reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Marulka i Monia ja sobie w sobote robiłam pazurki obcinanie i malowanie, kombinacji było duuuużo, sapałam , wstrzymywałam powietrze ma momencik itp. ale teraz sandałki i moje czerwone paznokcie się ładnie prezentują, choć tyle ładnego z mego ciała...chwolowo ha ha.
navijka ja jestem za każdym razem badana na samolocie, oglądanie szyjki, potem posłuchanie tętna, połozna wazy i mierzy ciśnienie, wszystko w pisują w książeczkę

Słuchajcie jaka u mnie burza łoj łoj,aż strach dobrze, ze jestem w domu,a leje!!!!!!!!!!! Balkon cały zawalony praniem,ale na szczęscie mam lodże wielką więc mi nie zmoknie, ale powietrze robi sie b.przyjemne:)

Ostatnia edycja:
reklama
Monika8112 zazdroszcze męża tzn tej jego złotej rączki żeby nie było że na obcych żonatych się rzucam , w każdym razie mój nie potrafi z takimi rzeczami robic kompletnie nic , i dlatego u nas robia wszytsko ekipy i to za grube pieniądze bo niestety należymy do takich co chca miec zrobione raz a porządnie , tylko ze po roku budowy widze , że przy budowie to w takiej sytuacji trzeba mieć naprawde dużyyyy wór kasiury

MARULKA gratuluje wygranej walki z nocnikiem !!!,
fajnie że french wyszedł , niby taki zwykły french a jak poprawia humor , ja tez mam ale żelowy robi mi kosmetyczka, właśnie musze sie powoli wybrać i usunąć to zanim pojade na porodówkę , bo mi inaczej palce poobcinają

Black Opal ja w tej ciązy tez starałam się nic nie kupować , uległam dwóm spódniczkom i bluzeczce, a to dlatego że i takie ciuchy pożyczyłam po ostaniej ciąży i też do mnie nie wróciły , a pogoda była identyczna 4 lata temu jak chodziłam w ciąży z Oliwką więc miałam ich troche więcej , al teraz myśle żeby dokupic jeszcze cos na targu co może i poźniej jakoś wykorzystam

Navijka u mnie równiez badanie każdorazowo

a z tymi szpitalami dziewczyny to tak już chyba jest wszędzie że to wszytsko zależy od tego na kogo trafimy , a potem przez jedna osbe , która już jest zmęczona po dyżurze , albo ma zły dzień , pada złe światło na opinie całej reszty , dobrze że przynajmniej póżniej Kinusia juz miała lepszą opiekę

coś mnie nerka pobolewa znowu coraz bardziej :-( , miałam iśc jutro na wizyte ale lekarz po urlopie , i ma tłumy więc nie da rady , a ja zapomniała sobie wcześniej zadzwonić i się umówić, gapa ze mnie

zmykam na budowe i po córeczke do przedszkola , kurcze co tu z nią robić przez reszte dnia , w domu upał a na dworze jeszcze gorzej ..

Ostatnia edycja:
Navijka- ja na każdej wizycie zaliczam samolocik :)
Marulka- gratulacje nocnikowe, french- podziwiam. Ja ledwo na jeden kolor dałam radę pomalować :p
Ehtele- ja raczej żółtego bym z białym nie prała. Ja z białym wrzucam jasny róż,jasny szary, jasny kremik, ale żółtego bym nie ryzykowała, samochodzik superrrrrr

spałam sobie słodko z mężem a tu teściowa dzwoni :wściekła/y: i nas obudzila :crazy:

no to ehtele leżę i kwiczę :D bryczka super!

french zrobiony... rezultat dość zadowalający - troszkę krzywo, ale kto by tam patrzył ;) grunt że cośtam biało-beżowe błyskało.

nie mówiłam Wam jeszcze - wygraliśmy walkę z nocnikiem.. Olek sam zajarzył wołanie o kupie, wczoraj zabraliśmy nocnik do znajomych i ani raz nie pomoczył majtasów :D także już tylko kwestia sikania do ubikacji, sikania na stojąco - wiecie dopracowanie szczegółów :D

ja ostatnio robiłam sobie sama na palcach u stóp to było dopiero wyzwanie, ale sie udało :-D

Ehtele - ale fuuuuura! Dziwie sie tylko ze w Polsce nie krzywia sie na brzuch.U mnie po 24 tygodniu nie chca wpuscic do samochodu, wiec moje prawko czeka odlogiem. Trzymam kciuki za egzamin!

Bombusia i Natka -fajnie macie - jedno szturchniecie i po chrapaniu, u nie jak pisalam wczesniej kija bejsbolowego mi trzeba!
Sofa jest ok ale do pewnego momentu, pozatym moj chrapie tak patologicznie ze musi sie udac do jakiegos lekarza bo potem z wiekiem to sie ponoc pogarsza (mial juz 2 operacje nosa, moze sie tam znowu co popsulo).

Mam pytanko: Jak czesto na waszych wizytach gin robi badanie wewnetrzne tzn. zaglada do srodka? Ja ostatni raz mialam takie badanie w styczniu:szok:bo tu do dziurki nie zagladaja...Nie mam rowniez pojecia czy szyjke sprawdzaja w jakis sposob przez usg - na moim ostatnim nie ma nawet slowa. No i nie wiem czy krotka, miekka czy wszystko ok czy nie a cos mnie tam ciagnie w dole brzucha (daj Boze obrocona mala). Moje wizyty wygladaja tak - najpierw pielegniarka, wazy mierzy cisn., siku do kubeczka na leukocyty, cukier i bialko, a potem juz lekarz slucha tetna dziecka i oglada wyniki badan i wpisy w ksiazeczke ciazy. O samolocie i sciaganiu majtek NIGDY nie bylo mowy.Nastepna wizyte mam za 2 tyg i wolalabym wiedziec jak to u was wyglada. Przeciez nie poprosze zeby mi zajrzeli nie:)?

Na poprawe humoru dodaje, a moze sie tez komus przyda
Nowa Matka Polka

i ide stad bo pol dnia juz slecze a paznokcie u rak i kocyk na drutach sie same nie zrobia!

ja mam co miesiąc na koźle badanie. Lekarz moze długość szyjki sprawdzic poprzez usg dopochwowe jeszcze.

No i burza przeszła i robi sie znowu ładnie w Lodzi... ah fajne powietrze było a teraz znowu sie zacznie upał ... :-(

Ja chyba dzis tez pomaluje sobie pazurki u stop hehe ale to wieczorem po kapieli :tak:

Ostatnia edycja:
a od jutra w biedronie takie oto wakacyjne torby...
19.jpg

a od jutra w biedronie takie oto wakacyjne torby...
Zobacz załącznik 254581

hmm ciekawe torebeczki chyba musze sie wybrac :))))))))) a wlasnie ehtele super bryczka brum brum hhehe

kiniusia - nie zazdroszcze ci tych przezyc masakra- ale super ze juz jest lepiej :)))

navijka- szok , u mnie gin... sprawdza za kazdym razem w sumie to jest lepsze niz usg i jestem w szoku ze tak dawno to robil u ciebie gdzie styczen mamy juz czerwiec - niewiarygodne ale sa tacy lekarze ciesze sie ze w dobrym momencie zminilam tez gin bo tez niewiem jak by mnie traktowal

a ja tak 2 godz temu wrocilam ze szkoly rodzenia i z drobnych zakupow dla malej kupilam zestaw do pielegnacji paznokci a dla siebie klapki ktore bede miala wszpitalu pod prysznic :))) lubie tak ratami sobie cos kupic odrazu lepszy humorek ... a dzis na obiad zachcialo mi sie placki ziemniaczane juz mam starte ale sie nameczylam te tarcie najbardziej meczy ale coz jak ma sie zachciankeheheh fajnie ze moj M powiedzial ze zawsze sie dostosuje heh w sumie nie ma wyjscia teraz jestem gora heheh a teraz teraz relaksik czyli BB

POZDRAWIAM

reklama
Do góry