reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2010

Ledwo siedzę!! Od 3 godzin prasowalam ubranka małej, rozwieszalam pościele, kąpałam Olimpię bo się cała pobrudziła, zrobiłam obiad i stwierdzam,że z tymi ubrankami nie jestem nawet w połowie. To chyba mój ostatni dzwonek by się tym zająć.Później to już w ogóle nie będzie na to sił.
Zastanawiam się dzisiaj jakie ubranka przygotować na wyjście ze szpitala???? Kocyk to tylko jak będzie chłodno,ale w co ubrać? Śpiocha? Body i spodenki + bluzeczka z długim rękawem w razie gorszej pogody???

reklama
Witam!
Miałam wpaść jeszcze wczoraj wieczorem, ale Basia co chwilę się budziła przez ten katar spływający do gardła i znowu nocka zarwana-mam nadzieję, że dzisiaj już będzie lepiej:sorry2:
U nas dziś straszny upał, a my prawie cały czas na dworze:tak: Najpierw z Basią i M (ma dziś wolne) byliśmy na spacerze w parku i tam Basia zobaczyła swoją wymarzoną wiewiórkę (nawet dwie), dała orzeszka i była chyba najszczęśliwszą dziewczynką na świecie;-):-D Później poszliśmy do architektki ostatecznie zatwierdzić zmiany w projekcie naszego przyszłego domku:tak: Myślałam, że się roztopię po drodze-nie szłam, ale sunęłam:rofl2:
Ehtele-ale masz dobrego męża-samochód Ci kupił-super:-) I to jeszcze jaki:rofl2:
Mls-mam nadzieję, że te przepisane leki pomogą i szyjka nie będzie się rozwierać:tak:
Kiniusia-ale miałaś przeżycia-a te pielęgniarki-szkoda gadać:no:
Pajkaa-jak masz już emulsję to oliwka niepotrzebna;-)
Black-z herbatką na laktację trzeba uważać, szczególnie w pierwszych dniach, bo jak zacznie Ci się produkcja mleka to nie dasz rady z nawałem pokarmu;-) Ja kupiłam nakładki silikonowe-pomogły mi przetrwać pierwsze dni z bolącymi piersiami-później już ich nie używałam:tak:
Natka-mam zamiar kupić pas ściągający-bo mój też gdzieś wsiąkł:baffled:
Navijka-mój M też chrapie jak niedźwiedź-jak już się przebudzę w nocy to trudno zasnąć:dry: Ja mam badanie ginekologiczne na każdej wizycie, a dodatkowo jeszcze USG:tak:
Nektarynka-gratuluję udanej wizyty:tak:
Polianna-no nieciekawie z tą Twoją alergią... U mnie na razie spokój:sorry2:

Ja też nie wiem co szykowac z ubranek na podróż,ale przecież nie ma chyba sensu "betów " szykować, do samochodu sie wsiądzie i luz. Zresztą M weźmie.

Proszę Mamuśki o pomoc na "Liście zakupów". Dotyczy termoopakowania.
Dziękuję.

Kasia fajna ta Twoja córcia, ja bym, jej chyba kupiła wiewiórkę maskotkę:)

Ostatnia edycja:
A mnie sie strasznie nudzi.. eh T w pracy do rana.. a ja sama... i na prawde od daawna tak sie nie nudziłam :-(
Kapac ide sie dopiero po jakies 20... a takto to co .. internet tylko zostaje a tu widze dzis pustki na BB :-(

polianna ja też padam...w sumie zrobiłam 3 partie prania i wywieszania plus obiadek no i wymiękam...moje nóżki odpadają - ciągną w dół jak kamienie:-)
Kocyka nie biorę bo przecież rożek będziemy mieć;-)
Ja biorę trzy komplety ubranek: 3x body z długim rękawem, 3x śpiochy, jedną parę łapek niedrapek, jedną czapeczkę:tak:

kasia2506 ojjj i kolejna budująca swój domek...zazdroszczę...:-D:-D Tak bym chciała mieć swój ogródek...:-) No ale może przyjdzie czas kiedy nas na to będzie stać;-)

Gorzka_Słodka_Czekolada
taka piękna pogoda to ciężarówki na lodach w MacDonaldzie siedzą

ehtele nom na pewno... ja dzis w ogole sie nie ruszałam z domku... cały dzień przesiedziałam... az dziwne :-)
Ale za to jutro duzo roboty... Wykladzine bedziemy kłaść no i składać łóżeczko az sie nie moge doczekać jutrzejszego dnia.. a to tyle jeszcze godzin......

reklama
Ledwo siedzę!! Od 3 godzin prasowalam ubranka małej, rozwieszalam pościele, kąpałam Olimpię bo się cała pobrudziła, zrobiłam obiad i stwierdzam,że z tymi ubrankami nie jestem nawet w połowie. To chyba mój ostatni dzwonek by się tym zająć.Później to już w ogóle nie będzie na to sił.
Zastanawiam się dzisiaj jakie ubranka przygotować na wyjście ze szpitala???? Kocyk to tylko jak będzie chłodno,ale w co ubrać? Śpiocha? Body i spodenki + bluzeczka z długim rękawem w razie gorszej pogody???

na szczescie ja prasowanie i pranie mam juz za sobą :)
jade dzisiaj do mamci wiec moze mnie juz nie byc dzis na BB:)
ja wezme jedno na chłodniejsze dni i jedno na taki upał:)

jutro przyjadą mebelki małego :p

Do góry