reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2010

Cześć dziewczyny znowu mnie nie było 2 dni :-( A nikt tu za mną nie tęsknił ;-( :-D

Przez moją dużą kocią rodzinę nie mam czasu na neta usiąść, a jak wczoraj miałam chwile wolną to neta nie miałam :-( Ech....

Przeczytałam całe 15 stron ale ciężko będzie się odnieść do wszystkich więc napiszę to co pamiętam :-)

Ciamajda Dziękuje Ci bo potrafisz wszystkim Nam poprawić humor i doprowadzić do łez ze śmiechu, ale potrafisz też pokazać swoją "romantyczną" stronę i doprowadzić do łez ze wzruszenia jesteś cudowną niezastąpioną osobą w tym naszym sierpniowym gronie :-)

Czekoladko Ja nie miałam takich nacisków, ale często mała ma czkawkę i w tedy czuje tak bardzo nisko jak podskakuje czy pulsuje :-) Mam nadzieję, że u Ciebie te odczucia to też nic poważnego po prostu taki urok Twój i już :-)

Pajkaa Wracaj do Nas na razie bez dzidzi niech sobie jeszcze rośnie w łonie mamusi... Trzymam kciuki za Ciebie i Twojego maleńkiego szkraba :-)

Mam nadzieję, że u mnie wreszcie będzie ładna pogoda, bo już mam dość deszczowych dni :-)

reklama
czesc dziewczynki!!!!!!!!!
w gdansku piekna pogoda- slonce swieci i jest cieplutko. ja zaraz wychodze do szkoly rodzenia- pocwicze troche przynajmniej:))))))))
aga_natalia trzymam kciuki za wizyte i za wszytskie wizytujace dzis sierpnioweczki:)))
czekoladko ja tez mala czuje prawie caly czas na dole od jakis 2 miesiecy - moja gin mowi ze wszytsko ok wiec sie nie martwie. musimy po prostu wiecej odpoczywac:))))

Witam!
U nas chyba szykuje się na ładną pogodę, bo wychodzi słoneczko!

Pati ja bym w podzęce małemu kupiła zabawkę, ale nie grzechotkę na teraz tylko zabawkę dydaktyczną są takie fajne kule, do których wrzuca się klocki róznych kształtów, wiesz o czym pisze???? Tego maluch pewnie jeszcze nie ma, a świaetna zabawa za jakieś pół roku, bo na teraz to on pewnie wszystko ma.
AGAS-78 witaj i klikaj częściej!!! Dobrze, ze szyjka trzyma
Fiuu ból zęba, a porodowy to zupełnie 2 różne światy, ale zapewniam Cię, że oba bolą jak cholera lecz idzie je przezyć!
Shyla 20 kg??? no to nieźle, ale pewnie schudniesz szybko
Aga Natalia trzymam kciuki za wizyte napisz później co tam u dzieci

Ja robię następne podejście do miasta z M po oświetlenie, mam nadzieję, że brzuchol da radę, mały fika niemożliwie często:)

Miłego dnia Brzuchatki:):):)

Hej Brzuchatki z samego rana...bynajmniej dla mnie to bardzooo wcześnie ;-)

Anecia cieszę się, że nie szalejesz, jestem spokojna:) Ze mną jest nie tak łatwo, bo to nie przeziębienie tylko alergia-uleczy ją zima…:)

Ehhhh... to przerąbane, mój mąż ma problemy alergiczne i wiem jakie to męczące :-(

kurcze ja nawet nie wiem ile szyjka ma..... jak lekarz mnie badał a to było 26maja to powiedzial ze wszystko prawidłowo..
I wszystko dobrze sie rozwija.

Ja też nie wiem dokładnie ile ma szyjka, bo niekiedy gin mi mówi a niekiedy nie, a w kartę mi tego wcale nie wpisuje tylko ogólnie w kartotekę. Ale najważniejsze że mówi że wszystko OK.

Czekoladko jak powiedział, że prawidłowo, to prawidłowo:) Mój też nie wchodzi w szczegóły, może to i dobrze, ja mu ufam, bo to jeden z najlepszych lekarzy u nas i takie informacje mi wystarczą.

Też jestem tego zdania, że skoro ufam swojemu lekarzowi to przecież nie mówiłby że wszystko dobrze gdyby tak nie było :-)

Wuzelku - z prezencikiem dla małego to zawsze przychodzimy, teraz kupiłam mu takie fajne ogrodniczki i koszulkę polo - śliczności :-) - tyle że mam wrażenie że to kropla w morzu w porównaniu z tym co od nich już dostaliśmy

Może zapytaj tych znajomych co im brakuje do maluszka, co by im się przydało i kupcie to. Chyba że Wam nie powiedzą a np wiecie że nie mają np leżaczka, jakiejś maty edukacyjnej albo czegoś podobnego i sami od siebie kupcie. To są na prawdę świetne rzeczy i jeśli nie mają to na pewno się ucieszą, a dla takiego 4 miesięcznego smyka się przydadzą.

Anecia1111 z takim wielkim brzuchem to męczarnia takie leżakowanie w wannie, a podnieść się to już wyczyn nie lada:p więc niewiele tracisz.. ja po prostu jestem od tego uzalezniona, muszę tam poczytać i zjeść coś dobrego...:p
ja uciekam lulci....
chociaż mi sie nie chce, ale co ja mam robić jak sama w domu jestem?
w końcu nawet siku nie pójde, takiego mam lenia...
dobranoc:))))))))))

załozyłam bardzo miły temacik;-) https://www.babyboom.pl/forum/sierpien-2010-f324/sierpnioweczki-na-wadze-40919/#post5507498

Ja też uwielbiałam wcześniej leżakowanie w wannie, ale takie bez książki, tylko ot tak po prostu żeby wypocząć, odprężyć się i na chwilę "odpłynąć" :-D Ale teraz za co kładę się na łóżku i wieczorkiem tak 1,5 godziny leżakuję zanim usnę i wtedy wsłu****ę się jak maluch szasleje... i też jest fajnie. Ale wanny i tak nie mogę się doczekać :-D

A do wątku się dopisałam i widzę że tak źle u mnie jest ;-)

Aga witaj- dobrze,że u Ciebie wszystko ok :) jeżeli nadal w dwupaku, to uważam, że to najlepsza wiadomość :)

od wczoraj wieczorem umieram...ból zęba przechodzi wszelkie logiczne granice i się zastanawiam co bardziej boli- on czy porod...wychodzi chyba na to samo. O 9:00 idę błagać dentystę o interwencję- niech rwie, zatruwa-cokolwiek byle by już przestał0- nie chce się jakiegoś niebezpiecznego zakażenia nabawić...
Trzymajcie za mnie kciuki :)

Ból zęba to dla mnie najgorsze co może być.... więc współczuję tych męczarni :-( I najlepiej wybierz się szybko do dentysty, bo po co szkodzić sobie i maluszkowi jakimiś bakteriami które tam siedzą.

Dzień dobry brzychatki;)
U nas w Kielcach leje;(
Mam już dosyć tej pogody.
Piję teraz kawkę i podczytuję Was;)

Miłego dzionka;)

A w Mogilnie upalnie i oby tak przez cały dzień. Tylko że mąż w pracy więc nici ze spaceru. Jedynie co to idę za chwilę do lumpka coś nowego wyszukać :-) A później pieczenie słodkości na jutro :-D

Do poczytania wieczorem Kobietki! Tylko ciekawe czy będę jeszcze miała siłę żeby Wam odpisać :-) Więc gdyby nie to do jutra!

dzień dobry!!!

jem śniadanko...i Was czytam ...

AgaS-78 mam nadzieję, że urodzisz w terminie, że do końca Twoja ciąża nie będzie "sprawiała" Ci kłopotu:tak: jak to dziwnie się czyta, jak ktos pisze że dopiero zaczyna dzień jak my idziemy spać.. jeden świat, a inny tryb życia przez różnicę czasową:sorry2:
GSC no i tego się trzymajmy, póki gienek mówi że ok, to jest w porządku:-)
Shyla staram się zrozumieć... no najważniejsze że się ułożyło...
Fiuufiuu akurat o 9 czytałam, że idzesz na tą godzinę zrobić porządek z dziadem:-D więc juz na pewno jestes po.... ale oczywiście kciuki trzymałam:tak:
sierpien8,Aga_Natalia witajcie:) wzajemnie miłego...
starlet ale ciekawe rzeczy pisałyśmy, poczytaj:tak::-p
Bogusia86 no wiesz co? ale mi ładnie powiedziałaś
normalnie się ciepło na serduchu robii:tak: no wiemy, że możesz być zajęta kocią rodzinką, a poza tym wczoraj było święto, więc siedzi się z rodziną;-) ale jesteś...:sorry2:
Bombusia to ja nie przezyję, bo nie znam ani tego ani tego bólu:-D no to powodzenia dzisiaj na zakupkach, może dziś się uda:tak:
Kasia181 zrelacjonuj co tam było w SR:tak: ja zaczynam w poniedziałek.
Anecia1111 pisz więcej co u Ciebie!!!:tak::tak::tak: życzę silnej woli przy pieczeniu:-)

a ja pewnie dzis pojadę do babci...
wczoraj miałam taka jedną niemiłą sytuacje z rodzicami na skype, aż sie wyłaczyłam i płakałam w głos, mam nadzieję że zrozumieli, bo później zadzwonili do mnie i troszkę inaczej pogadalismy... sprawa wynikła przez mojego "kochanego" brata... ale to cięzki przypadek, nie ma co opisywać.. trzeba to przeżyc:-D

Cześć Dziewczynki :-D

Mnie w końcu znowu chce się żyć, bo i pogoda za oknem w końcu lepsza - SŁONECZKO, jak ja się za nim stęskniłam... :-D

Ciamajdko, dziękuję za troskę o moje zdrowie - troszkę już lepiej, dzięki ;-) Katar już trochę przechodzi, gardło tak sobie.. no ale zaprzyjaźniłam się z mlekiem i czosnkiem więc powinno pomóc ;-)

Ciężko Was nadrobić, jak się nie jest na bieżąco :-( Ale postaram się Was później troszkę poczytać. Ciekawe, jak tam Pajka.... Mam nadzieję, że wszystko będzie OK i niedługo do nas wróci...

Zajrzę jeszcze później, miłego dnia :-)

Napisałam Smsa od Pajki!!!!!

Ciamajdko cudowne emotki od rana, nie denerwuj się kochana tulam mocno!!!!!!!

Ja uciekam do miasta, bo M już sapie z nerwów i mówi "wyłącz już ten kompuer"!!!! co za marudny człowiek noooo, nie rozumie, ze musiałam Wam dzień dobry napisać:):):)

Witajcie kochane!!! Spróbuję Was później nadrobić bo wczoraj mnie tu w ogóle nie było.

Ponarzekam znowu (jestem od tego specjalistką). Nie dość,że noc potworna,bo budzę się wiecznie "połamana",obolała i ni wiem już jak leżeć by było dobrze (Na wznak odpada bo mi słabo, na lewym boku bolą żyły a na prawym cierpnę...) to słonko wyszło - Hurraaa- trawy mają używanie. Skutkiem czego kaszlę,smarkam i tyle.Chciałabym się wybrać z malą gdzieś na spacer,al nie wiem jak to przeżyję bo u nas wszędzie pola,lasy,trawy...

No to ponarzekałam :-))))

Miałam w planach zakupy dla dziecka i siebie przez internet,ale ostatnio znalazłam tutaj: Pati i Maks: sklep dla dzieci zabawki dla niemowląt foteliki samochodowe wózek spacerowy meble dziecięce sporo tych produktów które chciałam w podobnych do allegro cenach .Nie ma co prawda majtek z siateczki ,ale te mogę najwyżej zamówić z tego allegro. całą resztę,oprócz staników spróbuję w tym sklepie.Odbiór osobisty a sklep jest dokładnie obok mieszkania teściowej więc... :)) Spójrzcie..może ocenicie czy są atrakcyjni cenowo?

reklama
Witam piątkowo,
Wuzelek, Polianna współczuję walki z alergią ..
AgaS fajnie, że się odezwałaś, bo ostatnio o Tobie myślałam... Na szczęście jak piszesz wszystko w porządku :)
Shyla dobrze, że do nas wróciłaś :)
Fiuu mam nadzieję, że rozprawiłaś się już z zębem.
Widzę, że powstał nowy wątek na temat bardzo nurtujący :).. ja dopiszę się jutro po wizycie.. mam nadzieję, że moja waga nie poszła znacząco w górę...
Trzymam kciuki za wizytujące :)

Do góry