reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Witam!!!

U nas bez zmian dom szpital, szpital dom. Dobija mnie to coraz bardziej. Tak bardzo chciałabym mieć moje córeczki już w domu. Wciąż nie wiadomo kiedy wyjdą. Nadia ma się coraz lepiej, ma wciąż antybiotyk, ale od niedzieli dostaje już moje mleko. Jest wciąż w inkubatorze, ale oddycha całkowicie samodzielnie, wczoraj ważyła 1610g, czyli być może już w tym tygodniu będzie w łóżeczku. Zosia też ma się dobrze, wczoraj ważyła :lol: 2020g, jest już w łóżeczku. Zaczęła też dostawać moje mleko z butelki, a jak ja jestem to daję jej pierś. Na razie to system jest taki: butelka, następnie 2 razy przez rurkę, potem znowu butelka lub jak ja jestem to pierś. Odstępy między karmieniami to 3 h. Jednak Zosieńka wciąż ma podłączony nosek z tlenem i co chwilę aparatura piszczy. Czasami podwyższają jej tlen, bo wyraźnie jej go brakuje. Nie wiem co mam myśleć. Lekarze zapewniają, że wszystko jest dobrze. W czwartek będzie 4 tygodnie jak są już na świecie, a w sobotę m-c. Chcę mieć je w domu, a z drugiej strony wolę, aby jeszcze były pod dobrą opieką.

Cayra dobrze jak paznokcie nie są pomalowane, bo lekarz może coś stwierdzić na ich podstawie, ale wiem co, chyba chodzi o krew.

Ostatnia edycja:
reklama
monika8112 Ja też się czuje jak 80 letnia staruszka :-D Zwłaszcza przez to biodro, a wczoraj na wizycie jak pytałam lekarza co mogę z tym zrobić to mi powiedział: " Ma to Pani na własne życzenie, skoro może Pani nogi odwodzić na boki to wszystko jest ok;-)"
A bóle na @ mam już od ponad tygodnia (może dłużej) ale najbardziej czuje je w nocy i rano.

Ehtele Tak jak piszą dziewczyny mniejsza aktywność to teraz normalka u mnie brzuch się wygina i przybiera 10tyś różnych kształtów :-D A takich typowych kopnięć mało co czuje głównie wypycha mi kolanko, albo łokieć:-)

Ciamajda Z jednej strony czas mi się dłuży, bo myślę o porodzie, o tym że łóżeczko cały czas stoi puste,a w takie dni jak dzisiaj to w ogóle masakrę mam w główce, bo myślę sobie- Ojj dzisiaj to fajnie chłodno, fajna pogoda do rodzenia :-D Ale z drugiej strony przed chwilą myślałam sobie kiedy zacznie się ten lipiec, a dzisiaj już końcuwka 6 dnia lipca :-D
A Ty kochana stań nad Panem z biczem żeby się pośpieszył z tym całym remontem, bo jak tak sobie nie będzie przychodził to do sierpnia się nie wyrobi dupek żołędny :-) A Tobi niech posprząta czemu Ty masz się przemęczać?? :-)

GSC No dzisiaj pogaoda takia, że tylko spać można :-) Ja wypiłam sobie kawusię i zasnełam :-D Nie ma jak mieć pełno energii :-D

Lea Ty z tym pieskiem to sie uspokój... bosz tyle kilogramów dzwigać:-( dostaniesz lanie....

Ewelinka Gratuluje udanej wizyty :-) Rozpakowujemy się w lipcu??

Dzisiaj mój teściu rozwalił mojego Marcinka na łopatki:-) Bo On pracuje u ojca ale jako robol jego ojciec jest współ właścicielem firmy, a marcin pracuje na zaopatrzeniu u Niego i nie mają wspólnych obowiązków. cytuje co powiedział mądr teściu: " Marcin Ja od poniedziałku mam urlop na dwa tygodnie, więc w tym czasie nie bierz przypadkiem żadnego urlopu!" Mój Marcin ale jak Bogusia zacznie rodzic to Ja biorę od razu 2 dni okolicznościowego który mi się należy i jak wyjdzie ze szpitala to biorę min 2 tygodnie!" A On:" Marcin ale po co?? A z resztą nawet jak Bogusia urodzi, to nie możesz wziąść wolnego!!!" Co za kretyn!!! Obcej osobie by tak w zyciu nie powiedział,a własnemu synowi to może wszystkiego zabronić? Ech brak słów...

Ale mam dobre wieści moja siostrzyczka jedzie do ojca do ojca do Anglii na miesiąc już jutro :-) Będę miała święty spokój :-)

Aga_Natalia za niedługo my będziemy rozpakowane jak i Ty... :) cudnie, że u córeczek tak wszystko ładnie postepuje, że rosną i jedzą:) niedługo będziecie razem w domku:)

Bogusia86 on jest chyba śmieszny:)))))))) jak to Marcinowi nie da urplopu, a sam sie będzie byczył?? pfff....no i będziesz miała z głowy siostrunię, na długo jedzie? oby na całe wakacje:p

Cayra;-)

obiad wstawiony, ciasto sie piecze...

Ostatnia edycja:
Aga_Natalia super że dziewczynki radzą już sobie coraz lepiej, obyś je miała w domku jak najszybciej:-)
Ciamajdko dobry sposób na uspokojenie-kilo fasolki;-)ale żeby się facet nie rozbestwił z tym opóźnianiem. No i ta karpatka w środku tyg, twój T. powinien cie na rękach nosić.
Ewelinko2106 gratuluje udanej wizyty
Bogusiu86 normalnie szok:szok:chyba go słońce przegrzało, takie głupoty gadać.
Pajka, Ehtele widze że szykujecie się dla swoich maluszków coby być piekne jak was pierwszy raz zobaczą.
Milusiu wspólczuję tych zastrzyków, ja na szczęście się ustrzegłam.
Ja dziś zrobiłam kolejne małe zakupki dla maluszka tj. rożek, pieluszki, proszek, zamówienie w doz złożyłam i kolejny etap już będzie za mną, jeszcze pozostanie kupno wózka, łóżeczka i wszystkiego do niego czyli te najdroższe rzeczy i pare drobiazgów. W sumie nie ma się czym chwalić. Ahaaa oczywiście zakupiłam koszule żyrafkowe ale nie na all tylko na targu.
Ale pogoda senna...ale czekam na powrót M z pracy bo może bedzie przytulańcowanie:blink:

co do przytulańców....to taaaak mi się dzisiaj w nocy chciało, że myslałam że oszaleję... ale boję się już...

ewelinka gratuluje udanej wizyty, dobry tekst z tym, ze jak nie urodzisz to masz przyjść za 3 tyg. he he
Polianno łoj to licho z tym zębem, ale to problem cięzarnych te zęby...niestety musisz wytrwać do końca, boś dzielna Mamuśka
a na studia idź jak najbardziej!!!!!
Cayra nie można mieć do porodu pomalowanych paznokci, do żadnych zabiegów itd.....no przynajmniej u nas
AgaNatalia życzę dalek dużo wytrwałosci, jeszcze troszkę i malutkie będa z Wami, trzymaj sie
Bogusiu, bo z rodziną to wiesz, ze na zdjeciach sie najlepiej wychodzi, tesciu dał popis i znów podkurzył Twojego M,a od siostry sobie odpoczniesz i fizycznie i psychicznie....niech jedzie
Ciamajdka to jak ugotujesz tą fajolkę to troszku dla mnie dobrze???plis

No to teraz napisze o szkole, troche Wam pomarudze he he:)

Szkoła fajna, zebranie było na dużej sali gimnastycz. było ponad 200 rodziców + tyle samo uczniów no tak około:szok::szok: wiec dobrze, ze sie ochłodziło, bo bym tam zeszła, na tym drewnianym szkolnym krzesełku:baffled:, mały tak mnie kopał, ze:szok:, zebranie było z dyrektorem , prowadzi szkołę 18 lat, był konkretny w gadaniu to mi sie podobało więc: zadnych farbowanych włosów, żadnych odkrytych brzuchów, żadnych kolczykó w brzuchu i nosie:no:, a jak sie siedzi na korytarzu na przerwie to jak on by szedł to trzeba wstać i powiedzieć dzień dobry, a jak nie to będzie tyle przed uczniem stał, ze w końcu moze sie skapuje o co chodzi:-D:-D i dobrze, bo jak powiedział, to nie byle jakie liceum, prawie wszytkie dzieci z czerwonymi paskami:szok:no 90% wysokie średnie i nie ma żadnych bijatyk, "fal" palenia itd:no: no to super, takie też miał Adrian gimnazjum, wymogi były, ale zero zmartwienia czy nie przyjdzie z podbitym okiem, bo był totalny spokój:tak:. Liczył sie szacun do nauczycieli.
Jest w klasie Biol-chem. o niej marzył no bo chce iśc na medycyne, duuużo dzieci nie dostało sie do tej klasy i jest pełno podań o przeniesienie z np. z mat-fiz. ale nie ma szans, chyba że na wymianę powiedział dyrektor!!!!! jest tylko jedna klasa o tym profilu i mój Adi sie dostał Hurrra, naprawde dziewczyny nie jest łatwo:no:. Szkoła jest 3 w rankingu Łodzi także ciesze sie:-).
Aha klasa składa sie z UWAGA.....29 dziewczyn iiiii........3 chłopaków:szok::-D już sie poznali wszyscy na NK:tak:Adi będzie w klasie z koleżanką z klasy z gimnazjum.

I wiecie co, zwolniły sie 2 miejsca w liceum co jest 2 w rankingu,ale Adi powiedział, ze już nie chce żadnych zmian, ze tu mu pasuje i cieszy sie że jest na tym profilu:happy2:.
Czyżby te 29 dziewczyn go kusiło:-D:-D:-D hmmmmmm!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Aga_natalia Kochana skoro lekarze mówią, że wszystko jest ok to na pewno tak jest :-) No dziewczynki ślicznie rosną i mam nadzieję, że niedługo będę już całkowicie samodzielnie oddychać, bez zbedych urządzeń i bedziecie mogły pojechać do domu :-)
A Natalka mogła zobaczyć już swoje siostrzyczki?? Bo wiem, że dzieci nie wpuszczają do szpitala...

Ciamajdo Podobno całe błogie 3 tygodnie ma jej nie być, ale zobaczymy... W zeszłym roku też pojechała na miesiąc, a tatuś odesłał Ją po tygodniu bo miał jej dość :-D Więc nie nastawiam się ;-)
A przytulanki?? Kiedy to było... Ale musze namówić mojego może to przyśpieszy poród :-D

Aga_Natalia jesteśmy z Tobą. Nie martw się, na pewno wszystko będzie dobrze. Zaufaj lekarzom, oni wiedzą co robią, już niedługo będziecie razem :-)

Bogusiu86 tak to jest że z rodziną wychodzi się dobrze tylko na zdjęciu. Teściu pewnie jeszcze z tej epoki, kiedy to mąż-tatuś był niepotrzebny po powrocie z malenstwem do domu, bo po co, skoro kobieta się zajmie...

Lea a Ty normalnie za dźwiganie tego psa, to powinnaś lanie dostać. Oj oj oj... kochana uważaj na siebie :-p

Ciamajdko mój mężuś pracuje tam, więc mamy tańsze zakupy. I przyznaję, że wielkie to szczęście, bo olbrzymia ulga dla kieszeni :-)

reklama
no i sie wyspalam :baffled: tylko teaz jeszcze bardziej zmeczona sie czuje:baffled:
O rany wy tu o przytulancach ja juz zapomnialam jak to jest mi sie wogole nie chce :no::no::no::no: nic a nic biedny ten moj m no ale co ma zrobic!

Bombusiu jak tam po zebraniu?

Aga Natalia kochana ty sie trzymaj mocno zobaczysz jeszcze troszke i juz bedziecie wszyscy razem, a najwazniejsze ze dziewczynki rosna!!!!!

Do góry