reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Marulka i Monia ja sobie w sobote robiłam pazurki obcinanie i malowanie, kombinacji było duuuużo, sapałam , wstrzymywałam powietrze ma momencik itp. ale teraz sandałki i moje czerwone paznokcie się ładnie prezentują, choć tyle ładnego z mego ciała...chwolowo ha ha.
navijka ja jestem za każdym razem badana na samolocie, oglądanie szyjki, potem posłuchanie tętna, połozna wazy i mierzy ciśnienie, wszystko w pisują w książeczkę

Słuchajcie jaka u mnie burza łoj łoj,aż strach dobrze, ze jestem w domu,a leje!!!!!!!!!!! Balkon cały zawalony praniem,ale na szczęscie mam lodże wielką więc mi nie zmoknie, ale powietrze robi sie b.przyjemne:)

Ostatnia edycja:
reklama
Monika8112 zazdroszcze męża tzn tej jego złotej rączki żeby nie było że na obcych żonatych się rzucam , w każdym razie mój nie potrafi z takimi rzeczami robic kompletnie nic , i dlatego u nas robia wszytsko ekipy i to za grube pieniądze bo niestety należymy do takich co chca miec zrobione raz a porządnie , tylko ze po roku budowy widze , że przy budowie to w takiej sytuacji trzeba mieć naprawde dużyyyy wór kasiury

MARULKA gratuluje wygranej walki z nocnikiem !!!,
fajnie że french wyszedł , niby taki zwykły french a jak poprawia humor , ja tez mam ale żelowy robi mi kosmetyczka, właśnie musze sie powoli wybrać i usunąć to zanim pojade na porodówkę , bo mi inaczej palce poobcinają

Black Opal ja w tej ciązy tez starałam się nic nie kupować , uległam dwóm spódniczkom i bluzeczce, a to dlatego że i takie ciuchy pożyczyłam po ostaniej ciąży i też do mnie nie wróciły , a pogoda była identyczna 4 lata temu jak chodziłam w ciąży z Oliwką więc miałam ich troche więcej , al teraz myśle żeby dokupic jeszcze cos na targu co może i poźniej jakoś wykorzystam

Navijka u mnie równiez badanie każdorazowo

a z tymi szpitalami dziewczyny to tak już chyba jest wszędzie że to wszytsko zależy od tego na kogo trafimy , a potem przez jedna osbe , która już jest zmęczona po dyżurze , albo ma zły dzień , pada złe światło na opinie całej reszty , dobrze że przynajmniej póżniej Kinusia juz miała lepszą opiekę

coś mnie nerka pobolewa znowu coraz bardziej :-( , miałam iśc jutro na wizyte ale lekarz po urlopie , i ma tłumy więc nie da rady , a ja zapomniała sobie wcześniej zadzwonić i się umówić, gapa ze mnie

zmykam na budowe i po córeczke do przedszkola , kurcze co tu z nią robić przez reszte dnia , w domu upał a na dworze jeszcze gorzej ..

Ostatnia edycja:
Navijka- ja na każdej wizycie zaliczam samolocik :)
Marulka- gratulacje nocnikowe, french- podziwiam. Ja ledwo na jeden kolor dałam radę pomalować :p
Ehtele- ja raczej żółtego bym z białym nie prała. Ja z białym wrzucam jasny róż,jasny szary, jasny kremik, ale żółtego bym nie ryzykowała, samochodzik superrrrrr

spałam sobie słodko z mężem a tu teściowa dzwoni :wściekła/y: i nas obudzila :crazy:

no to ehtele leżę i kwiczę :D bryczka super!

french zrobiony... rezultat dość zadowalający - troszkę krzywo, ale kto by tam patrzył ;) grunt że cośtam biało-beżowe błyskało.

nie mówiłam Wam jeszcze - wygraliśmy walkę z nocnikiem.. Olek sam zajarzył wołanie o kupie, wczoraj zabraliśmy nocnik do znajomych i ani raz nie pomoczył majtasów :D także już tylko kwestia sikania do ubikacji, sikania na stojąco - wiecie dopracowanie szczegółów :D

ja ostatnio robiłam sobie sama na palcach u stóp to było dopiero wyzwanie, ale sie udało :-D

Ehtele - ale fuuuuura! Dziwie sie tylko ze w Polsce nie krzywia sie na brzuch.U mnie po 24 tygodniu nie chca wpuscic do samochodu, wiec moje prawko czeka odlogiem. Trzymam kciuki za egzamin!

Bombusia i Natka -fajnie macie - jedno szturchniecie i po chrapaniu, u nie jak pisalam wczesniej kija bejsbolowego mi trzeba!
Sofa jest ok ale do pewnego momentu, pozatym moj chrapie tak patologicznie ze musi sie udac do jakiegos lekarza bo potem z wiekiem to sie ponoc pogarsza (mial juz 2 operacje nosa, moze sie tam znowu co popsulo).

Mam pytanko: Jak czesto na waszych wizytach gin robi badanie wewnetrzne tzn. zaglada do srodka? Ja ostatni raz mialam takie badanie w styczniu:szok:bo tu do dziurki nie zagladaja...Nie mam rowniez pojecia czy szyjke sprawdzaja w jakis sposob przez usg - na moim ostatnim nie ma nawet slowa. No i nie wiem czy krotka, miekka czy wszystko ok czy nie a cos mnie tam ciagnie w dole brzucha (daj Boze obrocona mala). Moje wizyty wygladaja tak - najpierw pielegniarka, wazy mierzy cisn., siku do kubeczka na leukocyty, cukier i bialko, a potem juz lekarz slucha tetna dziecka i oglada wyniki badan i wpisy w ksiazeczke ciazy. O samolocie i sciaganiu majtek NIGDY nie bylo mowy.Nastepna wizyte mam za 2 tyg i wolalabym wiedziec jak to u was wyglada. Przeciez nie poprosze zeby mi zajrzeli nie:)?

Na poprawe humoru dodaje, a moze sie tez komus przyda
Nowa Matka Polka

i ide stad bo pol dnia juz slecze a paznokcie u rak i kocyk na drutach sie same nie zrobia!

ja mam co miesiąc na koźle badanie. Lekarz moze długość szyjki sprawdzic poprzez usg dopochwowe jeszcze.

No i burza przeszła i robi sie znowu ładnie w Lodzi... ah fajne powietrze było a teraz znowu sie zacznie upał ... :-(

Ja chyba dzis tez pomaluje sobie pazurki u stop hehe ale to wieczorem po kapieli :tak:

Ostatnia edycja:
a od jutra w biedronie takie oto wakacyjne torby...
19.jpg

a od jutra w biedronie takie oto wakacyjne torby...
Zobacz załącznik 254581

hmm ciekawe torebeczki chyba musze sie wybrac :))))))))) a wlasnie ehtele super bryczka brum brum hhehe

kiniusia - nie zazdroszcze ci tych przezyc masakra- ale super ze juz jest lepiej :)))

navijka- szok , u mnie gin... sprawdza za kazdym razem w sumie to jest lepsze niz usg i jestem w szoku ze tak dawno to robil u ciebie gdzie styczen mamy juz czerwiec - niewiarygodne ale sa tacy lekarze ciesze sie ze w dobrym momencie zminilam tez gin bo tez niewiem jak by mnie traktowal

a ja tak 2 godz temu wrocilam ze szkoly rodzenia i z drobnych zakupow dla malej kupilam zestaw do pielegnacji paznokci a dla siebie klapki ktore bede miala wszpitalu pod prysznic :))) lubie tak ratami sobie cos kupic odrazu lepszy humorek ... a dzis na obiad zachcialo mi sie placki ziemniaczane juz mam starte ale sie nameczylam te tarcie najbardziej meczy ale coz jak ma sie zachciankeheheh fajnie ze moj M powiedzial ze zawsze sie dostosuje heh w sumie nie ma wyjscia teraz jestem gora heheh a teraz teraz relaksik czyli BB

POZDRAWIAM

reklama
Do góry