reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Czekoladko idz do lekarza jak czujesz niepokój w sobie, bo sie bedziesz męczyć fizycznie i psychicznie
Monika no to też masz fajnie jeśli chodzi o urlop dla M hmmmm rodzinka kurcze, tylko robota i robota, a dom,rodzina??? to co??? i tak go często nie ma więc walcz o swoje jak najbardziej!!!!!!!
Lea i Ehtele ja sie wciąglnęłam w mecze w tej ciązy, chyba piłkarza urodze:))))) he he

reklama
Bombusiu widzisz suuupper ale Twój Mężczyzna bedzie miał w czym wybierac 29 dziewczyn :D Tylko zeby one sie na niego wszystkie naraz nie rzuciły i nie zakochały się hehe bo wtedy bedzie miał problem z wyborem :D

Kochane ja sie martwie na prawde chyba jutro pojde do lekarza .. boli mnie po lewej stronie jak chodze i jak sie przewracam na boki na lozku tak kuje strasznie.. mam tak od tygodni myslalam ze to przejdzie ze to normalne lekarz kazał brac nospe ale nic nie pomaga na dodatek ten ból przed miesiaczka... dziwwnnee boje sie troche nie chce jeszcze rodzić to za wczesnie ;(
a odpoczywam na maxa nie wiem cojest na dodatek te opuchniete nogi na max...ehh

lepiej idz do lekarza to skonsultuj. Ja mam bóle jak na @, ale lekarz mnie uprzedzał, z emoge wczesniej urodzic tylko, ze moj maly miał podawane sterydy na płuca wiec nie ma takiego dużego zagrożenia - mimo, ze nie szaleje tak bo wiekszosc czasu leze i kwicze:p to szyjka i tak znacznie sie skróciła,

Czekoladko idz do lekarza jak czujesz niepokój w sobie, bo sie bedziesz męczyć fizycznie i psychicznie
Monika no to też masz fajnie jeśli chodzi o urlop dla M hmmmm rodzinka kurcze, tylko robota i robota, a dom,rodzina??? to co??? i tak go często nie ma więc walcz o swoje jak najbardziej!!!!!!!
Lea i Ehtele ja sie wciąglnęłam w mecze w tej ciązy, chyba piłkarza urodze:))))) he he

Bombusiu zapomniałam napisac to Twoj syn bedzie miał tam raj :p

Aga_Natalia cudownie że z córeczkami wszystko idzie w dobrym kierunku. A skoro lekarze mówią że jest dobrze to pozostalo im tylko wierzyć, bo przecież jaki mieliby interes w tym żeby Ciebie kłamać? Tak więc głowa do góry i ani się obejrzysz a malutkie będa z Wami w domku :tak:

Bogusia86 na teścia to na prawdę brak słów :no: Jak nie bedzie chciał dac urlopu to opieka się nalezy więc korzystajcie :-D

urszulka202 tez czekam na M aż wróci z pracy bo tez mnie dzisiaj ochota naszła :-D:zawstydzona/y::szok: Tylko że on się już trochę boi... dlatego zobaczymy co z tego wyjdzie :-)

Bombusia super wyszło z tą szkołą :-) A Adi będzie na pewno w 7 niebie... tyle kobietek wkoło bedzie mial że tylko wybierać... :-D A biol-chem to super klasa... sama w takiej byłam w liceum :-) I cieszę się że jemu też się podoba i że nawet to wolne miejsce w "niby lepszym" LO go nie zachęcilo do zmiany szkoły, a Ty tak się martwilaś.

WITAJCIE
a mnie niestety znowu wywiało ,
przez weeeknd pilnowaliśmy domku u teściów, wszytsko było fajnie , ale nie mieli netu, w każdym razie skorzystałam z wanny i kąpiele robiłam sobie codziennie , ale cudnie było , u nas na budowie właśnie montują wanne i baterie więc może jeszcze tam zdąże sie wykąpać przed porodem :))
w ndz zrobiliśmy 4 te urodzinki od Oliwki, głównie zależało nam na dzieciaczkach no i gromadka była dość spora więc impreza udana ,
a od wczoraj znowu budowa i troche problemów trzeba wszytsko jakoś ogarnąć więc działam póki moge
dzisiaj mija rok od wjazdu koparki na naszą budowe i na tą rocznice tak fajnie wyszło, że zamontowali nam dzisiaj kominek i mąż już rozpalił pierwszy ogień , :-)
przepraszam że tak tylko o tym, ale tak się ciesze i chciałam się "pochwalić "
a teraz już zmykam poczytać co u was

tak nie można mieć pomalowanych paznokci na kolor - mozesz mieć bezbarwny tak, aby lekarz mógł widzieć Twoją płytkę paznokciową - tutaj info do kobiet z tipsami to samo sie tyczy a dlaczego?? Ponieważ jakby się cos działo na podstawie płytki paznokciowej są w stanie stwierdzić, czy coś złego się nie dzieje, czy krązenie jest ok. Jeżeli ciemnieją płytki podczas jakiegos zabiegu jest to info dla lekarzy , ze cos zaczyna się niedobrego dziac.

zgadza się , ja nie mogłam mieć nawet bezbarwnego , ale spytajcie w szpitalu tzn może warto zmyc w domu , albo zabrać ze sobą zmywacz

Ostatnio edytowane przez moderatora:
WITAJCIE
a mnie niestety znowu wywiało ,
przez weeeknd pilnowaliśmy domku u teściów, wszytsko było fajnie , ale nie mieli netu, w każdym razie skorzystałam z wanny i kąpiele robiłam sobie codziennie , ale cudnie było , u nas na budowie właśnie montują wanne i baterie więc może jeszcze tam zdąże sie wykąpać przed porodem :))
w ndz zrobiliśmy 4 te urodzinki od Oliwki, głównie zależało nam na dzieciaczkach no i gromadka była dość spora więc impreza udana ,
a od wczoraj znowu budowa i troche problemów trzeba wszytsko jakoś ogarnąć więc działam póki moge
dzisiaj mija rok od wjazdu koparki na naszą budowe i na tą rocznice tak fajnie wyszło, że zamontowali nam dzisiaj kominek i mąż już rozpalił pierwszy ogień , :-)
przepraszam że tak tylko o tym, ale tak się ciesze i chciałam się "pochwalić "
a teraz już zmykam poczytać co u was

No to cudownie że wszystko jakoś idzie do przodu :-)

Kobietki, mąż za sec wraca z pracy wiec bedę uciekala bo powie że cały dzień przed kompem siedziałam a miałam odpoczywac :-D No i ogólnie napisal mi że ma teraz 3 dni wolnego :szok: Normalnie cieszę się jak głupi mydłem ;-) No i z góry Was przepraszam jesli będe przez te 3 dni tylko wpadać na chwilunię bo chcę wykorzystac ten wspólny czas na maksa :-)

Tak więc gdyby któraś "wizytowała" to życzę powodzenia. I tylko mi się tu nie "wysypujcie", no chyba że Bogusia albo ehtele to wtedy zgoda :tak: a reszta niech czeka na swoją kolej :-D

Milutkiej nocy, jak najmniej wstawania do kibleka, no i dużo seksu:-D:zawstydzona/y::-p

Pajeczko czekam - podobno jutro mają te wyniki być...coś długo to trwa:( trochę się boję...

Kochana co ma byc to bedzie - ja sie juz zaprzyjaźniłam z moim paciorkiem trudno tak czasami bywa, wazne, aby zareagowali w szpitalu, ale mysle, ze wszystko obgadam sobie z moją lekarką w sobotę:)

zgadza się , ja nie mogłam mieć nawet bezbarwnego , ale spytajcie w szpitalu tzn może warto zmyc w domu , albo zabrać ze sobą zmywacz

Moja koleżanka miała tipsy (bardzo inteligentnie) do porodu i musiała je zrywać!!! w szpitalu także radze o tym tez pomyslec.

ja juz zmykam słoneczka - dobrej nocy :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny z tego co wiem z wlasnego doswiadczenia nie mozna miec nawet lakieru bezbarwnego!!!!!!!Jak mialam zabieg to pierwsze co sprawdzali czy oby nie mam lakieru bo zakladali mi cos wlasnie na palec i cos tam monitorowali jakies parametry a jesli jest lakier to pomiary moga byc nieprawidlowe. w razie cc to pewnie bedzie niezbedne!!!:no:

Leje:))) Odżyłam, jestem szczęśliwa jak nie wiem, kilkanaście godzin spokoju od alergii:) A może i jutro wieczorkiem by popadało? W każdym razie z tej wielkiej radości jutro rano idę na zakupy:) Nie wiem po co, ale miło będzie wyjść z domu i oddychać:) Dziś dzień minął mi głównie na obżeraniu się truskawkami i czereśniami (teść mi przyniósł:)) i czytaniu gazetek dla mamuś (mąż dostarczył nowe „Dziecko”)-to ostatnie chwile tak błogiego spokoju, i wykorzystuję je maksymalnie:)

Koralowa fajnie, że echo się uda zrobić ze skierowaniem:)

Starlet u mnie niestety alergia… można używać wapna, soli fizjologicznej i wody morskiej… a to niestety nie jest w moim przypadku skuteczne, ja jestem zaawansowana… Ale dziś mam uśmiech od ucha do ucha, bo właśnie zaczęło padać, leje całym niebem, w nocy i jutro będzie lżej:) Mam nadzieję, że bóle przeszły:)

Bombusiu męczę się od kwietnia do sierpnia… Więc jak się rozpakuję to już powinna być końcówka (wytrzymam), a w przyszłym sezonie pewnie będę już po karmieniu piersią (taka praca…), więc będę brała leki, a na jesieni za rok chyba zacznę odczulanie… niestety… Cieszę się bardzo, że Adiemu szkoła pasuje, babska klasa-hmmm…:) Tylko brzuch będzie musiał zakryć:)))

Ciamajdko kolejna nam dochodzisz do parapetówki:) Co do rolety-może wystawać, ale zobacz, czy nie da się jej troszkę przyciąć (ponoć niektóre się da, ktoś ostatnio mi o tym opowiadał).

Duralex alergikiem jestem od 16 roku życia… Uaktywniła się po mojej wyprowadzce do duuużego brudnego miasta (wcześniej mieszkałam w bardzo czystym miejscu, na peryferiach małego miasta, miałam blisko las, łąki), i co roku się nasila, do pyłków dochodzą różne krzyżowe pokarmowe… masakra. Zaczęłam myśleć o odczulaniu, bo jest coraz gorzej, i chyba na przyszłą jesień się zdecyduję, bo nie chcę nabawić się astmy… Żeby było śmieszniej, mojemu mężowi od jakiś 3 lat się zaczyna-po sezonie idzie na testy… można się domyśleć, ile ma lat…:)

Bogusiu007 ja też nie mam pojęcia, co z tym obniżeniem brzucha… ja nie widzę:)

Kassia181 dobrze, że już ok z brzuszkiem-jutro na wizycie się uspokoisz, trzymam kciuki:)

Marulko dzielna z Ciebie babka-fajnie, że weselicho się udało i że już jesteś:)

Bogusiu86 nocniki no no:) Chłop to chłop, a gest miły:) Teść… bez komentarza…

Panienko odpoczywaj, myśl pozytywnie, będzie dobrze:)

Mama Aneta moja koleżanka, która ma termin na 21 lipca, bierze fenoterol i dopiero teraz będzie odstawiała, bo podobno nie można za szybko… Tak jej powiedział lekarz-zmieniła gina w trakcie ciąży, i ten drugi uważa, że bierze niepotrzebnie, ale mówił, że nie można tak po prostu tego odstawić… chyba, że na sam koniec ciąży. Może skonsultuj się jednak z lekarzem? Aha-isoptin jest właśnie wyciszający.

Lea jak będziesz tak szalała to Cię mąż w kaftan bezpieczeństwa wsadzi do samego porodu:)))

Urszulko nie wiesz, że starsi wiedzą lepiej?:) W poszewce od kołdry powinnyśmy chodzić:) A najlepiej wcale-tylko w domu:)

SARKA dobrze będzie, widzisz, nie ma się czym martwić:) Rośnie sobie maleństwo i będzie wszystko ok:)

Pajeczko szalejesz…:) I dobrze, dobre samopoczucie pięknej mamy najważniejsze:)

Ewelinko gratuluję wizyty:)

Aga Natalia skoro mówią, że dobrze, to dobrze:) Dziewczyny są silne:)Dacie radę i już niedługo będziecie razem:)

Cayra masz rację co do paznokci-nie mogą być pomalowane, bo na nich najszybciej widać sinienie, i gdyby była potrzeba np. cc, to Ci zmyją-lepiej sama:)

GSC idź jutro i się nie męcz, w ciąży lepsza nadgorliwość niż zaniedbanie. Trzymam kciuki:)

Natka więc robota idzie:) Kominka zazdroszczę jak nie wiem:) Dbaj o siebie:)

reklama
Wuzelku, nie chcę straszyc, ale w Poznaniu padało od rana dzieki czemu moglam wreszcie wyjść z domu bez zapasu chusteczek a ok.17.00 powysychało,co odczułam natychmiast. Obecnie znów oczy malutkie i zaprzyjaźniam się z bardziej ekonomicznym papierem toaletowym. :/

Do góry