Witam popołudniową porą. U nas trochę chłodniej, niebo zachmurzone, chyba będzie padać
Czujemy się ok. ogarnęliśmy mieszkanko, zrobiliśmy obiadek i wyprasowaliśmy dwa kosze prania
po 12:00 zmuliło nas i zrobiliśmy sobie drzemkę, która przerwał pan listonosz:/ Teraz tylko czekamy na skruszonego małżona
Biedna Wikusia
ale po smsie "słychać", że Bogusia optymistycznie nastawiona i wszystko będzie dobrze
Mąż podobno też miał krzywe stópki jak się urodził ale teraz jest ok.
Wuzelku, spokojnie zajmuj się Jasiem, teraz to on jest najważniejszy. Fajnie, że znajdujesz chwilkę, żeby do nas zajrzeć
martuśka, spokojnie czekaj do poniedziałku. a to ciśnienie może być też przez tą paskudną pogodę. wypoczywaj!
Ola - mój mały też coś dzisiaj spokojny. rano kicknął kilka razy i spokój, ale w sumie cały czas coś robię, położę się za chwilkę i sporóbuję policzyć ruchy. Jak byłam na patologii kazali nam liczyć przez godzinę o 10, 15 i 19. Minimum 5 ruchów, jeżeli było mniej automatycznie miałyśmy liczyć przez kolejną godzinę. Kochaby twój mąż za tą kolacyję wczorajszą
Ehtele - spokojnie, skurczybyki dorwą również ciebie
może masz wysoki próg wrażliwości. przy porodzie to nawet dobrze bo będzie mniej bolało.
Ciamajdko - powodzenia z prasowaniem. Zastosuj forumowe patenty z wiatrakiem, miską wody i zimny, napojem a na wygrasz tą bitwę
HMM...i co teraz z tym czopem ? nie masz żadnych skurczybyków ani nic? może się tego prasowania przestraszył? jakby coś się działo to pisz. no i koniecznie weź tą torbę spakuj!
Co do KTG to ja jak na razie miałam raz robione w szpitalu jak mnie przyjęli z tym twardnieniem brzucha na pato. Od 20 tyg. na każdej wizycie u gina położna sprawdza tylko tętno Gabrysiowi i to trwa dosłownie 1-2 minuty, czyli to co jest częścią KTG. Częstotliwości skurczy nie badają...w sumie jak wszystko jest ok, to po co ? W sumie najbardziej potrzebne to jest jak już się akcja zacznie do monitorowania skurczybyków, zresztą godzinne badanie i obwiązanie tymi pasami to średnio ciekawa i wygodna sprawa.
Bogusia007 - zamieniasz się w dystrybutor mleczka
Mi tylko ciutkę wycieka jak leżę na boku i przycisnę cyca i to już od 20któegoś tygodnia.
Bombusia - Mata po prostu boska
Ja mam obiecaną od kuzynki. na razie jeszcze nie przyniosła.
Pajkaa - lekarz wie, że jesteś w ciąży, więc maść powinna być bezpieczna. może skontaktuj się z twoim ginem albo poszukaj w necie czy ktos to stosował w ciąży ??
koralowa - no niestety...miednica się przygotowuje do rodzenia i boli jak cholercia...mnie szczególnie wieczorem i rano i też jak rozchodzę to jest lepiej. Nie dziwię się, że nie miałaś siły na zębologa. Co do pogody -->
Morał jest krótki i niektórym znany - Demotywatory.pl
marulka - życzę cierpliwości na tej imprezie...te ciągle powtarzające się, bezsensowne pytania zadawane po to byle coś gadać potrafią dobić. no i gadki babć i ciotek o jakichś zabobonach albo o koleżance, koleżanki która niewiadomo co miała z ciążą itd...
Ja mam laktator i butle wysterilizowane i schowane do pastikowego pudełka, takiego dużego do przechowywania żywności. Kapturki i smoczki jeszcze nie, dokupiłam później, chyba tylko wyparzę we wrzątku.
Pozdrawiam!