie raczy telefonu odebrac. Jedynie z czego sie ciesze to z auta, ktore dzis odbieramy od blacharza. W koncu bede mobilna, bo po wczorajszym wypadzie na miasto myslalam, ze nie wroce do domu. spojenie lonowe nawalalo a nogi odmawialy posluszenstwa. :/ Acha, jedne co mi sie nie podoba to to, ze byc moze, ze wody plodowe mi przeciekaja. Rozumiem, ze moze ciec sluz, ale wczoraj na bieliznie zauwazylam mega duza, zoltawa plame (a bielizna biala). Do ginki ide w czwartek, zobaczymy co ona na to. Aaaa, no i dalej przybieram na wadze. Fuck.

sarka wierze ci że jesteś wkurzona , mnie lekarz też tak załatwił , od 33hbd kazał przychodzić na wizyte co tydzien za 150 zł bo niby jakieś zagrożenie porodem wcześniejszym , a później sie okazało że on mnie rozwiązać u siebe w klinice nie może bo mają remont ,i ciekawe że dowiedział się o tym na chwile przezd moim porodem wrr, a rzeczywiście zagrożenia chyba jednak nie było bo jak szłam na cc to jeszcze mialam wszytsko super utrzymane i lekarze mówili że do porodu sn to bym jeszcze Długo pohodziła

ciamajdka trzymamy kciukasy !!! obyście już byli razem
misslena woda ze spirytusem jest naprawde ok polecam po każdym przewijaniu pieluchy porządnie wyczyścić pępuszek
pajka my się też z żółtaczką już mordujemy miesiąc , napisz z ciekawości jaki macie wynik GABRYŚ MIAŁ W NAJGORSZYM MOMENCIE 17 i byliśmy w szpitalu znowu na lampach, i kroplówce z glukozą okropny widok maluszka z wenflonem w główce,w domu kazali mi go dopajać glukozą, że niby dziecko szybciej wypłukuje z moczem no i bardzo dużo karmić, żeby sikał jak najwięcej, a my też znowu robiliśmy badanie moczu ale naet na posiew , a z tymi woreczkami to u nas była dokłądnie ta sama sytuacja wszystko wkoło zasikane a woreczku pusto , ale za drugim razem się udało :)
w każdym razie teraz mamy 11,5 i spada bardzo powoli, ale spada za tydzien jednak musimy jeszcze raz powtórzyć choć wg mnie już faktycznie teraz mu to schodzi więc i wam życze pwodzenia
Ola woreczki są i dla chłopców i dla dziewczynek

zmykam się troszkę przespać , dzisiaj w nocy starsza córeczka nie dała mi pospać chciała się potulić o 3 w nocy , ech :)

Ostatnia edycja:
reklama
Olu są osobne dla chłopczyków inne dla dziewczynek
tak to wygląda Worek na mocz, jałowy dla chłopców 100 ml, 1 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie Worek na mocz, jałowy dla dziewczynki 100 ml, 1 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
tylko, ze to sie nie lepi do skóry :( na szczescie z chłopcami w tej kwestii lapania siusków jest łatwiej :)

Natka u nas w 3 dobie bilirubina była 10 wiec lekarka mowiła, ze gdyby była wyraźna zółtaczka byłoby pow 15. Ale kazała sprawdzic. Jutro bedziemy miec pewnie wyniki.

ja zmykam ogarnąć mieszkanie:) buziam Was:)

Do góry